CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cea mai cumplita lovitura primita de PSD in campanie

3 comentarii / 6751 vizualizări / 24 octombrie 2014

Nu e vorba nici de inculparea Hrebenciucilor ori a lui Ilie Sîrbu, nici de fugărirea lui Mazăre pe la DNA, nici de condamnarea lui Mitrea, nici de rușinarea publică a lui Șova ori de scandalurile interne între Vanghelie și Ghiță. Deși, electoral se decontează și acestea. Nu, lovitura cea mai cumplită e cea dată azi de procurori prin aducerea la audieri, în București, a cca. două sute de alegători, în dosarul fraudelor de la referendum.

Datele ar fi următoarele: judecătorii instanţei supreme audiază, azi, persoanele din judeţele Teleorman şi Vrancea citate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, urmând ca în instanţă să dea declaraţii şi persoane din Gorj, care au fost aduse cu trei autocare. Din Vrancea sunt în jur de 100 de alegători, din Gorj 146.

Este, fără îndoială, cea mai mare audiere din istoria României.

Dar, mai mult de atît, este o lovitură demonstrativă și cumplită la adresa PSD.

Culmea, cu ajutorul, în primul rînd, a televiziunilor de casă ale partidului, care, de dimineață, nu mai prididesc să difuzeze imaginile cu bătrîni amărășteni aduși cu forța la parchet. Oameni cu adevărat necăjiți, cu straie ponosite, unii trecuți de 80 de ani, care nici măcar nu au habar de ce sunt duși la anchete, după cum reiese din declarațiile date reporterilor.

E de la sine înțeles că, cel puțin în județele amintite și în împrejurimile lor vestea se va fi răspîndit cu repeziciune și fără presă, din gură în gură: ”au venit și i-au luat…”.

”De ce i-au luat?
Nu știu, ceva cu votul, anul trecut!”

Într-adevăr, nu e clar cu ce au greșit respectivii și ce se dorește de la ei, dar sigur e că au pățit-o din cauză că au mers la vot.
Nu există, în consecință, mai eficientă metodă de demobilizare a votanților decît să arăți ce se poate întîmpla doar dacă te duci la vot: săltări de acasă, drumuri lungi, audieri pe la parchete, procese, poate și condamnări. Majoritatea sunt, probabil, oameni care nu au plătit măcar o amendă în viața lor.

Merită toate astea pentru o găleată de plastic, o sticlă de ulei sau trei kile de mălai?
Mai mult ca sigur, nu.

Electoratul sărman, de la țară, află, de azi dmineață, cu doar cîteva zile înainte de primul tur, ce poate păți de pe urma votului.

Cine e partidul care ia cele mai multe voturi de la țărani – și în special de la cei din județele Vrancea și Gorj – parcă demonstrativ alese de anchetatori?

Ghici-ghicitoarea mea…

Dacă mai adăugam la spaima țăranilor și pe cea a baronilor care îi împing de la spate, la vot, și care încep să înțeleagă că a înțărcat bălaia, am putea lansa, fără teama de a greși, o întrebare majoră: dacă legendara ”mașină de vot” social-democrată e trasă pe dreapta de procurori înainte de alegeri, cu ce procente mai rămîne PSD? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. psd pierde

  2. @Gabi Mihalcea – tu esti ba Gadea?

  3. […] și Teleorman la București, oameni care sunt martori în dosarul referendumului. Ceea ce, cum bine subliniază InPolitics, este o campanie împotriva votului care se va răspândi foarte repede în rândul celor care s-au […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998