CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Cea mai șocantă știre a momentului: ce ascunde tentativa de puci din Germania?

10 comentarii / 10430 vizualizări / 7 decembrie 2022

Cea mai stupefiantă știre a momentului de pe mapamond își face cu greu loc în media noastră printre altele infinit mai sterpe: țară-locomotivă a Europei, Germania, a trebuit să se întrebuințeze azi din greu pentru a bloca o lovitură de stat! Ultima oară cînd am auzit așa ceva – puci în inima Europei – a fost în filmul ”Salamandra” din 1981, unde un grup de extremiști, militari și aristocrați plănuiau o lovitură de stat în Italia. Dar acum ni se spune că e versiunea reală și halucinantă, în același timp. Ce se întîmplă în Germania? Ce se întîmplă în Europa, în ansamblu? Și ce legătură ar putea avea lovitura de stat cu războiul mut dintre europeni și americani?

O grupare teroristă ar fi planificat o lovitură de stat în Germania, relatează Deutsche Welle. 25 de persoane au fost arestate. Gruparea ar fi încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Organele de anchetă au destructurat o grupare teroristă acuzată că planifică de minimum un an o lovitură de stat în Germania. În zorii zilei de azi, au fost arestaţi 22 de prezumtivi membri ai grupării, precum şi trei prezumtivi susţinători, a comunicat Procuratura Federală din Karlsruhe. Concomitent, în 11 landuri federale au fost percheziţionate mai bine de 130 de imobile, locuinţe şi birouri. Potrivit Procuraturii Federale, persoanele arestate sunt aşa-numiţi „Reichsbürger”, care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania.

Gruparea a încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Ea şi-a format un „braţ militar” şi un consiliu, condus de „Heinrich XIII P. R.” Acesta este, potrivit mass media, un nobil din Frankfurt am Main, întreprinzător în branşa imobiliară, care deţine un castel de vânătoare în localitatea Bad Lobenstein din landul Turingia.

Gruparea plănuia alcătuirea unui guvern interimar, care trebuia, „potrivit narativului clasic al Reichsbürger-ilor”, să negocieze cu puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial noua ordine de stat în Germania. Din perspectiva grupării, partenerul central de discuţii nu putea fi decât Federaţia Rusă. „Heinrich XIII P. R.” ar fi intrat deja în contact cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse în Germania. Dar, „potrivit cercetărilor de până acum, nu există indicii că partenerii săi de discuţii ar fi reacţionat pozitiv la planurile sale”, a mai comunicat Procuratura Federală.

În percheziții au fost implicați peste 3.000 de polițiști și forțe de securitate din 11 landuri, mai aflăm din presa externă.

Șoc și groază.

Cu 3000 de polițiști germani ataci și cucerești o țară baltică.
Dacă cifra e reală, situația e dramatică.
O lovitură de stat în inima UE e ceva de neimaginat. Răsturnarea puterii la Berlin ar avea consecințe inimaginabile, mult peste invadarea Ucrainei de către ruși.

Ce este adevăr și ce este joc de imagine în imensul scandal din Germania?

Situația se știe că e gravă în țara lui Schoz: populația e cu nervii întinși la extrem din cauza facturilor, a inflației șamd; mai-marii industriei sunt furibunzi din cauza perspectivelor prăbușirii economice a țării, pe fondul crizei energetice; tot mai multe informații de culise susțin că în rîndul armatei, poliției, serviciilor secrete și chiar al magistraților crește revolta împotriva politicii servile în raport cu Washington; guvernul de la Berlin se mai ține într-un fir de ață.

Exact într-un asemenea moment, cel mai grav pentru Germania de după război, vine informația tentativei de lovitură de stat, una pregătită de mai mulți ani, ni se spune.

Oare chiar a fost o tentativă de puci, sau asistăm, mai degrabă, la o manevră germană de imagine prin care să se scoată la lumină exact creșterea exponențială a nemulțumirii cetățenilor germani față de vasalitatea în raport cu SUA?

Scandalul vine în timp ce ia amploare alt mare scandal, unul care pune în pericol însuși conceptul de piață liberă, după ce Biden a decis să aloce industriei americane subvenții de stat de aproape 400 de miliarde de dolari, deghizate în stimulente ecologice. Macron a mers urgent la Casa Albă pentru a cere anularea deciziei, care va lovi dramatic industria europeană; nu a repurtat niciun succes, doar vagi promisiuni. Imediat după discuțiile sterile, Scholz a anunțat abandonul investiției masive în înarmarea țării sale, așa cum stabilise după izbucnirea invaziei ruse în Ucraina.

Germania, și nu doar ea, scria ieri Politico.eu, se pregătește de manevre similare celei americane, de investit bani în salvarea propriilor industrii.

”Ultimul mare apărător al comerțului liber bazat pe reguli – Uniunea Europeană – este pe cale să cadă. Se întâmplă cu încetinitorul și impactul va fi dureros. Dacă cel mai mare bloc comercial din lume renunță la conceptul de piață liberă, întreaga economie globală va fi rănită. Dar un astfel de rezultat pare din ce în ce mai probabil, pe măsură ce Comisia Europeană și puternicul său departament comercial sunt supuse unei presiuni intense pentru a se alătura Chinei și Statelor Unite într-un joc de interes economic și protecționism” scrie Politico.eu.

Este prezumtivul puci din Germania un mod al Berlinului de a transmite lumii că situația e gravissimă și că ar putea scăpa de sub control dacă nu se iau măsuri hotărîte, inclusiv stoparea războiului din Ucraina?

E doar o ipoteză, deocamdată.
Scandalul loviturii de stat trebuie urmărit cu atenție, în opinia noastră, în perioada care urmează, pentru că e greu de crezut că e un simplu balon de săpun. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Sa dea Dumnezeu sa reuseasca daramarea dictaturii globale! Vivat Europa Libera, suverana si a europenilor!

 2. E doar praf în ochi! Scholz, în cădere liberă de popularitate, trebuia să inventeze ceva, ca să-l vadă lumea și pe el, erou!..Așa că au inventat așa zisa lovitură de stat, care are a scop scoaterea în afara legii a naționaliștilor de la AFD, situați pe locul 2 în preferințele de vot și de care Scholz și ai lui se tem ca de dracu, pentru a-i împieduia să participe la algereri, taxându-i ca fasciști, teroriști, etc.!

 3. der Schwanz wedelt mit dem Hund adică wag the dog adica nu mergeți după fenta sau sa puneți botul la vrăjeli
  Mâncarea s-a scumpit, curentul la fel, despre benzina ce sa mai spun? Așa ca trebuia inventat un dușman pentru ca tolomacii de acolo sa uite de probleme. La noi când se scumpesc toate, ungurii cer Ardealul așa ca fiți atenți la fenta!

 4. Organizația cu pricina era știută și monitorizată de mult timp. Eu ceva ciudat cu toată acțiunea asta. In funcție de urmări vom putea sa interpretăm ipotetic ce a fost cu adevărat

 5. Nu mai am cont pe facebook.Mi l-a sters demult si definitiv cenzura satanista

  • Ce, esti fraier ?

 6. E doar manipulare aranjată de servicii.Cum spune Florin Ardelean e adevărat,praf în ochi,minciuni,FAKE NEWS.Nu mai știu ce să inventeze ca să rămână la putere.Atâta timp cât verzii conduc Germania,(supuși americanilor),nu se va schimba nimic.AFD-ul are succes în fostul DDR(și nu e rău,Bjorn Höcke e cel mai bun lider,îmi place de el),dar serviciile vor s-o scoată de la naftalină pe cea de stânga,Sara Wagennecht(clienții mei spun că semăn mult cu ea,și la fizionomie,și la caracter).Mie nu-mi place ,e de extremă stânga,comunistă!E doar ca să mai ea din electoratul AFD-ului,ca în America,DeSantis împotriva lui Trump.Eu sunt pt.Trump.

 7. Hai sa va stric ziua. Germania de azi (ca si Romania) e ilegala. Din punct de vedere politic, Germania național-socialistă nu s-a predat la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial !
  GERMANIA ȘI ALIAȚII SĂI au suferit o înfrângere militară totală, zdrobitoare la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar forțele sale armate s-au predat necondiționat puterilor occidentale și Uniunii Sovietice. Dar, deși forțele sale armate au capitulat, guvernul său nu a făcut niciodată acest lucru: Germania Național Socialistă, ca entitate politică legal constituită, nu s-a predat.
  În consecință:
  (1) al Doilea Război Mondial nu sa încheiat oficial
  (2) atât actuala Republică Federală Germania ( Bundesrepublik Deutschland sau BRD), cât și acum disfuncta Republică Democrată Germană ( Deutsche Demokratische Republik sau DDR – adică „Germania de Est”), au fost înființate ilegal de puterile ocupante (SUA, Marea Britanie, URSS și Franța) și erau ilegitime din punct de vedere politic și juridic. Germanii au semnat un document intitulat „Act de capitulare militară”. Nu a existat nicio capitulare politică din partea guvernului german, care fusese condus de Marele Amiral Karl Doenitz . Germany Surrenders 1945: World War II Surrender Documents publicate de Arhivele Naționale (Washington, DC, 1976) Predarea politică mai largă care fusese anticipată” nu a avut loc niciodată. Adica guvernul Germaniei Național-Socialiste nu s-a predat niciodată. Așa-numita „Declarație asupra Germaniei”, care se presupune că a furnizat baza pentru stabilirea unor regimuri marionete în Germania de Est și de Vest, nu avea statut legitim. Marele Amiral Doenitz, numit în mod legal cancelar al Reichului de către președintele și cancelarul anterior al președintelui Reich, Adolf Hitler, a fost ultimul șef de stat german legitim din punct de vedere politic și juridic. Toate celelalte de atunci, până la și inclusiv Angela Merkel, au fost ilegale și ilegitime – iar războiul nu s-a încheiat oficial niciodată.

 8. ascunde Zero.

 9. O diversiune porceasca asa cum numai Hitler stia sa puna la cale.Nimeni nu se ingrijoareaza ca acum orice forma de opozitie peste catalogata terorism si extremism.Suntem niste pesti prosti care tot timpul muscam momelile astora.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998