CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Ceaușescu în 1967, după războiul de 6 zile: Arabii să nu mai încerce lichidarea Israel, evreii să dea înapoi teritoriile anexate

40 comentarii / 5982 vizualizări / 12 octombrie 2023

”Pentru reglementarea conflictului din Orientul Apropiat.
După cum se știe, cu aproape două luni în urmă, Orientul Apropiat a fost teatrul unui război între țările arabe și Izrael(sic), cu grave consecințe pentru pacea lumii. Războiul și-a arătat din plin urmările dureroase, a provocat mari pierderi materiale și umane, a agravat și mai mult încordarea în această parte a lumii și pericolul pentru pacea generală, a ridicat obstacole și mai mari în calea soluționării divergențelor dintre aceste țări.

Ca urmare a faptului că Izraelul a ocupat o parte din teritoriile țărilor arabe și le menține sub ocupație, starea de încordare se accentuează, existând pericolul redeschiderii conflictului militar în Orientul Apropiat. De aceea, România consideră că lucrul cel mai important și urgent este în momentul de față retragerea trupelor izraeliene din teritoriile ocupate pe linia dinaintea începerii ostilităților. Considerăm, de asemenea, nejuste măsurile anexioniste luate de autoritățile izraeliene în legătură cu Ierusalimul, ca și orice alte pretenții de a obține avantaje teritoriale de pe urma operațiunilor militare.

Calea de impunere a intereselor proprii prin forța armelor, cuceririle teritoriale prin război, nu pot duce în zilele noastre la soluționarea problemelor internaționale, la dezvoltarea relațiilor de colaborare între popoare, la promovarea cauzei păcii. România nu are niciun fel de interese speciale în Orientul Apropiat. Poziția sa în problema războiului dintre țările arabe și Izrael pornește de la realitățile create ca urmare a dezvoltării lumii postbelice, a existenței statelor arabe independente și a statului Izrael.

Ca prieteni ai popoarelor arabe ne-am manifestat întotdeauna solidaritatea și sprijinul față de aspirațiile lor pentru unitate națională, pentru progres economic și social, pentru independență națională. (Aplauze). Această solidaritate și-a găsit expresia și în ajutorul acordat unor popoare arabe care au avut de suferit de pe urma războiului. Dar dorim să le spunem sincer prietenilor arabi că nu înțelegem și nu împărtășim poziția acelor cercuri care se pronunță pentru lichidarea statului Izrael.

Nu dorim să dăm nimănui sfaturi, dar învățămintele istoriei arată că un popor nu-și poate realiza aspirațiile naționale și sociale ridicându-se împotriva dreptului la existență al altui popor. (Din Expunerea tovarășului Nicolae Ceaușescu cu privire la politica externă a partidului și a guvernului, la a VII-a sesiune a MAN – ziarul ”Viața Nouă”)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

40 Comentarii

 1. Chiar înainte, deci, de debarcarea lui Hruşciov, presa din spaţiul sovietic mai avea uneori periodice izbucniri anti-sioniste. Astfel, Komunist Moldavia din Chişinău, scria în 1963 că „Sionismul este inseparabil legat de iudaism…, înrădăcinat în ideea unicităţii poporului evreu“, dar după instalarea lui Brejnev, Sovietskaia Latvia scria în august 1967 despre sionism mult mai tranşant, ca despre o „Cosa Nostra internaţională“ cu „un centru comun, program şi fonduri comune…“, în timp ce „cercurile conducătoare din Israel sunt partenerii secunzi ai comploturilor sale la scară mondială“.
  Mai mult, mai târziu, în plină perioadă brejnevistă (ianuarie 1977), comitetul central al partidului comunist al U.R.S.S. dezbate raportul unui cercetător sovietic care arată că SUA se află sub controlul unei conspiraţii sionisto-masonice în spatele căreia se află „Gestapoul B’nai B’rith“. Sioniştii, spunea raportul sovietic, pătrund în societatea goimilor prin intermediul masonilor, fiecare dintre aceştia fiind un informator sionist activ, sionismul bazându-se pe „piramida iudeo-masonică“. Mai apoi, aceste studii ale sovieticilor au fost reunite în studiul ZIONISM, enemy of peace and social progress (A collection of studies translated from the Russian), Moscova 1983.
  Anul 1967 a marcat, la numai doi ani de la moartea lui Dej, semnalul internaţional al poziţiei sioniste a României ceauşiste. La începutul acestui an, conducerea statului român era încă una „colectivă“, Ceauşescu nefiind încă preşedinte al Consiliului de Stat, funcţie ocupată de Chivu Stoica. Pentru a-şi consolida poziţia internă el nu se putea baza pe Moscova, îi trebuia un larg sprijin extern, şi, sfidându-l pe Brejnev, a căutat şi primit sprijinul de la… evreii de pretutindeni.
  În plină campanie anti-sionistă a U.R.S.S., la începutul anului 1967, au fost semnate între partea română şi cea israeliană trei acorduri: acordul comercial şi de plăţi pe termen lung; acordul de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică; acordul privind transporturile aeriene civile. În acelaşi an are loc „războiul de şase zile“ între Israel şi ţările arabe vecine, ocazie cu care, beneficiind de tehnica militară americană, Israelul ocupă peninsula Sinai, malul vestic al Iordanului, Ierusalimul vechi şi teritoriul sirian al înălţimilor Golan. Tot lagărul comunist, în frunte cu Moscova, condamnă Israelul. Cu o singură excepţie…, România! Mai mult decât atât, deţinând preşedinţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin Manea Mănescu, România a făcut tot ce a putut în 1967 pentru a favoriza Israelul în aşa-zisa Rezoluţie a Consiliului de Securitate privind Orientul Mijlociu. „Cu Israelul, lucrurile au fost mult mai complicate – îşi amintea dl. Cornel Burtică -, fiindcă toate statele din blocul comunist l-au condamnat pentru războiul din 1967… Ţările arabe întocmiseră «liste negre» cu firmele, companiile navale sau aeriene care colaborau cu firmele israeliene. După cum se ştie, în ciuda presiunilor din partea ţărilor socialiste, inclusiv a Iugoslaviei, România n-a rupt relaţiile diplomatice cu Israelul, în 1967… Au fost create firme speciale [româneşti] care lucrau numai cu Israelul, întrucât erau pe lista neagră a ţărilor arabe. Am creat chiar o companie ce nu purta numele de Tarom şi care opera numai pe ruta Bucureşti-Tel Aviv.“
  În prealabil, în după-amiaza zilei de 8 iunie 1967, Ceauşescu a primit un telefon pe „firul roşu“ direct de la Moscova, prin care era convocat a doua zi la Kremlin, la o întâlnire urgentă a liderilor comunişti, pentru a dezbate situaţia Israelului şi conflictul militar zonal, după atacul fulgerător şi devastator al Israelului din 5 iunie 1967 asupra Egiptului şi a Siriei. La întâlnire, Brejnev le-a spus că preşedintele egiptean Nasser trebuie sprijinit în continuare, pentru a nu periclita influenţa „socialismului“ în lumea arabă. Ceauşescu însă, care venise la Moscova însoţit de prim-ministrul I. Gh. Maurer, s-a opus, căci franco-germanul Jean George Maurer, românizat prin schimbarea prenumelor în Ion Gheroghe, era demult racolat de cauza evreiască, iar acum era un fel de tutore al lui Ceauşescu.
  „Premierul Maurer – arăta Lavinia Betea în revista Historia, în De ce s-a despărţit Ceauşescu de Maurer – susţinea consecvent cauza Israelului în conflictele cu lumea arabă, în timp ce Ceauşescu încuraja abordările mai pe tiparul «şmecheriilor olteneşti», ajungându-se într-o asemenea situaţie ca premierul să-l înjure, în faţă, pe Ştefan Andrei“, ministrul de Externe. Mai târziu, cam din 1971-72, Ceauşescu avea să nu mai asculte de Maurer, dar să îl recupereze pe Ştefan Andrei, pe care îl menţine la Externe până în 1985, de unde l-a detronat Ceauşeasca, dar, în 1987, a fost promovat din nou, ca viceprimministru, în timp ce Maurer era istorie.

  • si ca Ceausescu ar fi fost tradat, dar Ceausescu nu „trada” Romania, facand doar ce voia el, inclusiv jocul sionismului global?

  • dealtfel ONU a dat Rezolutia 3379 din 10 noiembrie 1975,
   „Sionismul este o forma de rasism face discriminare rasiala”

   -in ’67 exista riscul rebeliunii sioniste in Romania……

   -in ’73 ceausescu se vazuse cu comertul pus pe butuci:
   nu mai avea ce sa vanda,nu mai era ofertanti,
   cererea era in crestere,insa.

  • Dupa ce si-au luat tara inapoi odata cu venirea lui Brejnev,URSS si-a schimbat pozitia fata de Israel.

 2. Deși pare un paradox, Ceaușescu și-a însușit lecția proromânească a legionarilor. Era convins că evreii au nevoie de un stat național propriu, Israelul. Acesta a fost și idealul lui Corneliu Zelea Codreanu: evreii să părăsească România și să plece în Eretz Israel. Le urăm și acum evreilor să rămână acolo, că stau foarte bine. Ca și Ceaușescu, le recomandăm să respecte poporul palestinian, spre binele lor. Nu de alta, dar au șansa ca arabii să-i belească. Și ar fi mare păcat!

  • România, o Țară ca soarele sfânt de pe Cer – a fost idealul Căpitanului.

   • ”Un om care crede, cum cred eu, nu numai în judecata istoriei, ci şi a lui Dumnezeu, nu poate urâ alte neamuri, egale în faţa Lui. Şi poporul meu şi poporul dumneavoastră a avut aceeaşi soartă tragică. După ce poporul evreu îşi va regăsi Patria pierdută, va trebui să facem împreună pasul decisiv pentru o reconciliere istorică între cele două popoare ale noastre.”

    • Degeaba incerci sa argumentezi in acest sens, cu diverse citate.
     Esti prost si nu stii ce e acela un IDEAL?

     • Contrar istoricilor Securitatii, Ion Antonescu a exterminat evreii in Transnistria si nicidecum legionarii lui Codreanu, inchisi de criminalul Antonescu (asa cum l-a numit patriotul George Simion). Codreanu a preferat sa fie ucis decat sa preia puterea prin lovitura de stat, asa cum a procedat dictatorul Ion Antonescu.

     • Ti-a facut vreun control psihiatric, caci asociezi delirant si denaturand informatii disparate. Cine esti tu sa spui ca „Ion Antonescu a exterminat evreii in Transnistria”? Nu esti roman precis, si de aceea si faci sesizari penale impotriva lui Simion…
      Arunci ca in delir vorbe aiurea.

    • Iar Zelea Codreanu nu a avut ca țel suprem („ideal”) pe Eretz Israel, cum ai pretins tu.

     • Crearea statului Israel a constituit adevarata sansa a Romaniei pentru a scapa de acei evrei corupatori si imbogatiti care oprimau românii. Restul de evrei au fost masa de manevră a politicilor sioniste și bolșevice și au părăsit România obligati de Organizatiile mondiale ale evreilor din SUA.

  • Ia-l acasa si iubeste-l ! E clar ca Simion, fiind cu sionistii, nu urmareste sa aduca evreii in Romania, cum zic unii harbarnisti si diversionisti, ci ca ei sa stea acolo in Statul Israel din Palestina.
   „Likud promotes a revival of Jewish culture, in keeping with the principles of Revisionist Zionism.”

   • Deputatul și liderul A.U.R. George Simion, a formulat în repetate rânduri promisiuni publice privind acordarea cetățeniei românești unui număr de 800.000 de etnici evrei din Israel. Afirmațiile acestuia contravin prevederilor art.3, alin.4 din Constituția României: „Pe teritoriul Statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine“. Acordarea cetățeniei românești unei populații străine, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, constituie infracțiune și este sancționată de Codul Penal.
    Parchetul General si-a declinat compeenta catre DIICOT intr-o plangere penala privind faptele de natura penala ale lui George Simion.

    • Am văzut în Certitudinea prostia pe care ai făcut-o, tu fiind o cizmă în materie juridică.
     SIMION CHIAR NU ESTE DELOC ANCHETAT ÎN PREZENT, cum aţi titrat delirant (probabil şi calomnios).
     Orice israelian îndreptăţit prin lege să primească cetăţenia română şi şi-a şi dorit-o, a obţinut-o deja. Sunt sute de mii. A arătat-o şi profesorul Ion Coja. Dar nu s-au mutat în România.
     MINŢI MURDAR, ca de obicei, că „Parchetul General şi-a declinat competenţa către DIICOT”, ca şi când Parchetul General ar fi considerat cumva întemeiată sesizarea.
     Doar ai trimis o sesizare penală (şi aceea total neîntemeiată – probabil nu ştii ce înseamnă asta, însă) prin e-mail la Parchetul General împotriva lui George Simion şi, AUTOMAT, acesta a repartizat plângerea ta la DIICOT, pe baza acuzelor pe care le-ai adus.
     E facsimil, mincinosule, în Certitudinea (ediţia tipărită) cu răspunsul pe care l-ai primit de la Parchet, care îţi spune doar că: „sesizarea… a fost înregistrată… si trimisă Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism“.
     Atât!
     Iar DIICOT poate vedea din start că e total neîntemeiată sesizarea ta penală şi să nu se ”autosesizeze”, cum ai cerut textual, şi să nici nu-l deranjeze pe Simion, iar voi aţi pus ca titlu o minciună, în această situaţie (cum că „George Simion e anchetat de DIICOT” în prezent).
     În plus e o totală idioţenie, ce ai formulat acolo! Şi probe zero! N-a spus Simion ce spui tu, că vrea să aducă (să mute) 800.000 de etnici evrei din Israel în România, şi în nici un caz „fără respectarea prevederilor legale în vigoare”. Simion e legiuitor, nu executiv. El propune şi face legi, nu le aplică. Iar înainte de a trece o lege, ea e supusă uor controale, inclusiv juridice. Şi nici nu a adus sau va aduce Simion israelieni cu autocarul AUR.
     Emani ABERAŢII peste aberaţii fără încetare.
     Iar cum Simion susţine partidul Likud din Israel, cu care a stabilit AUR relaţii, înseamnă că susţine „Revisionist Zionism”, ceea ce e echivalent cu „territorial maximalism”, deci sionism teritorial maxim în Palestina, nu mutarea evreilor în România. Nu contează că nu e frumos ce face jucând cu iudeii, contează că sesizarea ta penală e o prostie, juridic vorbind şi, de aceea, doar faci un spectacol jalnic. Sesizarea ta penală nu are nici o şansă de concretizare – decât dacă s-ar primi o comandă politică de la Cotroceni -, si va aduce doar blazare şi dezamăgire faţă de Certitudinea, care a titrat ceva care cu certitudine nu corespunde realităţii (că Simion ar fi anchetat de DIICOT).
     S-ar putea ca la un moment dat cineva să plătească manifestările prosteşti şi fără nici un sens, menite doar să îţi dea ţie fiori de satisfacţie personală meschină.
     Invoci Constituţia aberant.
     Constituţia interzice colonizarea cu populaţii străine a României, dar cetăţenii (chiar şi etnici evrei) nu sunt străini, juridic vorbind.
     E o aberaţie cap-coadă tot ceea ce e scris în sesizarea asta a ta (ca de obicei), dar ai mai făcut asta şi împotriva Bisericii Ortodoxe Române şi a Patriarhului, în 2018, ca să sabotezi Referendumul pentru Familie, care urma să aibă loc peste câteva săptămâni. Dacă făceai atunci public răspunsul pe care l-a primit de la Parchet, care ţi-a respins aberaţia de sesizare penală, cei pe care acum îi păcăleşti ar fi ştii ce rezultat urmează să aibă şi această ultimă sesizare neîntemeiată a ta.

    • Din publicatia „Certitudinea”:
     ‘Ultimele acţiuni ale deputatului George Simion reprezintă atacuri sistematice la securitatea națională a României suverane și se constituie în posibile infracţiuni de trădare naţională prevăzute de Codul Penal la art. 394, lit.d: „Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa Statului prin ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi“.’
     Autor: VASILICĂ MILITARU
     https://www.certitudinea.com/dezvaluiri/george-simion-poate-fi-acuzat-oficial-de-tradare-nationala-si-de-incalcarea-dreptului-suveran-al-poporului-roman/

     • George Simion: „Evreii sunt frații noștri”
      -nu stim cati frati are g.simion,
      or fi evrei dupa mama,
      dupa fatza pare ca are tatic tzi’gan:
      o fi fost schimbat la nastere!

     • Codul Penal art 268 – Inducerea în eroare a organelor judiciare:
      „Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
      Ca sa scape, reclamantulcu falsuri in sesizare poate sa spun ca e prost si sa faca si dovada medicala in acest sens.sens.

     • Chiar e vreun nebun care a sesizat Parchetul sau DIICOT cu asemenea minciuni? Se poate intoarce impotriva nebunului sesizarea penala prin care se induce in eroare procuratura.

     • Se vede pe blogul reclamantului, Asociatia Neamul Romanesc, constructia de rationamente frauduloase si intentia de a falsifica realitatea, caci sesizarea penala e mai mult o peroratie absurda ce frizeaza nebunia (autorul „confunda” in sesizare originea cifrei de 800.000 de israelieni cu „origini din Romania” din prezent, fiind vorba si de israelienii nascuti in Israel din parinti sau bunici veniti din Romania intre anii 1944 si anii 1980, cu numarul de evrei „romani” plecati spre viitorul Israel imediat dupa 1944).
      Astfel, reclamantii lui Simion au lipit două propoziţii luate din locuri diferite, fraudând astfel textul şi mesajul. Au lipit, pur şi simplu în fals, de afirmaţia lui Simion, când că nu sunt mulţi evrei în România de azi, cu cea în care le spune israelienilor că vrea să se folosească politic de ajutorul pe care israelienii proveniţi din România, şi urmaşii lor, 800.000 în tolal, îl pot oferi.
      Interviul lui Simion e tradus pe napocanews.ro : „Interviul cu George Simion din ziarul Israel Hayom: Puteți conta pe prietenia noastră cu Israel dacă există relații corecte”. S-ar subînţelege chiar că în prezent Israelul nu e prea corect cu România.
      Astfel au construit, lipind două afirmaţii diferite, ca şi când e una singură, susţinerea nereală, falsă, că Simion a spus că vrea să mute în România 800.000 de israelieni, aducându-i în România cu încălcarea legii.
      Ăştia se joacă permanent cu magistraţii cu tot felul de sesizări false şi s-ar putea vedea că îşi bat joc astfel de timpul acestora, luandu-se masuri. Si când suni la 112 şi minţi eşti sancţionat. Faptul că însă ei nu păţesc nimic pentru ceea ce fac, mintind în mod repetat, este dovada că sunt uneltele sistemului. Un simplu cetăţean era de mult încălţat de autorităţi sau măcar amendat pentru sesizări false. Ăştia au protecţie, căci sunt instrumentele cuiva. Ale cui oare?

    • Dar acolo – surpriza – va trebui să răspunzi chiar tu pentru faptele tale, comise în grup organizat împreună cu alţii.

     • Un articol de presa nu implica raspunderea juridica a autorului, avertizor public. Daca Parchetul General l-a luat în considerare, presupune ca un procuror a identificat elemente de natura infractionala. Desigur ca numai un judecator poate stabili vinovatia lui Simion.

     • Parchetul General nu a facut-o nici o evaluare a continutului sesizarii penale, doar a distribuit sesizarea la DIICOT, diversionistilor. Acolo se va „lua in considerare” sau nu.
      Mergeri cu inselatoria si minciuna pana la capat, nu?
      Iar un articol de presa poate implica raspunderea juridica a multora, daca propaga minciuni.

    • Intrevievat in Israel de ziarul Israel Hayom, Simion a raspuns ca „memoria Holocaustului… a fost deturnată de un grup de oameni care caută să facă câștiguri. Acești oameni provoacă multe pagube pentru că suntem un partid care cel mai probabil va fi membru al guvernului în România, și putem fi prieteni cu Israelul dintr-o poziție de putere. Sunt sigur, din tot ceea ce văd pe arena internațională, că Israelul are nevoie de prieteni. În viziunea mea despre viitor, sunt interesat să folosesc în mod corespunzător cei 800.000 de cetățeni israelieni de origine română. Aceasta este o oportunitate de care nu profităm.”
     .
     V.M., persoana care vehiculeza asemenea dezinformari – cum ca Simion vrea sa mute in Romania 800.000 de israelieni – are un trecut incarcat cu asemenea practici mincinoase si acuze nefondate si mincinoase.
     In schimb, Simion chiar a acuzat Industria Holocaustului cand a spus „oameni care caută să facă câștiguri”, asa cum a mai spus in trecut si ca se exagereaza cu disciplina Holocaust, care nu ar trebui impusa in licee.
     Probabil si aceasta minciuna cu stramutarea de catre AUR a evreilor in Romania, este tot o lucratura a serviciilor de informatii, care si-au dezlantuit dulaii si latraii. Si tot serviciile intretin si conflictul artificial AUR contra SOS sau viceversa, in speranta ca acestea sa scada astfel.

   • in privinta asta manifestarile lui simion sint de o ambiuguitate specifica.

    • Asta e o minciuna ticluita de catre diversionistii turbati.

 3. Î: Israelienii de origine română sunt adesea încurajați să-și obțină cetățenia română. Și tu și partidul tău ați făcut apel la întoarcerea tuturor românilor în țară. Îi considerați și pe acești români israelieni?
  George Simion: „Desigur. Au fost momente în istoria noastră când eram o țară mare și respectată pe arena internațională.(…) Acum abia avem 10.000-20.000 de evrei care locuiesc aici (în România). Am avut legături excelente. Minoritățile ne pot ajuta să devenim o societate mai diversă și mai bogată. (…)
  Regret că nu sunt evrei aici (în România) în număr mare. Românii nu ar putea părăsi țara sub regimul comunist. Dacă ar fi putut, ar fi plecat și ar fi plătit bani pentru a o face”.

  • DECI NICAIERI NU A SPUS SIMION CA „VREA SA ADUCA IN ROMANIA 800.000 DE EVREI” cum susti peste tot propagandistic, inclusiv cand te-ai plans impotriva lui Simion la Parchetul General. Emana din tine numai inselatoria si minciuna, fara incetare, ca o boala si un intuneric al mintii.
   La o intrebare conjuncturala, SImion a raspuns diplomatic, iar tu ai dat un sens mincinos acelor spuse si propagi asta fara incetare, cu perversitate, ca un „IDEAL” bolnav al vietii tale mizere moral, in care te-ai antrenat o viata, de a submina pe altii inventand pacate la adresa lor

   • Simion a expus explicit intentia lui de a coloniza România. Acesta nu poate face nimic dupa capul lui. DIICOT va ancheta și va solutiona competent o informatie data publicitatii. Daca va ajunge la guvernare si va face acest lucru, va fi inculpat pentru faptele sale. O plangere penala oficiala va fi formulata la momentul oportun.

    • TOTAL. Ce fata de alcoolic ai!

     • Acesta este raspunsul invariabil al electoratului lui George Simion.

    • Restul a fost discutie conjuncturala, plecata de la intrebari din partea presei.
     „DIICOT va ancheta”, spui acum ca sa o dai la intors, ca banditii.
     Dar ati titrat textual in Certitudinea:
     „George Simion anchetat de D.I.I.C.O.T. pentru trădare naţională”
     Ati pretins ca e anchetat acum, in prezent, deci.
     Dar daca DIICOT vede de la prima lectura a facaturii ca sesizarea este o aberatie juridica si nu se va autosesiza, cum il „va ancheta” pe Simion?
     Roaga-te deci diavolului sa intunece si mintea DIICOT ca sa iasa mizeria ce-ai pus-o la cale.

     • şi are o faţă cam dubioasă

     • S-a convertit la mozaism ca sa-i taie preputul lui Simion.

 4. Nu i-au taiat_o pana acu?

  • Se va intampla cat de curand. Putintica rabdare, neicusorule.

   • rozatoareo

    • Si o face temeinic.

     • rozatoareo

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998