CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cel mai mare complot

0 comentarii / 1433 vizualizări / 9 ianuarie 2012

Uluitor! Dupa ce faptele s-ar fi consumat ani de zile, iata ca procurorii descopera complotul impotriva statului. In fine. Asadar, circa 40 de indivizi au subminat economia nationala. Au vandut gaz mai ieftin unor societati iar Ioan Nicolae este omul de afaceri care a beneficiat cel mai mult. Si s-a declansat, astfel, ancheta anchetelor din ultimii 22 de ani. Voi pune fata in fata aceasta teribila revelatie a procurorilor romani cu celalalt caz, vizand tot energia, de data asta electrica, oferita mai ieftin baietilor destepti. Sa vedem ce iese.
Pe langa multe asemanari, exista o diferenta capitala intre cele doua scandaluri. Al gazului metan si al energiei electrice. In cazul gazului metan, unde, afirma procurorii, avem de-a face cu un complot impotriva statului, cu un act de subminare a economiei – infractiune de altfel care nu se mai regaseste in noul Cod penal – nu prea stim bine cine sunt principalii vinovati. Oamenii de afaceri in frunte cu Ioan Nicolae, care au cumparat gaz de la stat cu 30 la suta mai ieftin? Directorii de la Romgaz care au semnat contractele de livrare? Sau primul-ministru Emil Boc, membrii Cabinetului acestuia si Presedintele Romaniei, care au initiat si respectiv promulgat o lege care a facut posibil discountul? Sau poate majoritatea parlamentara care a votat, transformand in lege ordonanta de urgenta nr. 54 / 2009? Sau poate domnul Adriean Videanu, care a scris si semnat nota de fundamentare? Cum adica e complot, daca e facut pe baza de lege? Poate ca avem de-a face cu o lege proasta, care a adus grave prejudicii statului? Dar unde e subminarea?
Dincolo, unde vorbim de energia electrica, cel mai elocvent exemplu este Alro. Circa 120 milioane euro paguba. Cel putin. Cum? Prin vanzarea mai ieftina a energiei electrice. Si aici avem si un avocat. Sau un comisionar. Este insusi Presedintele Romaniei. Acesta a scris cu manuta lui, negru pe alb, ca Alro trebuie ajutat. Si, in mod repetat, s-a pronuntat public in acelasi sens. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998