CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Cel mai strălucit produs al serviciilor secrete. Cine este?

2 comentarii / 2509 vizualizări / 15 iunie 2015

Iată o întrebare al cărei răspuns corect ar putea să limpezească multe dintre necunoscutele de ieri și de azi. Și, poate, Doamne fereşte, de mâine. Oare cine este culmea victoriilor obţinute, la vedere, de serviciile secrete românești, în fulminantă lor ascensiune reușită, prin care au acaparat vârfurile puterii? Nu cumva, singurul general de armată din istoria României, cu patru stele, căruia îi lipsește doar un singur grad? Cel de mareșal. Și care, deși poartă uniformă militară, este cu serviciile în suflet? Nu cumva, vorbim de unul dintre cei doi nași ai familiei Victor Ponta, celălalt fiind George Maior? Nu cumva, vorbim chiar de-al doilea om din Guvern? Și care, deloc întâmplător, conduce chiar serviciile secrete la nivelul Executivului.
Ei bine,da! Cel mai reușit produs al serviciilor secrete din România, pe care acestea nu s-au sfiit să-l scoată la vedere, este domnul Gabriel Oprea. Un om și, în același timp, un stat în stat. Un performer unic. Nu numai fiindcă a atins, nu se știe cum, cea mai înaltă culme posibilă în ierarhia armatei române, în ciuda faptului că, de fapt, nu este produsul acesteia, decât, eventual, la capitolul intendenţă, ci al serviciilor secrete. Urmașul fostei Securități. Dar performanța lui, în plan politic, este de altă natură.
Gabriel Oprea este singurul lider politic din istoria României care a primit pentru partidul său sediul de la Guvern – și nu oriunde, ci chiar lipit de cel al PSD, în imediată vecinătate a Hotelului Triumf, deci lângă Arcul de Triumf al României – înainte ca partidul sau să fi fost înscris. Asta da, ispravă! Ea a fost posibilă sub regimul Băsescu. Și cu sprijinul direct al fostului președinte.
Dar oare de ce? De ce s-a obosit Băsescu să comită această ilegalitate? Pentru că avea nevoie de oastea de strânsură a lui Gabriel Oprea, de partidul său de traseişti – el însuși fiind un traseist, dar de cuvânt, nu-i așa? – pentru a crea o falsă majoritate în Parlament și pentru a-și susține guvernele Boc. Au urmat noi alegeri și, iarăși, Gabriel Oprea, cu cocktail-ul său politic – ca să nu spun borș – în care sunt amestecați foști securiști, foști militari, foști membrii ai diferitelor formațiuni politice, a sărit în singura barcă în care se simte bine. Cea a puterii. Și, slujind cu abnegație „interesul naţional” și fără a-și călca, vezi Doamne, cuvântul dat, Gabriel Oprea s-a dat de trei ori peste cap și, de dragul prosperității patriei, a trecut de la dreapta la stânga, devenind un aliat de nădejde al PSD, pe care îl trădase nu cu mult timp în urmă. Și pe care, acum, se pregătește din nou să îl trădeze.
Gabriel Oprea este cel mai strălucit reprezentant al serviciilor secrete române, din simplul motiv că, dintre atât de mulți „acoperiţi”, iată că el este singurul om politic scos în față. Adică, la vedere. În dubla sa calitate.
Și acum se mai pune o singură întrebare. Când se va decide biata Românie să-i pună în brațe domnului Gabriel Oprea și ultimele două premii? Ce îi mai lipsește generalului cu patru stele? Păi îi mai lipsește rangul de mareșal. În plan militar. Iar în plan politic, funcția de prim-ministru. Și, iată, cam așa ar arata modelul Putin împachetat la București și încărcat de întreg specificul național de care suntem noi capabili. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Dumneata ori esti prost,ori esti prost,una din doua…Domnul Oprea impresioneaza cand increteste fruntea si defineste „interesul national”,ca si cum aceasta categorie ar trebui definita fie de un bisnitar de blugi si cafea scapat in lanul puterii ,fie de un „…general cu patru stele/de izmene si obiele/si vipusca la chiloti/sa ne pupe-n k** pe toti…” Am citat din folclorul ostasesc…
    Avem in vedere (pluralul maiestatii…) ca domnul Oprea este la fel de acoperit,de vanjos,de eficient si de cult in cap ca si domnul Turcescu,deltfel ei s-au si creat reciproc…

  2. CEL MAI PERICULOS OM POLITIC CU CURVA DE NICOLICEA ,AM PUTEA SCAPA DE EL ACUM DACA S-AR FACE ANTICIPATE

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998