CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9477 RON UP | 1 USD = 4.7247 RON UP | 1 GBP = 5.8810 RON UP

Cel poreclit „Plicușor Ban”

4 comentarii / 914 vizualizări / 24 ianuarie 2022

Nicușor Dan nu a primit deloc întâmplător această poreclă. Încă din vremea când, vezi Doamne, era activist civic, devenise de notorietate, mai puțin pentru DNA, că acesta îi șantaja literalmente pe oamenii de afaceri, deschizându-le procese peste procese și blocându-le de cele mai multe ori aprobările pentru construcții, sub pretextul că respectivele construcții atentau la sănătatea fizică sau estetică a Capitalei. Și s-a întâmplat un fapt incredibil. Individul a ajuns primar general a Capitalei. Iar acum trebuie să ne spălăm pe cap cu el.
Tot ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. Nu mai este necesar niciun argument pentru a înțelege pe deplin faptul că, pe lângă alte beteșuguri, Nicușor Dan, căruia i s-a consolidat porecla de „Plicușor Ban”, este cu desăvârșire lipsit de abilități manageriale. Ori poziția de primar general – e valabil pentru orice primar – presupune să fii un bun administrator. Să cunoști la perfecție legislația în domeniu și mecanismele după care funcționează o autoritate locală. Capitala este o unitate administrativ-teritorială extrem de complexă, De aceea, deloc întâmplător, unii dintre primarii generali au fost vizați și pentru poziția de premieri. Dacă poți administra Capitala României, este de presupus că poți să conduci cu pricepere și un Executiv. În al doilea rând, nu este deloc întâmplătoare competiția grea care se duce pentru câștigarea alegerilor la Primăria Generală. Un primar general este aproape la fel de legitim ca și un președinte de țară, întrucât beneficiază de milioane de voturi.
Din această perspectivă, la ultimele alegeri locale, s-a produs – și nu numai în cazul Primăriei Generale a Capitalei și nu numai în Sectorul 1, ci și în alte localități din țară – un adevărat dezastru electoral. Absenteismul a atins cifre record. Cetățenii nu au mai avut încredere că votul lor este numărat corect. Să nu uităm că suntem singura țară din Uniunea Europeană în care cetățenii votează și o unitate militarizată, STS, numără voturile și îi decide pe câștigătorii alegerilor. În al doilea rând, cu excepția Gabrielei Firea, susținută parțial de un partid aflat atunci în declin și demonizat drept „ciuma roșie”, nu a existat niciun candidat cât de cât credibil. Iar PNL, de teamă să nu se trezească înfrânt și umilit, a recurs practic la un individ din afara partidului și care, în ciuda poreclei, se mai bucura încă cât de cât de credibilitate din partea cetățenilor. A acelor cetățeni, din păcate nu puțini, care pun semnul egalității între activismul civic și calitățile unui edil. Ori Nicușor Dan, pentru a-și umfla buzunarele, mima doar activismul civic și nu dovedise prin nimic că are calități manageriale. Responsabili pentru nominalizarea și susținerea acestuia au fost în primul și în primul rând președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, șeful PNL, precum și Dan Barna și Dacian Cioloș, vârful bicefal al USR. În mod normal, toți aceștia trebuie astăzi să-și asume răspunderea. Pentru că bucureștenii dârdâie de frig. Pentru că în multe cartiere nu există apă caldă decât cu țârâita. Pentru că sunt canalizările așa cum sunt. Pentru că spitalele aparținând Primăriei devin pe zi ce trece o ruină. Pentru că nu s-au băgat bani suficienți în școli și grădinițe. Pentru că nu s-au făcut parcări. Pentru că parcurile sunt neîngrijite. Și, în fine, pentru că transportul în comun e așa cum e, lăsând la o parte greva din aceste zile. Și să nu uităm de gunoaie. Și de deratizare. Și de țânțarii care ne vor termina la primăvară.
În mod normal, cei responabili trebuie să declare ferm că-i retrag lui Nicușor Dan sprijinul politic și să-l determine astfel să demisioneze. Pentru ca, până când nu e prea târziu, să avem în fruntea Primăriei un nou edil și un nou Consiliu General. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Nu tre sa ii cainam prea mult. La asa alegatori, asa primar! Sa se bucure de primarul Nicusor Dan,antiomnia,acest Plicusor Ban al topului activismului civic. Calde salutari din provincie!

 2. Numele lui e de fapt:
  NicuSOROS

  este ‘sponsorizat’ de besleaga imputita soros, JIDOVU devenit sageata a Klanului de kamatari JIDOVI rothschild, face parte din cuibu de sobolani care slugaresc la subumanii banksteri, cei care ne vor bagati in saci negri de plastic.

  Intre boschetaru asta de NicuSOROS si chelbosii Muraru, cei care ridica osanale JIDANILOR, sau Piticaniei Bovine ROBU Tudor lingatoru de cururi imputite natoiste, nu e nicio diferenta.

  DOAR SFIRSITU LOR E COMUN:

  CONDAMNAREA LA MOARTE PENTRU GENOCID IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN, PENTRU ANTI-ROMANISM SI ANTICRESTINISM
  si……

  F U N I A

 3. …..ajuns primar. Nu a ajuns de capul lui. Desigur ca serviciile au lucrat din greu, dar si populatia…..Daca nu l-ar fi votat nici un fraier de bucurestean, le era greu tabletelor sa-l scoata din joben.

 4. Ba CACATILOR care l-ati votat pe subumanu asta de NicuSOROS sau pe Piticania Borita Bockakat de la Cluj….

  Ati votat de 2 ori Voma Securista Petrov Scirbashescu, subumanul care a Inceput Distrugerea Romaniei, SI TOT NU V-A FOST DEAJUNS.

  Ati continuat sa Votati un alt subuman, pe BOUL OLIGOFREN ot SIGHII, doar pentru ca niste unelte JIDOVESTI de teapa ProCACAT Tv, antena3Cacati, Digi24Cacati, Labe1Cacat, antiRomaniaTV samd, v-au spus sa faceti asa

  EXACT, CIT PUTETI SA FITI CRETINI , sa va timpeasca Tembeliziunile de Cacat din RO ??

  Ati adus la Putere alte scursuri jidovist-sorosiste, pe subumanu NicuSOROS si pe Imputita si Nespalata Clopizda, 2 infractori care si-au asezat dosurile imputite in Scaunul de Primar, cu ajutorul sereimuistilor, prin FRAUDA / FURT

  Ca suferiti voi datorita prostiei voastre e egal cu ZERO.

  DAR DIN CAUZA RETARDULUI DE CARE SUFERITI, MAI SUFERA ALTE SUTE DE MII DE OAMENI, CARE N-AU NICIO VINA CA VOI SINTETI NISTE CRETINI.

  MOARTE VOUA, ba subumanilor sorosisti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *