CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cersetorii

0 comentarii / 1565 vizualizări / 10 octombrie 2011

Teodor Baconschi, invizibilul ministru de Exeterne al Romaniei dar in schimb extrem de activul demnitar PD-L, a mai lansat o tema de interes public. El i-a impartit pe romani in muncitori si cersetori. Si a facut-o nu intr-o discutie particulara, la o carcuima sau la o cafenea, ci la o intrunire politica a partidului de care apartine. Si nu a fost un derapaj ci, de aceasta data, este vorba chiar de o intreaga filozofie, zamislita relativ recent de catre PD-L. Cine sunt oamenii muncii si cine sunt cersetorii regimului Basescu-Boc?
Sa o luam pe rand. Mai intai, Presedinele Traian Basescu a insistat, si nu o data, ci in mai multe randuri, asupra faptului ca statul nu trebuie sa fie de tip social. Statul nu trebuie sa-i asiste pe cetatenii sai. Statul nu raspunde de problemele pe care acestia le au de natura financiara, medicala, educationala si asa mai departe. Ba mai mult, seful statului roman i-a criticat pe toti ceilalti sefi de state europene, inclusiv pe partenerii sai din familia popularilor, pentru ca sunt lasi. Si pentru ca nu au curajul sa recunoasca faptul ca, dupa caderea Zidului Berlinului, nu mai exista niciun motiv de ordin propagandistic pentru ca statul sa-si indeplineasca aceasta functie sociala. Chiar daca ea este prevazuta, ca obligatie a fiecarui guvern, in toate constitutiile.
Romania promoveaza astfel, de la cel mai inalt nivel, statul anti-social. In care guvernul nu este obligat sa asigure siguranta si securitatea cetatenilor sai. In care, mai devreme sau mai tarziu, trebuie desfiintate pensiile, ajutoarele de somaj, ajutoarele pentru cei aflati in incapacitate de munca si in care, pana la urma, nici invamantul nu ar mai avea de ce sa fie gratuit. Un stat in care cetatenii au obligatii, in timp ce guvernele au doar puteri. Daca s-ar putea, in echipa cu Presedintele, puteri de natura dictatoriala. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998