CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

CEX al PSD a votat in unanimitate intrarea la guvernare numai dupa alegeri

0 comentarii / 1436 vizualizări / 12 mai 2010

Membrii Comitetului Executiv Naţional au votat, azi, în unanimitate, ca PSD să iniţieze, în această sesiune legislativă, o moţiune de cenzură şi să accepte să guverneze numai după alegeri, anticipate sau la termen.

Toţi cei patruzeci de membri prezenţi, azi, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD au votat ca partidul să iniţieze o moţiune de cenzură şi să intre la guvernare numai în urma unor alegeri, fie anticipate, fie la termen.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a prezentat, azi, conform Mediafax, în Comitetul Executiv Naţional, patru alternative politice pentru eventualitatea în care o moţiune de cenzură ar fi adoptată de Parlament.

El a afirmat că social-democraţii au pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi o pot introduce, însă numai după ce CEX dă un vot clar asupra unor scenarii politice ulterioare unei adoptări a unei moţiuni de cenzură.

Potrivit scenariilor prezentate de Ponta, adoptarea unei moţiuni de cenzură de către Parlament, prima soluţie ar fi întrarea la guvernare alături de PDL, a doua soluţie este cea a unui guvern de uniune naţională sau tehnocraţi susţinut în Parlament de PSD, a treia soluţie ar fi solicitarea fermă ca PSD să propună viitorul premier împreună cu UDMR şi PNL, iar al patrulea scenariu erau alegerile anticipate.

Conform Statutului PSD, CEX are 58 de membri.

După ce mai mulţi membri ai CEX au luat cuvântul, majoritatea covârşitoare pronunţându-se împotriva variantelor care implicau intrarea la guvernare fie cu PNL şi UDMR, fie cu PDL, înaintea alegerilor, alegerile anticipate au fost înlocuite cu intrarea la guvernare doar după alegeri, la termen sau anticipate, şi numai pe un program social-democrat.

După intervenţii, Ponta a supus votului cele patru variante, în ordinea prezentată pe ecran. Pentru primele trei, care implicau intrarea la guvernare fără alegeri sau susţinerea unui guvern tehnocrat, niciunul dintre membrii CEX nu s-a pronunţat.

Pentru a patra variantă, care implica intrarea la PSD la guvernare doar după alegeri, anticipate sau la termen, şi numai cu programul social-democrat, s-au pronunţat toţi membrii CEX prezenţi.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998