CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cezar Preda: ”Pe Boc nu il mai asculta nimeni in guvern”

0 comentarii / 1358 vizualizări / 14 iulie 2010

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că premierul Boc „cu greu îşi poate stăpâni Cabinetul” şi a ajuns ca niciun ministru să nu-l mai asculte, în plus consideră că şeful Executivului trebuia să-l dea afară imediat pe ministrul Finanţelor, „dar îi e frică”, şi crede că remanierea din toamnă nu va mai avea loc.

„Sincer, sunt foarte îngrijorat. Dacă până acum, în mediile politice şi economice româneşti se vehicula faptul că prim-ministrul cu greu îşi poate stăpâni Cabinetul. Iată, acum, în ultima perioadă şi noi, din interiorul Partidului Democrat vedem foarte clar acest lucru”, a declarat azi Preda, pentru RFI, citat de Agerpres. Cezar Preda susţine că pentru el nu au constituit o surpriză cele mai recente declaraţii ale ministrului de Finanţe privind renunţarea la cota unică sau introducerea impozitării progresive, pentru că Vlădescu „spune ce vrea, când doreşte, cum doreşte”. „Îmi pare rău pentru primul-ministru că a ajuns de nu-l mai ascultă absolut nimeni. Nu e bine să vedem în ultima lună că s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finanţe, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, în ansamblu. Ce să înţeleagă cetăţenii României, decât că e un haos?”, afirmă oficialul PDL, în intervenţia de la RFI. Cezar Preda spune că „e vina primului-ministru” şi acesta „trebuia să-l dea (n.r. – pe Sebastian Vlădescu) afară imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e în stare să facă acest lucru, îi e frică nu ştiu de cine”.
El spune că, alături de mass-media, democrat-liberalii asistă şi ei „la o chestiune incredibilă: un Cabinet în care primul-ministru află ultimul de ce spune câte un ministru! Şi totuşi, nu doreşte să ia măsuri!”.
De asemenea, Cezar Preda nu crede că remanierea Guvernului va avea loc nici în luna septembrie, bazându-şi argumentaţia pe întârzierea reformei interne a administraţiei centrale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998