CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cheia unui discurs ”epocal”: Dragnea vrea sa taie iar porcul la Vila Lac

12 comentarii / 4993 vizualizări / 17 decembrie 2018

Liderii pesediști anunțaseră pentru ieri un discurs epocal al lui Liviu Dragnea, de maxim interes pentru nație, ceea ce, parțial, i-a ieșit, dată fiind atenția maximă acordată de televiziunile care l-au transmis în direct, cu sfințenie. Dincolo de asta, Dragnea a reușit doar să plictisească teribil sala, în ciuda încercărilor stîngace de a fi cool (”Suntem la un fel de stand-up comedy aici”), să puncteze steril cîteva probleme reale dar, peste toate, să stupefieze printr-un mesaj aiuritor despre statul-paralel cel mult înfierat. Atît de înfierat încît e clar că liderul PSD abia așteaptă să taie iar porcul la vilele serviciilor.

Liviu Dragnea a atins, într-adevăr, cîteva probleme reale și grave în discursul său; spunem că steril, însă, pentru că românii s-au obișnuit cu declarațiile sforăitoare de nimic concret urmate. Sigur că România are alimente toxice importate din UE, multinaționale care palmează profiturile, bănci care spoliază cetățenii șamd, dar, la urma-urmei, ce a împiedicat guvernele pesediste să facă măcar partea lor și să ia măsuri dure?

Nimic.

Cum nimic nu se va întîmpla nici după discursul de ieri.
Unul care îl completează pe cel la fel de sforăitor de la congresul din primăvară. Ne amintim cu toții cîte obiective precise trebuiau finalizate pînă la finele acestui an, spitale, școli, grădinițe, autostrăzi, șamd. Au venit finele, dar obiectivele zac pe hîrtie.

Trecînd peste toate aceste aspecte din discurs, rămîne totuși unul care merită mai multă atenție, pentru că el ar putea masca cel mai important, mai serios mesaj transmis ieri de Dragnea.
Și nu poporului.

E vorba de relația cu statul-paralel, cu ”odioșii” din servicii. Caschetele aurii care îl înconjuraseră pe președinte la Alba Iulia.
Oamenii insinuați peste tot, sub pretextul apărării nației, și care au obținut mai toate butoanele de comandă în stat.

Statul-paralel creat de servicii e de multă vreme o marotă a PSD și nu neapărat fără temei.

Numai că meandrele stranii ale lui Liviu Dragnea trebuie să pună serios pe gînduri.
Ieri, spre exemplu, cuvîntul securist și derivatele sale au deținut un rol de prim rang în discurs.

”Am fost trădaţi de unii care se înghesuie la un partid securist, făcut de securişti pentru securişti”; ”este normal să discute procurorul cu judecătorul şi cu securistul”; ”securiştii din presa”; ” toţi vorbim la telefon, spre satisfacţia securiştilor” șamd.

Folosind termenul azi dispărut de ”securist” în loc de sereist, spre exemplu, e clar că Dragnea a vrut să accentueze și mai dramatic odioșenia personajelor.

Și tot el a transmis cît de grave sunt lucrurile: ”au fost doi ani în care am fost criticaţi, atacaţi, urmăriţi, anchetaţi, ascultaţi şi ameninţaţi”. ”Am fost, de asemenea, loviţi de cei de la care ar trebui să ne aşteptăm că apără democraţia, că apără statul de drept, că apără drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor”. ”Miza o reprezintă dreptul fiecărui român să aibă acces la o justiţie independentă, nu o justiţie căpuşată de serviciile secrete”. ”Corupţia de putere e oficializată prin protocoalele secrete dintre justiţie şi serviciile secrete”. ” S-a dat posibilitate SRI să facă cercetări penale”. ”Mii de oameni trimişi în închisoare nevinovaţi, mii de oameni trimişi în închisoare pe probe falsificate, mii de oameni trimişi în închisoare de nişte complete constituite nelegal, mii de oameni care stau în continuare în procese, alţii care stau în anchetă, tot nelegal”. ”Aceşti procurori şi aceşti purtători de epoleţi au frânt cu adevărat independenţa justiţiei”. ”PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile şi ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Soroşică prin bitcoins”. ”Da, am spus-o şi o spun în continuare, vreau ca statul paralel să fie distrus, să fie demontat piesă cu piesă. Şi o spun clar, nu aşa cum securiştii din presa spun că eu am spus, că eu vreau să demontez statul. Nu oameni buni, statul paralel, care este ca o iederă, căpuşă care căpuşează statul de drept”.

Pînă aici, discursul ar fi în nota pesedistă obișnuită din ultimii doi ani.
Numai că filmul se rupe brusc și brutal atunci cînd Dragnea se apucă să mîngîie pe cap și să cocoloșească exact marii suspecți ai instaurării statului-paralel.

Aflăm, astfel, că SRI și SIE au în frunte niște lideri de toată isprava:

”Domnul Eduard Hellvig, fostul nostru coleg, un om de mare caracter, de bună credinţă, un român”, ”domnul Gabriel Vlase, colegul nostru până mai ieri, tot aşa, un bun coleg şi mare patriot”.
Și înaintea lor, am adăuga, au fost în ultimul deceniu și ceva alți oameni patrioți și de mare caracter: George Maior, Radu Timofte, Teodor Meleșcanu ori Gheorghe Fulga.

Dar, stați puțin, că nici restul nu sunt mai prejos:

”99% din ofiţerii SRI, 99% din ofiţerii SIE nu numai că sunt buni patrioţi, şi-au riscat şi-şi riscă viaţa în continuare pentru România. Problema este la 1% care vor să-i ducă în alte direcţii”.

Deci, stimați cititori, potrivit celui mai mare dușman al statului-paralel, care a căpușat întreaga patrie, există în servicii un segment mai mult decît minuscul, de 1%, care nici măcar nu include șefii cei mari și care strică – doar el – totul în România.
Restul de 99% nu doar că sunt mari patrioți, dar își riscă permanent viețile.
(Cel mai adesea, căzînd din mașini în timpul demonstrațiilor de ziua națională)

Dar, atenție!, nici chiar cei 1% nu sunt atît de răi, dovadă că, la o adică, o parte dintre ei merită iertarea.
Pentru că, spune Dragnea în continuare:

”Poate se gândesc cu toţii că poate, într-adevăr, reuşim cu toţii în această ţară, aproape cu toţii, să decidem un moment zero, un moment de la care spunem: de aici încolo ne uităm în faţă, ne uităm în viitor. Nu ştiu dacă pot fi iertaţi cu toţii, dar o parte pot fi iertaţi”.

Și vine fraza-cheie:

”Dar dacă înţelegem că toţi trebuie să punem umărul pentru România, într-adevăr, vom fi cu toţii în echipă (s.n.), dacă nu, nu. Adică, cei care vom trage pentru România nu o să facem compromisuri cu cei care lucrează împotriva României, indiferent ce funcţii, indiferent ce epoleţi, indiferent ce putere au, pentru că până la urmă poporul se numeşte poporul român, nu se numeşte poporul sorosist, nu se numeşte poporul multinaţionalelor”.

De aici înțelegem fără echivoc că Liviu Dragnea e gata oricînd să fraternizeze cu artizanii statului-paralel, indiferent de epoleți, ”pentru poporul român”.

Sau, extrapolînd nițel, vedem un mesaj prin care se garantează serviciilor că un Dragnea la Cotroceni nu le-ar crea nicio problemă.
Pentru asta e suficient să se pună oleacă de acord, să-și delimiteze teritoriile și, eventual, să cășune iar, împreună, pe bieții porci la vilele Lac. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. ati vazut ca dupa aparitia partidul (in) PLUS al tovarasului ciolos, mandruta , prelipceanu, pandaru si alti retarzi de pe la digi si aiurea il critica non-stop pe iohannis? ordin securist

 2. daca s-ar fi referit la dublarea nejustificata a bugetelor SECURISTILOR (caci da, ei inca sunt securisti)… l-as fi crezut…

 3. Se abuzeaza atat de mult de cuvantul „securist” incat a ajuns un fel de injuratura. La Realitatea se vorbeste de securistii lui Drgnea, la Antena 3 de securistii presedintelui si ai statului paralel, la Romania tv de securistii lui X si Y….la fel si la B1TV. Daca vrei sa arunci o anatema asupra cuiva il faci securist !!!!!! Asta in timp ce alte state stiu sa atribuie acest termen celor care le apara cu adevarat interesele. De fapt, generalizarea asta dupa 1989 a facut atat rau Romaniei incat multi oameni de buna credinta stau deoparte si nu se baga pt ca la oa dica sunt catalogati imediat ca…SECURISTI. Daca te uiti in gura lui Ciuvica nu este seara sa nu spuna de cateva ori acest cuvant…

  • Unii folosesc termenul pe bună dreptate, în baza abuzurilor staliniste prostești pe care doar foarte imbecilii nu le discern, în timp ce securiștii de la Realitatea SRI îl folosesc la derivă, pentru prostit foarte imbecilii.

 4. Eu am inteles ca pe Helwig si Vlase i-a luat la misto cand a spus ca sunt patrioti si buni romani. Poate am inteles gresit. In tara asta sunt cam 10000 securisti; 1% din 10000 inseamna 100 de capi. Ca doar la ei a facut referire, nu la executanti. Este mult, este putin? Pana mai eri era doar Coldea si slugile.

 5. „Adevărul şi politica nu se amestecă şi nu pot să se amestece, deoarece politica este arta de a spune numai ceea ce e nevoie să fie spus – şi aşa cum trebuie spus – pentru a se ajunge la scopul dorit”. (Neale Donald Walsch – citatepedia.ro).

  „In mod inevitabil, politica este arta compromisului si arta negocierii” (cuzanet.ro/interviu/interviu-cu-adriana-saftoiu.html).

 6. Felicitari. Articolul imi aminteste BTI din perioada lui Traian Basescu. Fireste ca Dragnea at face orice sa fie primit cu purcelul de colindetetze la SRI. Cat despre marile caractere de romani precum Eduard Hellvig, sunt convins ca Dragnea a fost malitios. Vrea sa spuna doar ca SRI e condus de in strain. O jigodie! Nu are curajul s-o spuna, dar e sificient de obraznic s-o sugereze. Ca in gara Rosiori, alba-neagra, atata stie sa faca.

 7. E greu de crezut ca Dragnea a facut avere altfel decat cu sprijinul serviciilor. Doar ca la un moment dat tovarasul Dragnea a crezut ca e inteligent si-a incercat sa se dezlipeasca de servicii, in conditiile in care, fara ele, n-ar fi avut nicio valoare. Nasol e ca toate figurile mai proeminente din politichia romaneasca au in spate un serviciu, roman sau strain.

 8. Am ascultat discursul,v-am citit, l-am citit si pe Cristoiu, ascultat Orbán, Barna, etc.
  Bun, slab, mincinos, critic sau nu discursul a interesat enorm.
  Deci scopul a fost atins.

 9. Si ce, nu are dreptate cu statul =? Toti manglitorii portocalii, incepand cu cel mai mare Base, continuad cu maine lui drepte si cu ultimii din gasca sunt bine merci, iar pesedistii sunt anihilati unul cate unul. Pai asta este Justitia cea dreapta?

 10. Title …Every the moment in a although we choose blogs that we study. Listed below are the most up-to-date web-sites that we opt for …

 11. Dezordinea organizata in politica de catre dusmanii tarii favorizeaza razboialele cu arma biologica la oameni si animale.Medicii nu au nici o posibilitate de contracarare si nici nu isi dau seama ca razboaiele acestea sunt efectuate de forte ocultate care trebuie desconspirate imediat sau preventiv.Aparitia bolilor la animalele domestice care asigura hrana de baza a cetatenilor a fost semnalizata cu cateva luni inainte sau in anul din horoscopul chinezesc al semnului animalului respectiv(vaca nebuna 1986,gripa aviara 2005-2006, boala porcilor 2018-2019. Anul 2019 este anul porcului la chinezi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998