CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Chemarea patriei: Diasporenii, obligati sa revina in tara pentru incorporare. Altfel: 7 ani de puscarie

61 comentarii / 33695 vizualizări / 8 martie 2022

Cele cîteva milioane de români aflați peste hotare vor fi obligați să se prezinte urgent în țară – în maxim 15 zile calendaristice – în cazul în care vor fi solicitați pentru încorporare, prevede noul proiect de lege pentru modificarea legii apărării, aflat în dezbaterea guvernului. Refuzul i-ar transforma automat în penali, riscînd șapte ani de închisoare.

Cetățenii români din diaspora, în UE ori în afara ei, ar putea ajunge în situația să nu se înghesuie doar la urnele de vot și să nu revină în țară doar pentru mitinguri anti-corupție, ci și pentru a îngroșa rîndurile armatei române, în calitate de rezerviști mobilizați. Nici măcar neprimirea înștiințării din partea armatei privind recrutarea nu îi poate salva de la încorporare, pentru că legea prevede că în cazul decretării stărilor excepționale, românii vor fi obligați să contacteze ei înșiși, de urgență, centrele militare din țară pe raza cărora au avut ultimul domiciliu.
O altă prevedere a legii este că limita de 63 de ani pentru încorporare nu e bătută în cuie, ea putînd fi depășită în cazul insuficienței numărului de rezerviști mobilizați.

Proiectul de lege elaborat și dezbătut de guvernul Ciucă, prin care se modifică legea apărării naționale, stipulează că în situații de criză, precum cea de urgență, asediu, mobilizare ori război, cetățenii români din lume sunt obligați să vină urgent în țară, în cazul în care ar fi solicitați, pentru a-și face datoria față de patrie. Aceleași obligații le vor avea și cetățenii străini care au dobîndit cetățenia română.

Ce prevederi apar în noul proiect de lege:

– Cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, în sensul prezentei legi, sunt considerați cetățenii care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetățenii încorporabili, recruții, precum și cetățenii români bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 63 de ani.

– Persoanele care au dobândit, prin adopție sau prin acordare la cerere ori au redobândit cetățenia română, îndeplinesc serviciul militar, în condițiile prezentei legi.

– Cetățenii români, cu domiciliul în România, care au îndeplinit serviciul militar în forțele armate ale statelor membre NATO sau UE se iau în evidența centrelor militare cu gradul militar dobândit.

– Cetățenii încorporabili, rezerviștii voluntari și rezerviștii au obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare.

– Prin excepție de la alin. (I), la instituirea stării de asediu sau la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetățenii încorporabili cu domiciliul în România, plecați temporar în afara țării, au obligația de a se prezenta, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data notificării, la centrele militare în evidența cărora se află, în vederea îndeplinirii serviciului militar.

– Prin excepție de la alin. (1 ), la instituirea stării de urgență, a stării de asediu ori la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, rezerviștii voluntari și rezerviștii din rezerva operațională cu domiciliul în Romania, plecați temporar în afara țării, au obligația de a se prezenta la structurile din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data notificării, pentru cei plecați în țări din Europa, respectiv 15 zile calendaristice de la data notificării, pentru cei plecați în țări din afara Europei.

– Prin notificarea persoanelor menționate la alin: (2) și (3) se înțelege înștiințarea oficială scrisă, la domiciliul din România, prin ordin de chemare, cu privire la obligativitatea prezentării la centrele militare sau la structurile din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, în vederea îndeplinirii serviciului militar.

– Cetățenii încorporabili și rezerviștii care nu au domiciliul în țară, precum și persoanele prevăzute la alin. (2) și (3) care nu au putut fi notificate, au obligația ca în termen de maximum 15 zile calendaristice de la publicarea în Monitorul Oficial al României a hotărârii Parlamentului privind declararea stării de mobilizare totală sau a stării de război, precum și a decretului Președintelui României privind instituirea stării de asediu sau declararea stării de mobilizare, să contacteze centrul militar din raza unității teritorial-administrative unde au avut ultimul domiciliu.

– În situația în care, pe timpul stării de mobilizare sau a stării de război, resursele umane ale forțelor destinate apărării naționale nu pot fi asigurate cu cetățeni încorporabili, pot fi chemați, pentru îndeplinirea serviciului militar activ, cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, alții decît cetățenii încorporabili, cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 7, art. 22 și art. 25-35.

Ce prevede Codul Penal pentru refuzul prezentării la încorporare:

Art. 435.

(1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi neprezentarea celui încorporat sau concentrat la unitatea la care a fost repartizat, precum şi a celui care, executând potrivit legii serviciul alternativ, nu se prezintă în termen la angajator.
(3) Termenele de prezentare prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se prelungesc cu 10 zile, în cazul în care cel chemat se află în străinătate. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

61 Comentarii

 1. Pai nu diaspora ne-a salvat de nenorocitul de Dragnea? Nu diaspora cu plăcută suedeza este acel far de lumina în vremurile astea negre și corupte? Deci mi se pare normal ca diasporezii sa vina sa apere țara ! De ce nu neomarxistii? Pentru ca diasporei ii pasa de țară !

 2. Subiect de studiu pentru intelligence. Există o masă consistentă de români care abia așteaptă să primească arme și muniție de război de la guvernanți. Electoratul AUR, vreun milion de bărbați români, dintre care mulți se află în diaspora tocmai a fost catalogat de politicienii aflați la guvernare ca extremiști și legionari. Clovnii români care fac legi pe genunche (sic!), ar trebui să se gândească foarte serios dacă adepții lui George Simion nu vor folosi armele primite în alte scopuri mult mai „nobile” pentru România. Parcă îl și văd pe salvatorul Simion, asemenea măscăriciului de la Kiev, cu o cameră video după el și cu un kalashnikov la piept, făcând „curat” prin Parlamentul României. Exaltați care să-l urmeze se vor găsi, după cum spuneam. Zelensky a înarmat populația civilă și acum țipă că rușii omoară civilii care participă la război fără să facă parte din armată. Jalnic.

  • Ferea, Vasilică Militaru caută orice prilej ca să-l înjure pe George Simion şi AUR, nu să comenteze. Vasilică Militaru nu este ceea ce pare. Se joacă de-a agentul provocator:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

  • (19 dec. 2021, 13:28 / Subject: Băi pulă tristă)
   „Băi pulă tristă, termin-o cu profeţiile tale de rahat. Dacă nu ţi-a deflorat nimeni curul ăla puturos, îl trimit pe patriarhul Daniel – specialist în problemă – să te spargă-n gaură. Şi dacă-ţi place, ţi-i trimit şi pe Teodosie, Casian şi Corneliu să le sugi pula sfântă.
   Uită-te pe unde calci ca să nu ajungi înainte de vreme în lumea celor drepţi! Nu de alta, dar am văzut destul de mulţi zmardoi care o trag cu Hristos şi se cacă pe ei de frică dacă pleacă la El. Hai, muie prelungă de Crăciun şi un An nou cu deflorări neaşteptate!!!, …“ (Vasilică Militaru – Asociaţia Neamul Românesc)
   pe larg la: https://ioncoja.ro/inca-un-raspuns-la-vasilica-militaru/

   • Comentariile anonime și mizeriile aruncate asupra unor persoane nu au nici o valoare. Voi credeți că așa veți câștiga alegerile? Se vede că dezvăluirile la adresa soroșistului George Simion v-au afectat procentele electorale. Continuați așa și veți ajunge mult mai rău. Succes.

    • Deci n-ai nici o valoare. L-ai facut sorosist si „rezist” pe George Simion pentru ca a vorbit cu Alina Mungiu Pippidi, in ocazii publice. Dar Mungiu Pippidi a rupt-o cu organizatiile Soros inca din 2016, acuzand ca miscare rezist din Romania este organizata de fostii ei colegi, sorosistii cultivati de Mark Gitenstein (Restart Romania) impreuna cu ultra-fidelii din SRI ai lui Eduard Hellvig (fost sef al fundatiei Soros – filiala Cluj). I-ai lovit dintr-un foc si pe Simion si pe Pippidi (razbunandu-l astfel pe Hellvig fata de fosta lui colega de la fundatia Soros, pentru tot ce a spus ea impotriva miscarii rezist aratand cu degetul spre SRI).
     Tu nu esti strain de SRI, Vasilica, ci cauti sa slujesti la greu, cum ai facut si in compromiterea manastirii Petru Voda:
     „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
     Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnica de la Bacau, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
     Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
     În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
     În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
     În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
     Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
     Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

     • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

 3. Voi v-ați inbogatit cu vile si bani in conturi straini ati trait ca niste nababi si acum sa vina prostii carne de tun,sa ce? sa va apere vouă averile facute pe furaciune.

 4. Daca fac gresealasa dea arme romanilor, primele 2 obiective vor fi Palatul Victoria si Cotroceni.
  Multa bafta baieti !!!!

 5. Teoretic, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș și Florin Citu sunt si ei incorporabili. La fel, Stelian Ion, Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea. Pentru mulți bărbați din Romania va fi o ,,onoare” sa lupte alături de acești domni și sa se tragă în poza cu ,,echipa castigatoare” din toate partidele. Cu adevărat inspirational trebuie sa fie sa-ti servești patria alături de Rareș Bogdan! E dificil sa faci abstracție de clovnii de mai sus când vine vorba sa-ti aperi ,,tara și neamul stramosesc”. Orban Ludovic o rezista și el? Ca la Mărăști, Mărășești și Oituz?

 6. Sa sugeți pula. Și ăia de la conducere si astia cu stirile voastre futute la cap. Sugeti pula încă o dată, bonus.

 7. & Ce bă vreți pensii moca la 40-50 de ani, salarii cam la fel, prin parlament mulți specialiști cu școli de apărare, până și la fotbal și generali, colonei ,conducători de cluburi și instituții instruiți pentru apărare, mulți teoreticieni, și când e de apărare că să vă apere populația, ? Luați dracu pensionarii de la MAPN, de la alte instituții de forță de vreți apărare civilă, ?

 8. Și acum, din parea lu diaspora și fraierii care nu au apucat să plece…. multă plăcuță suedeză la ciuma roșie și la sufrageristu lu izmenaru național

 9. @Vasilică Militaru,
  „Există o masă consistentă de români”
  -de 8 martie maxtor se gandeshte si la (cum ai scris?!)
  masa CONSISTENTA de romance,
  maxtor se gandeshte la femei
  (exclus asiaticele si jidoavcele).

  • Felicitări Maxtor. Ai dreptate. Dacă urmărești comentariile la postările feisbuciste ale lui Giorgică, constați că femeile se dau în vânt după acesta. Bărbații sunt mai rezervați cu postările. Probabil sunt mai prudenți să nu fie atacați pe la spate! Masculul este feroce. Asta cu milionul de bărbați români este la derută. Dacă în România ar exista măcar 10.000 de bărbați, s-ar cunoaște. Oricum, a apărut Sfânta Cuvioasă Javelin – ocrotitoarea Ucrainei – cu aruncătorul de rachete Javelin în mână. Aici găsești icoana. https://www.euronews.com/next/2022/02/27/ukraine-war-st-javelin-and-the-missile-that-has-become-a-symbol-of-ukraine-s-resistance

  • Vasilica Militaru nu este ceea ce pare. Sufera rau de logoree cu dureri si usturimi:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Mizeriile voastre nu țin loc de analiză la subiectele postate. AUR-iștii s-au dezlănțuit ca niște fiare.

    • „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
     Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
     Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
     În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
     În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
     În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
     Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
     Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

     • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

     • Vasilică Militaru are logoree goală din gâtlej.

 10. in ’89 comunistii au dezlantzuit „fenomenul terorist”
  CA SA ISI APERE POZITIA NE-LEGITIMA,POZITIA DOMINANTA.
  azi „zelensky” face acelasi lucru,
  ai intzeles mai vasilica
  de ce s-a adresat „celor mai bogatzi evrei”,
  vrei nu vrei e vorba de OVREI!

 11. Tâmpiți conducători avem. Trecem în rezervă ofițeri la 45-50 ani și recrutam moși de 63. Ce sa facem cu ei? Majoritatea suferă de tot felul de afecțiuni, in special locomotorii. Iar cei tineri, neinstruiți nu vor putea sa țină în aceeași mână și armă și mobilul. Văi noua.

  • Corect! Sa lupte toate curvele lor bugetare angajate cu pile si pe supt pula! Toti kakatii pensionati la 39-52 de ani cu pensii de serviciu si speciale! Si mai ales aia pensionati si reangajati la stat!
   La cata ura e in populime, daca astia mobilizeaza oamenii normali, va fi razboi civil! Toti rahatii astia din „palate” vor fi rasi!

  • Singurul comentariu corect din liota de luari de pozitie. Eu pricep ca barbatii romani se ascund sub fusta mamelor. Morala ? Ce armata romana sa incropesti in ultimul moment, daca ani de zile nu s-a facut nimic in directia asta? Tinerii nostri pe meleaguri straine invata sa-si faca nodul la cravata….. Parafrazandu-l pe Mihai Eminescu.

 12. Sa se duca Presedintele Parlamentarii ca ei ne au vindut tara si au luat decizii care ne au adus unde suntem acum .

 13. Besinosilor, tot cu Fake News o ardeti?!

 14. Sa ma caute in munti. Nenorocitilor.

  • N-ai vrut să-ți iei pulă la 9 ruble. Acum ai rămas fără.

 15. Intrebare intrebatoare: de cand pana cand, prin cine si de ce… a intrat Romania in conflict, de ne asasineaza cretinii supremi – Johannis, Ciuca si cu Dancu – cu incorporarea si razboiul?!
  Vorba unui prieten: nu ma bat cu rusii, ca n-am de ce!
  Pana si polonezii – “jmecheri”, as always – le-au propus americanilor: va ducem mig-urile noastre la Germanica, iar voi, la schimb, ne dati ceva F-16 (altfel spus, sa le carati voi sau nemtii spre “minunata” Ukraina… nu noi!).
  Mi se pare fabulos ca nimeni nu discuta despre obiectul solicitarii Ukrainei: noi suntem sovietici, pilotii nostri sunt sovietici, antrenati pe avioane sovietice, avem nevoie de avioane sovietice, ca de alt fel nu stim si nu putem pilota!
  Si da, cretinii nostri supremi, se baga fix ca musca-n curu… in curu cui vreti voi!
  Cam cate elicoptere – “civile” – au reparat, “servisat”, le facura ITP-ul ukrainienii pe la noi, pe la Ghimbav, pana mai eiri?! Probabil NICIUNUL si NICIUNUIA!!!
  Ca de diecare data, kretinii nostri se bucura la marunti, putini… putini (asta daca nu o fi tot pe banii nostri) si “crede” ca e cool sa te dai cu ala lovit…
  Dar sigur, rusii “e prosti” si nu s-au prins de manevra…
  Cretinii astia de ne conduc – unul mai tembel decat altul (ma gandesc ca poate or fi la concurenta… care-i prostu’ suprem?) – transforma tara asta in tinta vie!
  Da, stiu – ca ne-au informat, canalele alea “orificiale” – soldatii rusi fug si se ascund prin paduri, tehnica lor e de rahat, un borcan de muraturi ukrainian – lansat de o mamaita – distruge o drona ruseasca… si tot asa!
  Bai blambecilor! Treziti-va, pana cand nu ajungem carne de tun! Noi si copiii nostri! – ca vedeti ca “ficusu” n-are!
  Nu vreau sa ma invecinez cu federatia lor – aia rusa – la Isaccea!
  Nu ne bagati – bah! – in razboi, astia de sunteti generali de mucava!
  Ca voi o sa stati frumos si pititi, la adapost, iar noi restul ajungem carne de tun!
  Pentru cine?!
  Pentru unul/unii care insista obsesiv sa porneasca o conflagratie continentala!
  Daca tot e sa intre Romania in razboi… hai sa nu fie in razboiul lor! Hai sa cerem Elvetia, ca tot vorbesc aia si au ca limba oficiala (a patra) limba romansch (romana noastra arhaica!) – cam tot atat de aberanta este pozitia noastra de astazi, pe cat e propunerea asta!
  Ca ai ukrainienilor conducatori “e” kretini… asta e clar!
  Ca “URSU” e pe dauna totala… si asta ar trebui sa ne fie la fel de clar!
  Intrebarea intrebatoare (aia de la inceput) e aceeasi: ce spanac cautam noi in ecuatia astora!?
  Ca primul vanator al Americii – pe numele lui de botez Hunter – e bagat pana-n gat in coruptia din Ukraina, se stie!
  Ca tac’su tot incearca sa-l acopere si vrea sa redevina “jucator” pe continent.. e iar, la fel, de clar!
  Dar noi, astia amaratii de romani – in istorie bombardati de americani, nu de altii – ce spanac cautam in combinatiile lor?!… ca tot intre scaune ne lasa astia )vezi Yalta, Malta, Davos etc).
  Asa ca, propun “la dom’ jeneral… Ciuca al nostru!” sa le dam si noi, tot la Rammstein, mig-urile (inclusiv ala de s-a prabusit) la schimb pe avioane americane (cu ocazia asta poate cele peste 18 miliarde platite de tampitii de noi se vor concretiza in ceva aparatura), ca e clar ca Ukraina e “de NATO”, din moment ce altceva decat mig si sukhoi nu “stie chilotii lor” sa ”chiloteze”!
  Asa ca: hai “seek tyre” d-nilor de v-am mentionat mai sus si nu mai tarati Romania si pe ai sai cetateni intr-un rahat mai mare decat cel in care ne aflam!

 16. Gluma zilei….Lucian Mandruta cu arma in mana, aparandu-si glia stramoseasca

 17. Îi vedeți voi pe alde Ciutacu și Gâdea trăgând de mama focului în ruși? Hai să fim serioși!

  • Victor Ciutacu a dezvăluit că mama sa este originară din Harkov. „Sunt dintr-un neam evreiesc de comuniști vechi”. Bunicul de pe mamă al lui Ciutacu a fost aghiotantul lui Serghei Kirov.
   Serghei Mironovici Kostrikov (1886–1934), devenit mai târziu Kirov, s-a născut într-o familie săracă din raionul Urjum, gubernia Viatka a Imperiului țarist (astăzi regiunea Kirov, Rusia).
   https://evz.ro/exclusiv-secretul-nestiut-al-lui-victor-ciutacu-celebrul-jurnalist-a-facut-marturisirea-momentului-e-vorba-despre-familia-sa-video.html?utm_source=recomandari&utm_medium=evz

   • În estul Europei au fost 3 familii boierești, dintre care Brâncovenii au fost decapitați.

    Ne spui că Serghei s-a născut într-o familie săracă? L-ai lovit la fibră. :)))))))))))))))))))))))))))

    P.S. Păpugalii care o ard cu extirparea naziștilor din Ucraina recită în strofa următoare problematica evreiască. :)))))))))))

   • Vasilică Militaru nu este ceea ce pare. E „părintele Vasile“ în travesti, scăpat de la „mănăstire“:
    https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

    • Hai, spune ceva și despre AUR ca să vă ridicați în sondaje. Mergeți pe alte site-uri cu mizeriile voastre. Sub semnul anonimatului oricine poate spune orice. Contează să-ți asumi ceea ce gândești.

     • Iar oricine vorbeşte semnându-se ca Asociaţie şi căutând să ia ochii lumii, dându-se şi şef, autoritar, cum face Vasilică de ani buni peste tot pe unde poate, e nebun cu acte în regulă. A spus-o şi Bănescu de la Patrarhie despre el, când „Vasilică Militaru – Asociaţia Neamului Românesc“, în 2018, apărea peste tot cu plângerea penală pe care i-a făcut-o patriarhului Daniel că îndeamnă la crime propovăduind Biblia. Siiisiiilicăăă, tratează-te nebunule!

 18. Bravo Dem, analiza excepțională. Și ideea lui Andrei este excelenta. Pai de ce sa ne batem pentru ucraineni? Dacă tot ne dau arme sa ne batem pentru noi, sa scăpăm tara de trădători, hoți, oligarhi, traficanți de copii și carne vie, interlopi, magistrati și functionari corupți. Uite cata treaba avem! Ce zici Ciuca, te bagi? ne dai armele alea?

 19. […] (sursa: Inpolitics) […]

 20. Civilii ucraineni pe post de scuturi umane folosite de armata Ucrainei
  Colonelul Douglas Macgregor, veteran de luptă decorat, a fost citat si de mass-media românească, de exemplu de Antena 3: ”Trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate! Lupta e aproape gata!” spune Colonelul Douglas Macgregor, fost consilier în Apărare al SUA

  „Ceea ce vedeţi acum este că ruşii au învins ce a mai rămas din forţele ucrainiene, care acum se refugiază în centre populaţionale (oraşe) … pentru că nu mai au nici o mobilitate, nu au apărare antiaeriană, nu mai au suport din aer, nu mai au nici o infrastructură logistică. În acest moment soldaţii ucrainieni se amestecă printre civili, cam cum vedeam că se întâmpla în Orientul Mijlociu. De fiecare dată când îi scoteam pe islamişti din joc ei intrau în oraşe, foloseau civilii ca scuturi umane, şi încercau să evite anihilarea. Şi cred că asta se întâmpă acum, în esenţă. Populaţia ucrainiană este folosită de forţele ucrainene, ca să nu fie distruse.”.
  https://video.foxnews.com/v/6299099588001#sp=show-clips

  • Iote cine e travestitul Vasilica Militaru:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Nu răspund la mizerii. Sunteți penibili. Vreți să stricați site-ul?

    • Vasilica Militaru, tu murdaresti.
     L-ai facut sorosist si „rezist” pe George Simion pentru ca a vorbit cu Alina Mungiu Pippidi, in ocazii publice. Dar Mungiu Pippidi a rupt-o cu organizatiile Soros inca din 2016, acuzand ca miscare rezist din Romania este organizata de fostii ei colegi, sorosistii cultivati de Mark Gitenstein (Restart Romania) impreuna cu ultra-fidelii din SRI ai lui Eduard Hellvig (fost sef al fundatiei Soros – filiala Cluj). I-ai lovit dintr-un foc si pe Simion si pe Pippidi (razbunandu-l astfel pe Hellvig fata de fosta lui colega de la fundatia Soros, pentru tot ce a spus ea impotriva miscarii rezist aratand cu degetul spre SRI).
     Tu nu esti strain de SRI, Vasilica, ci cauti sa slujesti la greu, cum ai facut si in compromiterea manastirii Petru Voda:

     • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

     • „Toate satanele!“ a mai zis George Simion despre tine, Vasilică Militaru, dar nu vrei să-ţi aduci aminte, pentru că te supără adevărul. Te-a mirosit la fix, Simion, vrăjmaşule!

 21. ptr. Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc: mai du-te băi în pula noastră cu aberațiile tale cretinoide și cu aerele tale de atoateștiutor. Tu nu îți recitești comentariile sa vezi cât ești de penibil?! Marș în pula mea cu spamul tău idiot, de cretin congenital.

  • Administratorul inpolitics are posibilitatea să dea spam la comentarii. Faptul că l-am demascat pe George Simion vă scoate din sărite. Continuați așa și veți ajunge bine la alegerile viitoare.

 22. Constitutia Romaniei articolul 55

  Pot fi incorporati obligatoriu doar cetatenii romani cu virsta intre 18 si 35 de ani

 23. DACA SCAPA ARMELE SPRE POPULATIA ROMANIEI, LA CE CONDUCATORI AVEM SI CU CE FAPTE AU IN SPATE, PRIMUL ATAC VA FI LA PALATUL VICTORIA SI LA COTROCENI…NU O SA APUCE SA GASEASCA BUNCARUL LUI CEAUSESCU NICI O JAVRA DIN ASTA…RARES BOGDAN, CIOLOS, CIUCA, CATU, CIOLACU, BASESCU, BLAGA, TOTI MAGISTRATII AU NEVOIE DE UN CONGRES SI O BOMBA NE SCAPA DE DREPTATEA LOR SI DE ACESTI BOLNAVI MINTALI CARE AU RUINAT ROMANIA…MAGISTRATII SI POLITICIENII SUNT CELE MAI NEMERNICE SI DEMNE DE INTIFADA…AU PARTICIPAT SI PARTICIPA SI ACUM DOAR LA JAF GENERALIZAT ASUPRA POPORULUI…
  DAR-AR DRACU IN INIMILE SI IN FAMILIILE LOR, VRETI RAZBOI? PRIMA DATA VA FI RAZBOI IN ROMANIA…PENTRU TOT CE ATI FACUT IN 32 DE ANI MERITATI NUMAI GLONTUL….UITATI-VA CUM UN BORAT SI JEGOS CA MARCEL CIOLACU MINTE CA O JANGHINA…UITAND CINE DRACU ESTE EL? CAT FACE PIELEA LUI? PUSA PE BAT POATE FACE …CIOLANIS E PLIN DE VERVA DE ZICI CA SE INSOARA…FACE NAVETA INTRE UNITATILE MILITARE….BOULE, IMBECILULE, AI RUSIFICAT ROMANIA IN 2 SAPTAMANI…PROSTUL SECOLULUI…SA VEZI ACUM DREPTURILE MINORITATILOR…UDMR LA KKAT…UCRAINIENII SI RUSII UCRAINIENI…O TARA NOUA SE CONSTRUIESTE SUB OCHII VOSTRI …IDIOTILOR UTILI…

 24. @Nelu
  -Constitutia?!
  pai ce crezi ca la suparat pe Ivan asta de mai sus?!
  INCALCAREA CONSTITUTIEI NON-STOP TIMP DE 32 DE ANI!

  pentru legile decise deja ca ne-constitutionale
  INITIATORII acelor legi TREBUIAU TRASI LA RASPUNDERE,
  nu exista imunitate PENTRU INITIEREA UNEI LEGI NE-CONSTITUTIONALA!
  -pentru articolele deja decise neconstitutionale din L55/2020
  se face vinovat Florin Roman P.N.L,
  ala le-a initiat!

 25. ce spunea acum 2 ani de la prezidiu parliamentului
  Tytus Corlatzeanu:
  „-noi (P.S.D.) am incetat discutiile pe constitutionalitate!”,
  uite vina P.S.D.ului!

  • @ Maxtor Scuze. Cred că am postat un răspuns care nu te vizează. Văd că au apărut postacii naționaliști din AUR care mă atacă mizerabil. Eu nu renunț la lupta mea pentru adevăr.

 26. Hai, spune ceva și despre AUR ca să vă ridicați în sondaje. Mergeți pe alte site-uri cu mizeriile voastre. Sub semnul anonimatului oricine poate spune orice. Contează să-ți asumi ceea ce gândești.

  • Militaru a spus mereu la prieteni ca e pe treaba cu SRI-ul. Plus:
   „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

   • Mulțumesc pentru reclamă. Să treci pe la casierie să-ți plătesc comisionul.

    • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

    • Vasilica Militaru, aka „informatorul SRI din AUR” are diagnostic, dar nu-l spune. D-astia folosesc serviciile, ca sa nu existe raspundere si sa nu se ajunga la ele niciodata (blocand anchetele din start), cum a zis si purtatorul de cuvant al manastirii Petru Voda, cand a cerut public SRI-ului sa-si ia oamenii de acolo (Vasilica Militaru fiind unul dintre ei): „indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ”.
     https://www.cotidianul.ro/manastirea-petru-voda-catre-serviciile-secrete-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/

 27. @ Bă, politicienii, militărimea și alții „cu treburi”, când dați înapoi banii pe care i-ați luat și îi luați ca să organizați apărare și să oferiți servicii și activități de apărare ca să se mobilizeze populația să vă apere pe voi, ?

 28. Prefer să – i trimit soțului meu mâncare 7 ani la pușcărie. Nu are pentru cine să lupte. Să iasă toți din Parlament, Senat și Președenție să se înroleze pentru a ne apăra.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998