CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chestorul Abraham: “Guvernul taraganeaza suspect reinfiintarea Agentiei Antidrog”

0 comentarii / 1806 vizualizări / 22 martie 2010

In cel mai scurt timp, drogurile etnobotanice se vor comercializa din nou, legal, pe strazile din Romania, avertizeaza fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog, chestorul Pavel Abraham, pentru Inpolitics. El subliniaza ca maniera in care Cabinetul Boc a interzis plantele etnobotanice, printr-o Ordonanta de Urgenta elaborata neprofesionist, in graba, tradeaza “o crasa incompetenta guvernamentala”.

“Executivul a gafat interzicerea plantelor etnobotanice!”
“In cel mai scurt timp, drogurile etnobotanice se vor comercializa din nou, legal, copiilor din Romania. Banuiam asta de la bun inceput, din momentul in care am vazut cu ce incompetenta a elaborat Guvernul Boc Ordonanta de Urgenta prin care erau interzise plantele etnobotanice. Regret ca am avut dreptate. Cadrul legal de la noi permite ca, prin schimbarea unei singure molecule, si a denumirii, sa apara o noua substanta care, pana la interzicere, poate fi comercializata legal”, explica generalul Pavel Abraham. El sustine ca, din pacate, guvernantii “vorbesc vorbe” ignorand faptul ca actiunea directa este cea mai buna cale de a preintampina fenomenul etnobotanic.

“Un nou cadru legislativ”
“Guvernantii doar vorbesc vorbe de ceva timp. Sunt satul! Trebuie sa realizam ca actiunea directa este calea de a preintampina acest fenomen. Din punctul meu de vedere, trebuie modificat cadrul legislativ existent printr-o initiativa parlamentara apoi trebuie lucrat la un cadru de preventie. Un rol important ar trebui sa-l joace Agentia Nationala Antidrog(ANA) dar vad ca guvernantii vorbesc de o luna despre ea fara a face absolut nimic in directia asta, o taraganare suspecta”, adauga Pavel Abraham. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998