CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chiliman a votat împreună cu soţia: M-aş bucura să se revină la votul în două tururi

0 comentarii / 1488 vizualizări / 10 iunie 2012

El a ajuns la secţia de votare împreună cu soţia sa, fiind întâmpinat de liberalul Ludovic Orban, cu care a dat mâna şi cu care s-a pupat.După ce şi-a exprimat opţiunea, Chiliman a declarat presei că, în opinia sa, alegerea primarilor într-un tur este o eroare.

„Am votat pentru că votul este în acelaşi timp un drept dar şi o datorie. Dacă eu n-aş fi votat, n-aş fi avut dreptul să mă plâng de rezultatul determinat de votul altora”, a declarat candidatul.

Andrei Chiliman a subliniat importanţa votului, chemându-i pe bucureşteni şi în general pe români să îşi exprime acest drept. „Consider că este o datorie cetăţenească. Puterea din patru în patru ani este în mâna cetăţenilor care au ocazia în momentul în care se votează au ocazia să decidă politicienii, primarii pe care îi vor. Eu consider că votul este extrem de important şi îi chem pe bucureşteni şi în general pe români să meargă la vot pentru ca să-şi decidă pe cei pe care îi vor să-i conducă”, a arătat Chiliman.

Primarul Sectorului 1 şi-a exprimat, conform Mediafax, dezacordul în legătură cu reducerea numărului de tururi de scrutin, subliniind lipsa de reprezentativitate a candidaţilor care câştigă alegerile cu un procentaj mic de voturi.

„Votul de data asta este un vot într-un singur tur şi e foarte important, e un singur vot… Consider că în acelaşi timp este foarte important ca toată lumea mergând la vot să reuşească să îi decidă pe cei pe care îi doreşte majoritatea. Eu consider că a fost o greşeală transformarea votului din două scrutine într-un singur tur de scrutin. Simplifică, dacă vreţi, anumite lucruri. Nu este o economie. Democraţia trebuie să aibă un preţ. M-aş bucura să se revină la votul în două tururi. Trebuie ca persoana aleasă să aibă, până la sfârşit, puterea votului din spate. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă într-o localitate sunt trei candidaţi care au unul 21, unul 22 şi unul 23%. Ce reprezentativitate are cel care câştigă cu 23% în faţa celorlalţi doi?”, a încheiat Chiliman care a adăugat că are emoţii de fiecare dată când sunt alegeri şi că va aştepta rezultatele la sediul PNL din Bulevardul Nicolae Bălcescu.

„Eu sper ca alegerile să se desfăşoare în mod corect, să vină multă lume la vot şi mai vorbim diseară”, a spus primarul Sectorului 1.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998