CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chiliman ataca dur: ”Antonescu transforma PNL in cel mai anti-occidental partid”

0 comentarii / 1529 vizualizări / 10 ianuarie 2013

Daca va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL risca sa se transforme in partidul cel mai anti-occidental din Romania afirmă primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, într-un interviu acordat ieri Hotnews, care îl mai acuză pe liderul partidului că, spre deosebire de el, a avut întîlniri de taină cu Băsescu.

”Cred ca dl. Antonescu a produs suficient de multe probe ca, pentru domnia sa, politica se rezuma la batalia lui oarba pentru putere. O batalie in care foloseste orice mijloace, de la vorbele bine ambalate, dar goale de continut, pana la calcarea in picioare a normelor statutare, a regulilor nescrise ale onoarei si ale bunului-simt, in general. Din pacate, sub presedintia Antonescu, Statutul PNL a ajuns o simpla bucata de hartie, de care se tine seama doar atunci cand ii convine liderului” afirmă Chiliman.

”Eu sunt fidel valorilor si principiilor liberale, si nu persoanei care, vremelnic, conduce partidul. I-am adresat o scrisoare deschisa asta-vara interimarului Daniel Chitoiu, in care ii ceream sa raspunda public la cateva intrebari esentiale pentru linia politica a PNL: daca desfiintam Curtea Constitutionala, ANI, DNA-ul si alte institutii fundamentale ale statului de drept, chestiune care ne arunca, de facto, in spatiul ex-sovietic, sau ramanem fideli principiilor si valorilor noastre, pentru care si eu am intrat in politica, care, aplicate, inseamna o Romanie a statului de drept, libera si capitalista. Intr-un cuvant, occidentala. Inca astept raspuns la aceste intrebari, de data aceasta de la Crin Antonescu. Pentru ca, din punct de vedere cronologic, el este succesorul lui Daniel Chitoiu in fruntea PNL. Prin aceasta scrisoare, pretinde dl. Antonescu, eu as fi tradat PNL. Or, singurul „tradator” din aceasta afacere este chiar domnia sa, care si-a „tradat”, in acest mod, adevaratele convingeri politice. Daca va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL risca sa se transforme in partidul cel mai anti-occidental din Romania. Ar fi o tragedie!(…) Avem, in PNL, cea mai pro-occidentala garnitura de membri de partid dintre toate partidele. Ma astept ca acesti oameni sa actioneze in sensul mentinerii partidului pe linia valorilor occidentale” adaugă primarul liberal, care spune și că el contează pe Tăriceanu să se bată ”pentru ca PNL sa ramana un partid pro-occidental”.
Cît despre atacurile lui Gigi Becali, edilul a dezvăluit că acesta ”ma „iubeste” mult de vreo opt ani. De cand, in calitate de primar al Sectorului 1, am refuzat mereu sa fiu complice la jongleriile lui ilegale cu terenuri din nordul Bucurestiului”.
”Nu plec din PNL decat dat afara” conchide, la final, Chiliman.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998