CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chiliman exclus din PNL: ”Crin actioneaza politic la indicatiile Vocii Rusiei”

0 comentarii / 1462 vizualizări / 27 mai 2013

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat azi că excluderea sa din partid a fost posibilă din cauza faptului că „PNL este total subordonat voinţei şi obsesiei de putere a lui Crin Antonescu”.

Chiliman a mai spus că a fost acuzat de promiscuitate în activitatea politică pe care o desfăşoară.

„Am ţinut să subliniez acolo, în cadrul Delegaţiei Permanente, ce consider eu că este promiscuitate politică. Promiscuitate politică înseamnă să-ţi execuţi adversarii politici din partid, încălcând statutul pe care chiar tu l-ai scris, lucru care s-a întâmplat în ultima perioadă foarte des în PNL. Promiscuitate politică mai înseamnă să primeşti în partid şi să dai funcţii unor oameni, pe care până mai ieri, îi înjurai la televizor, ca adversari politici. Promiscuitate politică înseamnă să deschizi porţile partidului traseiştilor politici unor personaje dubioase sau puşcăriabile. Promiscuitate politică înseamnă să negociezi pe sub masă cu Blaga, în timp ce eşti la guvernare cu PSD-ul”, a afirmat Chiliman, la o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Primarul sectorului 1 a spus că tot promiscuitate politică înseamnă concentrarea eforturilor asupra construirii unei strategii împotriva propriului aliat din USL, aşa cum a reieşit din stenogramele care au ieşit la iveală după precedenta şedinţă a conducerii partidului, în loc să se asigure tot sprijinul politic actului de guvernare.

Andrei Chiliman a mai afirmat că „promiscuitate politică înseamnă şi să aspiri la funcţia de preşedinte a unei ţări membră a NATO, dar să acţionezi politic la indicaţiile vocii Rusiei, sau să te angajezi că te retragi în cazul în care nu câştigi la referendum şi pe urmă să te faci că plouă”.

El a susţinut că a fost acuzat de Crin Antonescu de faptul că ar fi aderat la un alt partid sau la o altă doctrină politică, acesta fiind unul dintre motivele excluderii.

„Nimic mai fals, Iniţiativa România Liberală (IRL) este o organizaţie neguvernamentală, nu un partid politic, iar prin tot ce am făcut, prin tot ce fac şi voi face în continuare în cadrul IRL nu voi face altceva decât să apăr valorile, principiile şi politicile liberal-conservatoare, de care exact Crin Antonescu s-a despărţit”, a spus Chiliman.

În opinia sa, Crin Antonescu este cel care are astăzi altă doctrină. „Domnul Antonescu are astăzi, ca doctrină, populismul şi oportunismul politic”, a spus Chiliman.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998