CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chiliman: ”Tariceanu ar putea ajunge iar prim-ministru”

0 comentarii / 1391 vizualizări / 4 noiembrie 2012

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, le-a transmis sâmbătă candidaţilor USL din această zonă administrativă la alegerilor parlamentare să nu copieze „năravurile” preşedintelui Traian Băsescu, adăugând că alegătorii vor un proiect naţional care să unească forţele. El a afirmat, totodată, că Tăriceanu a fost cel mai bun premier post-decembrist și că acesta ar putea ajunge iar în funcția respectivă.

„Oamenii vor unitate, nu dezbinare. Vor oprirea războiului politicianist. Încetaţi să-i mai împărţiţi în două tabere: în băsişti şi în anti-băsişti. Nu copiaţi năravurile lui Traian Băsescu! Aveţi grijă să nu-l înlocuiţi pe Traian Băsescu cu un individ mai slab pregătit decât el, mai rău decât el, fără caracter, fără bun-simţ. Oamenii cer un proiect naţional, care să unească forţele românilor, pentru a scoate ţara la liman. Puneţi interesul naţional mai presus de interesele mărunte, de multe ori personale sau politicianiste! Staţi la aceeaşi masă şi găsiţi soluţiile de ieşire din criza economică şi în care se zbate, încă, România”, a afirmat Chiliman, la lansarea candidaţilor USL în colegiile din sectorul 1.

Cât priveşte candidaţii USL în colegiile parlamentare din sectorul 1, Chiliman şi-a exprimat sprijinul pentru fiecare în parte. Despre Titus Corlăţean, Chiliman a spus că este un om pe al cărui cuvânt se poate baza, punctând că România va rămâne în lumea occidentală dacă îl are ca ministru de Externe pe el.
Edilul de sector şi-a exprimat susţinerea şi faţă de candidatura fostului premier Călin-Popescu Tăriceanu, afirmând că, deşi ar putea fi contrazis de o parte dintre cei prezenţi, consideră că a fost cel mai bun prim-ministru al României post-decembriste. În context, Chiliman a spus că poate Tăriceanu va mai fi prim-ministru. „În plus, cunoscându-te, Căline, sunt sigur că, după ce vei ieşi senator, nu voi fi tras de mânecă pe stradă de oamenii din colegiul tău şi întrebat de ce n-ai călcat niciodată pe la ei. Nu de alta, dar cu predecesorul tău aşa s-a întâmplat, până şi pomul sădit de el s-a uscat”, a declarat, conform Agerpres, primarul liberal.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998