CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Chirurg de la Urgenta catre politruci: Mintiti si va ascundeti prostia prin cladiri guvernamentale

44 comentarii / 273224 vizualizări / 31 martie 2020

Medicul chirurg Lucian Duță, de la Spitalul Universitar de Urgență din București, lansează pe Facebook un apel către guvernanți, pe care îi numește politruci, cerîndu-le să nu mai mintă și să nu mai simuleze că muncesc.

”Nu mai mințiți! Măcar atât v-aș cere! Nu mai dați vină pe medici că lucrurile merg prost! Pentru că este o minciună grosolană pentru care istoria nu vă va ierta! Și nici fraierii de care vă veți milogi la un moment pentru un amărât de vot! Spuneți adevărul: că nu sunteți în stare să ne conduceți în aceste vremuri întunecate și că tot ce se întâmplă acum este lăsat la mila lui Dumnezeu! Și apoi, dacă aveți pic de decență, plecați acasă și lăsați-i pe alții! Care poate vor fi în stare măcar să nu mai mintă! Măcar atât!

Cum puteți să spuneți de săptămâni întregi că sistemul sanitar este pregătit pentru pandemie? Cum puteți să negați evidența că spitalele nu au dotări minime măcar pentru protecția personalului medical aflat în prima linie a acestui război? Ce vreți mă, să murim pentru voi? Pentru niște politruci care vă ascundeți prostia prin clădirile guvernamentale și doar mințiți? Ei bine, aflați că nu! Da, am depus jurăminte sacre! Dar nu pentru voi, ci pentru bolnavi! Iar în el ne angajăm și să nu facem rău! Faptul că, eventual, noi ne imbolnavim și apoi putem fi vectori de transmisie pentru alte persoane ne face uneori să refuzăm să mai muncim! Pentru că respectăm prin asta viața noastră și a altora, măi politrucilor.
De ce nu aveți curaj să elaborați un protocol unic de funcționare pentru toate spitalele? Vă spun eu: pentru că ar însemna să recunoașteți că trebuie făcute multe testări și mai ales că sunt necesare multe echipamente de protecție! Iar toate astea ar trebui să le asigurați voi, politrucii! Între timp, vă faceți că munciți și ne asigurați că vom avea toate cele de trebuința și noi medicii precum și bolnavii! Dar mințiți cu nerușinare.

În încheiere, v-aș da un singur sfat: nu încercați să vă ascundeți prostia și nepăsarea dând vina pe corpul medical! Pentru că s-ar putea să vină ziua în care va lăsăm pe voi să tratați bolnavii! Și o să vă pară rău…” avertizează chirurgul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

44 Comentarii

 1. Are dreptate domnul doctor. Ne-am saturat de minciuni. Am trăit și trăim in minciuni. Sa lase politica și dușmănia și sa traca la treaba. Dacă. nu se pricep nu este o rusinee, sa preia cine se pricepe. Sa renunțe la pensiile speciale și sa doteze spitalele cu cele necesare. Multă sănătate și putere de munca pentru tot personalul medical, poliție, armata etc. Voi sunteți in prima linie (carne de tun), va riscați sănătatea , familia și viața. Dumnezeu sa va binecuvânteze!

 2. Gresit adrisantul domnule doctor.Politucii sint doar marionete.Singura responsabila de acea”disolutie a statului roman” cum o numea CTP este fosta si actuala SECURITATE.Un adevarat virus care a infestat toate mediile societatii romanesti:justitie,presa,invatamint,economie,media etc…

 3. Am cules ce am ales.

 4. Stiti ca Duta Lucian asta e ala de a devalizat Casa de Asigurari de milioane de euro si care de mult trebuia sa infunde puscaria?

  • Cumva s-a repoziționat. Printre operele lui se numără și demiterea proaspătului numit Director la Bălăceanca din Săpoca, Procuror Securist Emilian Eva, infractor care a servit sistemul SRI.

 5. VORBE-N VÂNT, DOCTORE! CHIAR CREZI CĂ VOR PLECA? ȘI DACĂ… CEI CARE VOR VENI…..

 6. Domnule doctor, aveti dreptate. Si as spune ca sunteti prea bland. Noi nu avem conducatori. Niste politruci lacomi, arivisti, betivi, politiciene depravate si agramate.
  Din pacate a venit ziua decontului, si va fi crunt.
  In toate spitalele e o tragedie. Medicii sunt obligati sa semneze ca au toate materialele necesare, altfel sunt amenintati cu demiterea. In perioada comunista mult blamata, nu s-ar fi petrecut asa ceva. Dar atunci noi contam, aveam industrie, inclusiv farmaceutica. Si medici suficienti. Nu trbuia sa stam cu mana intinsa.
  Nu inteleg tampenia celor care , in ciuda evidentelor, inca mai considera ca putem astepta ceva de la actuala clasa politica.
  APOCALIPSA

 7. Observați cat de dezbinati suntem. Nu cred că jignirile cu trimiteri la apartenența la un partid sau altul își au rostul.

 8. @ Cum ați comenta și despre faptul că indivizi precum, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Sorin Roșca-Stănescu, indivizi trecuți de vârsta de 65 de ani, încalcă restricțiile impuse de ministrul de la MAI, Velea, după cum anunță publicațiile de știri și opinii că ar fi invitați în locuri publice să își exprime opiniile, restricțiile referitoare la programul dintre orele 11-13 pentru efectuarea de plimbări și cumpărături, restricții pe care chiar și Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că le respectă, ministrul Velea neanuțând public dacă indivizii la care face referire comentariul au fost sancționați conform regulilor stabilite prin ordonanțele ministrului de la MAI, ?

  • @??????
   Dupa creierul vostru spurcat de bolsevism, ne-ati duce parintii si bunicii direct in gulag.

  • @??????
   Sursa: click.ro
   „Dragoste în vremea holerei”, a celebrului Gabriel García Márquez, se rescrie acum în vremea coronavirusului, la granița dintre Germania și Danemarca. Doi octogenari din țări vecine se întâlnesc în fiecare zi la graniță, pentru a-și spune „te iubesc”,
   Inga vine cu maşina din oraşul Gallehus în Danemarca, iar Karsten cu bicicleta electrică din Süderlügum, din nordul Germaniei. Inga şi Karsten îşi aduc câte un scaun de acasă şi stau zi de zi împreună, fiecare pe partea cealaltă a barierei de la punctul de frontieră Aventoft. Stau la poveşti ore întregi, beau împreună cafea adusă în termos, îşi împart biscuiţii şi iau prânzul împreună, gătit de Inga şi adus la pachet.

   În prezent, Germania a raportat 67,051 de cazuri de infectări cu COVID-19 și 650 de decese, iar Danemarca, 2,815 cazuri și 90 de decese. Cu toate acestea, aceste tari nu si-au injosit parintii si bunicii.

   • UK recomandă izolarea persoanelor de peste 70 de ani. În Belgia a fost inițiativa unui lanț de supermaketuri care deschide l ora 8:00 exclusiv pentru persoane în vârsăt, până la ora 9.
    În UK se vorbea despre protejarea persoanelor în vârstă încă din timpul măreței strategii herd immunity. Ăia de la supermarket s-au gândit că dimineața, după ce s-a făcut dezinfectarea magazinului, riscurile de infectare se diminuează, evitând contactul cu populația activă.
    Maneliștii de la PDL au luat informațiile și le-au transformat în gestapo-ul imbecililor. Și vedem bine de ce securiștii proști recurg la astfel de măsuri. Ei vând testele statului român, iar echipamente de protecție nu au nici măcar medicii chirurgi. Altceva în afară de se interzice și nu-i voie, nu prea mai poți obține de la securiștii proști.

 9. Dacă nu ar fi adevarat în ce spune medicul,nu ar mai demisiona sau fugi medici,nu ar spune ATATIA medici/asistenți ca nu au de niciunele etc si va războiti politic tinand cu acești incompetenți conducători,mai ales cei actuali,care din dorința de a obține voturi si ajutati de trădători au distrus Romania,văzând.o
  Chiar nu deschideți ochii sa vedeti ce fac actualii guvernanți care nu stiu nici sa citească se scriem în frunte cu IOHANIS si Vela,mai rau ca dănilă?
  Ca țineți cu un partid sau altul,fiti cel puțin corecți realiști în aprecieri si nu mai dati vina pe cei dinainte
  Demonstrații.va abilitățile de conducători mai ales în situații de urgență si nu mai TRADATI IN GRUP,fiti ca Viktor Orban al Ungariei
  Apropo,cerșetorii de guvernanti ne cer solidaritate si bani pt echipamente;ei cat au dat desi huzuresc?
  Rusine

  • E clar ca nu esti competent sa dai note la citire & scriere in limba romana…

 10. Acelas subiect, 2 prezentari
  A. Din Dec 2019 au stiut, au stiut si nu le-a pasat, nu au gandit implicatiile, in schimb, au facut totul, si absolut numai asta, pentru obsesia, anticipate. Numai ca sa aibe toata puterea. Toata puterea, si nu toti oamenii. Oamenii pentru ei nu au contat, real, inafara cifrei votante la anticipate. Din ac motiv:
  1. Nu au luat cand trebuia masuri de ” inghetare” fiecare la casa lui, doar iesiri stricte
  2. Nu au blocat/ interzis la approx un million de cetateni romani reintoarcerea din Italia si Spania, unde deja de 2-3 saptamani, mortalitatea isi facea de cap si nu aveau voie, dpd international, sa permita imprastierea bolii la Lumea de pe traseu, cu atat mai mult aici, cand acest fapt nu aducea de nici o parte consecinte benefice.
  Problema nu este daca erau pozitivi sau negativi la Corona 19,problema este ca s-a diseminat in lume si la noi ceea ce putea ramane izolat acolo unde oricum era, si nu transportat, sub dispozitiile lor.

  Si majora balbaiala si intarzierea masurilor si acelea in franturi nerespectand indicatia profesionistilor. Orice familie din Romania stie ca la o boala infecto contagioasa, copilul se izoleaza sa nu imbolnaveasca pe altii, de ex., la pojar., stiindu-se ca se poate si muri. Se stie. Cu toate acestea, la acest „inalt”nivel s-a decis venirea in Romania a diasporei, stiinduse ca aceste mii de oameni vin din cele doua focare, cele mai grave si letale din lume in ultima luna, letale prin contagiune, din Italia unde mor pe zi 400-600 de oameni, si din Spania , tot grav. cu riscul vietii celor din tara. Regula de aur a izolrii celor bolnavi si nu transportul acestora prin lumea internationala si in final la populatia Romaniei, a fost strivita. Si prin aceasta masura s-a atentat grav la viata populatiei tarii, stiindu-se potentialul letal al Corona 19 in tarile mentionate. Si masura trimiterii ultimilor veniti, in hotelurile din Constanta, a fost tardiva, dupa imprastierea miilor prin tara. Ce masuri mai pot repara greselile

  B. Orice idee buna poate fi compromisa prin modul de aplicare. Dar si prin depasirea momentului indicat pentru aplicare Nu oricine este capabil sa inteleaga si sa puna in aplicare o idee.
  Bilanturile prezentate sunt false: fara date obiective, testare, cercetare

  Din pacate s-au ratat masuri posibil bune, prin anacronica mobilizare si punere in aplicare. Si daca ar fi avut idea mentionata sus, pusa in aplicare de la primul venit din Italia, Spania, etc, era „perfect” pentru aceasta afectiune, mai ales daca idea se replica per judete. Sa fie mai precis: oricare cetatean revenit in Romania din focare de corona, sa fie adunati si cazati individual, in calitate de contacti din zone letale, in hoteluri goale din zone neutre, si asigurate siguranta disciplinei specifice, testarea si nevoile. Ori, cum a decurs „revenirea” diasporezilor: fiecare a trecut granita liber spre locul de bastina, fara carantina reala, fara evaluare. Un contact, cati viitori contacti produce, cat se multiplica ! In Israel asa ceva nu s-ar fi intamplat.

  Daca ar fi avut idea si ar fi pus-o in alicare, de verificare profesionala la vama, granita, personal calificat, de a bloca intrari (iesiri ) aeriene, tren, vehicole, etc.,din cele trei focare internationale, din momentul primirii informatiilor secrete si netinandu-ne de mana cu greselile evidente din Italia, si cele mai multe alte tari, sansele erau altele, mai ales ca beneficiau de datele si relatarile din acele zone si masura era de bun simt, de responsabilitate pentru cetatenii Romaniei si pentru viitorul ei.

  Daca nu ar fi incurajat si ajutat, sustinut, si daca nu ar fi permis decisiv si hotarat, revenirea in tara a cetatenilor romani din focarele letale Lombardia/Italia, Spania, sansele cetatenilor Romaniei erau cu totul altele. Argumentul ca diasporezii din Italia, „sunt cetateni romani” nu sta in picioare, este o afirmatie cu pseudo-mila, profund demagogica. Nici un om cu mintea intreaga si responsabil, nu pericliteaza viata oamenilor cetatii – 19 -20 milioane ? pentru aprox. 1 milion ! Acestea sunt decizii de presedinte de tara si de cele mai dotate minti, care, in aceste situatii, gandesc superior, responsabil.

  Nimeni nu avea dreptul sa riste viata intregii populatii a unei tari, prin venirea celor din focarele letale, cand aceasta venire, nu i-a insanatosit pe diasporezi dar, in schimb, intreaga populatie teritorial contacta cu acestia, cu diasporezi, a fost traversata de la starea de sanatate, la situatia de contacti si deci, de imens risc vital. Imi doresc din tot sufletul si toata mintea mea, sa ajung sa-mi reprosati ceea ce scriu. Dar se pare, ca am obligatia sa o fac, cat mai sunt sanse.
  Uitati-va numai la harta prezentata pe Moldova, toata este rosie, de ieri, 27 Martie, ca la carte, exact, pe numarul zilelor de la infestare.

  Pentru ce s-au luat astfel de masuri ilogice, neprofesionale, contrare unei situatii infecto-contagioase, cand, dimpotriva, contactii nu sunt lasati liberi, contactii sunt izolati tocmai pentru a nu periclita alte persoane. Adica, de ce a fost nevoie ca Orban sa stea la izolare 14 zile ? Adica asta nu se aplica muritorilor de rand, ba mai mult, le dati o libertate aparenta in schimbul afectarii celei mai mari parti din populatia initial sanatoasa fara acest contact, cu riscul pierderii vietii lor ? Dar medicii cei mai direct expusi si sacrificati, trebuie sa fie si mai mult expusi, consecinta a unor masuri hazardate, ale unor nepregatiti sa conduca !

  Pentru un profesionist si pentru torentele de date primite din Wuhan, Italia-Lombardia, Roma, Spania, si cercetatori si istorici !, din lumea larga, este inacceptabil cum ilogica si „masura” unui presedinte de tara sunt atat de demagogice, primejdioase si inumane.

 11. @ Ați zice despre indivizii ce au depășit vârsta de 65 de ani care nu respectă restricțiile stablite de ministrul de la MAI că au comportament de „răspândaci”, ?

  • @??????

   De retinut: 65% din persoanele infectate cu COVID – 19 au varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani (persoane mobile, cum sunt cei pe care-i vedem revenind la Otopeni cu averea intr-o punga de nailon) si doar 6 % peste 70 de ani (pensionari, persoane mai greu deplasabile).

   Epidemia actuala din Romania a fost adusa de „Diaspora” care a revenit masiv, in ultima perioada (peste un milion de intrari la frontiera), din Italia, Spania, Franta, tari afectate masiv de COVID-19.

   Asadar, „raspandacii” = „diaspora”.

   Faptul ca politicul „ciumei galbene” da vina pe batrani pentru epidemie este o ticalosie, dar si o diversiune propagandistica care are drept scop protejarea imaginii „Diasporei”, care a votat ca la STS.

   „Ciuma lui Caragea a fost o epidemie de ciumă bubonică ce a avut loc în Țara Românească în anii 1813-1814. Cel mai afectat oraș a fost București, iar perioada sa a coincis cu venirea pe tronul țării a domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea.” (sursa: Wikipedia). Este de tinut minte, pentru ca istoria se repeta, iar Romana n-a scapat de „fanarioti”.

   • Persoanele în vârstă, infectate, sunt turișți sau rude ale diasporenilor proaspăt întorși infectați.
    Cele mai multe însă au căzut victime ale sistemului sanitar manageriat de mârlăneții securiști Flutur și Falcă.

 12. […] 18 comentarii / 43930 vizualizări / 31 martie 2020 […]

 13. @ Ăia veniți din străinătate sunt ținuți în carantină și testași așa cum anunță oficialii guvernamentali, pe când „răspândacii”, și din categoria „zvonerul și răsp\ndacul” , cum îi mai nummea și Stelian Tănase, au ‘imunizări’ ceva mai avansate, ca „răspândaci”, ?

  • Guvernanții tăi, zdreanță securistă, au carantinat doar diaspora venitră din zonă roșie stabilită anterior. Cei care au venit din zonele care au devenit roșii în ziua în care completau declarați la vamă în aceeași zi erau la bricolaj.
   Stelian Tănase se numără printre cei mai mari prostovani ai zilelor noastre.

   • @ Ăsta își interioriză trăirile și simpatiile, până nu îi refulă „libera exprimare”,?

    • Ce să-i face, securistul paulii, ni se bârlăre de zdrențele tale securiste.

 14. De ce nu ati iesit sa faceti acuzații cand luati spaga si nu va interesa nici de stocuri, nici dd condiții, iar acum sunteți nemulțumit? Ati devenit interesat de condițiile din spitale cand s-au inchis granițele si nu mai puteti merge afara sa va tratați?
  Sa va fie rusine! Sunteti la fel de vinovat ca nu ati luat atitudine de 30 ani, v-ati compromis in aceasta situatie pt ca plecați cu buzunarele pline si nu ca interesa in ce conditii stau pacienții!

  • Banii de la educație și sănătate sunt furați de către firmele Securității. Când ești extrem de proastă, nu-i nimeni în lume capabil să te facă să pricepi.

  • Chiar si pentru Carmen Iohanis esti ridicola…Inteleg precaritatea educatiei si complexul de fiica de menajera, dar, gata, a trecut, esti printre „notabilitati”….dincoace de Marginime, ca si doctorii…incearca sa-ti depasesti originea!

 15. Vivtor Bădic
  Softwere engeneer
  NTT Data
  Cluj Napoca

  MEDIC SPECIALIST sau REZIDENT? Atunci poti citi mai departe.
  In Germania a fost aprobat un studiu pentru CoViD, studiu la care se pot inscrie clinici / spitale si din afara Germaniei.

  Stiu de el pentru ca lucrez la dezvoltarea aplicatiei care colecteaza si analizeaza datele. Asa ca va incurajez sa cititi mai departe.

  Daca cunoasteti decidenti sau doctori care au si ambtii stiintifice, sau care pur si simplu vor sa se asigure ca mor mai putin oameni, puteti sa-i indrumati catre mine, iar eu ii voi pune in legatura cu cine trebuie.

  In aplicatie, accentul se pune pe date de diagnostic, terapie si progresul starilor. Informatiile cerute sunt determinate de recomandarile WHO si de o echipa de specialisti chinezi. Platforma va permite si schimbul de informatii / experienta intre cadrele medicale din Europa si China.

  Detalii mai multe gasiti aici:
  https://www.covid-db.com/en/

  Daca cunosti doctori, te rog trimite-le link-ul din atasament, sau da un share la postare.

 16. Dupa o hibernare de trei luni (ianuarie – martie) si-a scos Securitatea postacii la zapada mieilor…Daca au vazut ca nimeni nu-i ia cu maturoiul ca n-au avertizat populatia asupra pericolului noului SARS, desi au avut toate informatiile, au facu testari, la cerere (!) si erau obligati, prin lege, sa avertizeze Parlamentul, securistii, ca orice sluga proasta, scapata de garbaciul stapanului, iese la shantz si da cu pietre…nimic despre banii sanatatii deturnati spre buzunarul SRI la alcatuirea bugetului, desi stiau de atunci ca vine urgia, nimic despre banii Casei de Asigurari deturnati catre privatii sagetei Costache, nimic despre afacerile sulfuroase cu materiale medicale si medicamente incredintate cliemntelei galbejite, oricat de necalificate ar fi ea…nimic nici macar de impotentele profesionale ale angajatilor Ministerului Sanatatii, despre angajarile pe culori politice, pe interese de familii si de clan…doar crucificarea medicilor….Explicatia, dincolo de dezinformarea si manipularea securiste, ca la cartea „manualul micului securist stalinist”, e ciuda, ranchiuna originara, a fiecarui securist, ori „magistrat” facut la ceas de seara, iesit din angrenajul pilelor, realtiilor si obligatiilor tovarasesti…complexele stalinistului cu „obarsie sanatoasaȚ, dar atat, fara educatie si biblioteca in cei sapte ani, ala disperat sa-si puna „calificarile” in rama, la fel ca urmasul lui in CV, ei bine, ala croitor de societati pe masura burtii lui si a neamului (tot prost), a reusit sa-si potriveasca toate profesiile, in afara de cea de medic…pentru ca (pana la Costache) aici era obligatoriu sa faci carte, sa treci examene grele,…chiar si aia cu caracter putin tot erau obligati sa parcurga etapele….si da sunt si medici spagari si neoameni printre medici, dar ei sunt ejectati de sistem, sunt ocoliti de pacienti si sfarsesc, probabil, prin functii guvernamentale…dar, eu ma tot uit prin orasele patriei si in baroniada locala (un soi de grup infractional suprastatal care a inlocuit meschinii baroni politici) si vad cartiere „elitiste” locuite de procuror, sef de politie, de jandarmi, judecator, interlopul suprem (asta si pune baza cartierului, cand nu ramane detinatorul terenului…), proxenet, proprietatr de baruri, de gater oficial, politicieni de dreapta sau liberschimbisti….niciun medic, niciun profesor, nici macar vreun artist local….dar, cum zicea „binomul” personificat – „dupa noi, nu verifica nimeni”…

 17. Cadrele medicale care sa u infectat nu au nici o scuza ,pana sa apara pandemia nu a iesit nimeni in fata sa se planga ca spitalele nu sunt dotate ptr ca spaga era in floare acum in alta ordine de idei : ei stiau cu ce se confrunta riscul la care se expun cand au facut avere pe spate saracilor cred ca puteau sa si cumpere cu 150 ron o masca prodesionala ptr a se proteja 100% din timpul de lucru .Autoritatie au vina lor dar nu de acum ci de acum 30 de ani ,toti care au fost la guvernare sunt vinovati au promis 30 spitale si nu au facut nici unul

  • Spitalul Județean Suceava este o cazarmă de pile. Cadrele medicale de acolo au multe musculițe pe căciulă, știind că orice luare de cuvânt poate avea drept consecință nenumeroase bucurii în viață.
   Totul se datorează managementului Securității via Flutur.

 18. Cata mizerie intre oameni, de necrezut, cata abnezie, D- nul doctor care a amorsat toare injuriile spuse aici, mi se pare ca e unul dim responsabilii sefi ai Casei de Saatate, care a facut parte din sistem si care ar fi trebuit sa aiba o contributie esentoala in pregatirea de „lupta” a sistemului sanitar. Nu ne-a pprot nimeni sa nu ne pregatim sostemul de sanatate sa fie capabil sa duca in razboi.Ne-au restructurat armata, dar sistemul sanitar putea sa aiba stocuri strategice, asa cum ne amintim cei care am prins stagiul militar obligatorou, ca am gasit fiecare pe unde am facut armata, acele magazii de stoc pentru lupta de care nu se atingea nimeni. Cine a oprit politicienii ultimolor 30 de ani sa pregateasca strategoc sistemul sanitar pentru a face fata unei sotuatii de razboi, in conditiile in care se stiea si se vorbea de razboiul neconventional, iar arma epidemoologica era cea mai probabila ca folosire.

 19. @ Au anunțat ăștia că au crescut amenzile pentru nerespectarea restricțiilor stabilite de ministrul de interne, ? Opinați că și-ar fi propus să îi prindă pe Ion Cristoiu, pe Nistorescu și pe Roșca Stănescu să le ia mai mulți bani, ?

 20. Dupa 1989 activitatea sanitaro-antiepidemica a fost lasata pe plan secund. Datorita acestei ,,neglijente” s-a ajuns ca acum sa se actioneze defectuos intr-o ampla pandemie. Numarul epidemiologilor a scazut, iar im momentul de fata nu mai sunt acei asistenti de igiena, care impreuna cu medicii de specialitate vegheu si actionau pentru prevenirea bolilor transmisibile. Era de asteptat sa se intample ca acum sa nu avem specialisti in efectuarea anchetelor epidemiologice. Pacat ca s-a distrus o retea anriepidemica ca era foarte bine pregatita in a actiona in episoade antiepidemice.

  • Nu cred că nu mai există. SRI a umplut acest gen de instituții cu piluțe și bolânzei. Vedem bine răspunsul autorităților.

 21. Părerea mea este ca dacă spitalele nu au echipamente de protecție despre medicamente la ce sa mă gândesc? ??????…..

  • Sanofi s-a chinuit să doneze celor de la Unifarm (distribuitor) Plaquenil (hidroxiclorochină), dar s-a opus mafia securistă. Abia după ce Dana Budeanu a făcut publică situația, ministrul Vela a intervenit și s-a făcut donația.
   Să nu uitați niciodată că Securitatea nu dă doi lei pe români!!!

 22. Mult respect, DOMNULE DOCTOR !
  Fiti bincuvantati cu imunitate, sanatate si reusiuta in tot ce intreprindeti, atat DVS.,cat si toti MEDICII-EROI, din RO ! AMIN !
  Cata dreptate aveti!
  Eu am vazut la TV cat PIB au acordat SANATATII, statele europene, minimum 3500 euro, max. 5500 euro, iar noi, 535 euro. De rasu-plansu ! Cum e posibil asa ceva????
  Acesti politruci, avand conturi grase si avre pntru stra- stranepoti, au gandit ca ei, la nevoie, se duc in strainatate sa se trateze, la Clinici particulare, dar nu s-au gandit ignorantii ca e posibil – daca sunt bolnavi – , sa nu mai poata pleca din tara si ca ajung la mana MINUNATILOR MEDICI ROMANI, care, si la Revolutie, cu dotare rudimentara, au facut minuni, impresionand Occidentul !
  Ce fac acum?
  Le dau 500 Euro, sa le ia fata???
  Unde este echipamntul pentru protejarea lor??UNDE???

  Un Guvern, care isi iubea POPORUL si care n-ajungea sa fure tot, tot, tot, stiind ce vremuri grele traversam, auzind de mult timp ca ne paste, posibil, razboiul BACTERIOLOGIC, trebuia sa aiba STOC de echipamente, masti, de protectie, medicamente, instrumnte medicale, izolete, targi, ventilatoare, dezinfectatnt, alcool de 60 de grade etc.,etc.,etc.
  Un Guvern cu reprezentanti inteligenti, nu analfabeti, stia ca obligatia lui este sa apere SANATATEA POPORULUI pe care il conduc, or el si-a batut joc, a papat avutiile si banii tarii !
  Mi se rupe sufletul de ce ni se intampla.
  Am copii si nepoti si simt cum li s-au anulat idealurile si ” li s-au retezat aripile” si mai imi pare rau de romanul meu, care, prin truda sisifica, si-a facut o afacere ca sa supravietuiasca, iar acum… ..Oooooof !….
  Totusi, eu sunt optimista !
  Gandind RAUL, atragem RAUL ! De aceea hai sa nu ne pierden SPERANTA si OPTIMISMUL!
  Motivatia optimismului meu e familia si sunt romanii mei truditori !
  Va invit, daca se poate, ca in fiecare seara, la ora 21,00, oriunde v-ati afla, sa spuneti Rugaciunea „Tatal nostru”! Am speranta ca bunul Dumnezeu ne va salva!
  Doamne, ajuta-ne pe toti ! Nu punem la indoiala GRIJA TA fata de noi, romanii, greu incercati de destin.
  Doamne, apara corpul medical din RO !
  Doamne, apara-i pe ROMANI si apara ROMANIA!
  AMIN !

 23. […] Chirurg de la Urgenta catre politruci: Mintiti si va ascundeti prostia prin cladiri guvernamentale – inpolitics.ro 81662 Facebook interactions […]

 24. Din păcate toți politicienii de la toate partidele mint. Dacă ascundem gunoiul sub preș ca să ne păstrăm scaunele, n-am făcut nimic. Iar gunoiul s-a adunat nu de ieri, de alaltăieri, ci de 30 de ani !

 25. Eu zic doar atat, din presa luat:
  DNA: Lucian Duță, fost șef CNAS, mită de 8.600.000 €
  Cred ca ar trebui sa lase locul altuia sa vorbeasca

 26. dati-i la m-ie sasului.

 27. Alo, ăsta e hoțul condamnat pentru o mită de 6 milioane de euro! Hoțul hoților, tatăl corupților!!! Ați inebunit? Vă dau tâlharii și hoții lecții de morală și voi le înghițiți că pelicanii? https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ziare.com/stiri/justitie/judecatorii-repun-pe-rol-dosarul-fostului-sef-cnas-lucian-duta-acuzat-de-o-spaga-de-6-3-milioane-de-euro-1602555&ved=2ahUKEwiFvtKktoDpAhVqAxAIHUAXCSsQFjABegQICxAK&usg=AOvVaw2XArun_awBevglM14KwcnI

 28. […] ”Nu mai mințiți! Măcar atât v-aș cere! Nu mai dați vină pe medici că lucrurile merg prost! Pentru că este o minciună grosolană pentru care istoria nu vă va ierta! Și nici fraierii de care vă veți milogi la un moment pentru un amărât de vot! Spuneți adevărul: că nu sunteți în stare să ne conduceți în aceste vremuri întunecate și că tot ce se întâmplă acum este lăsat la mila lui Dumnezeu! Și apoi, dacă aveți pic de decență, plecați acasă și lăsați-i pe alții! Care poate vor fi în stare măcar să nu mai mintă! Măcar atât! Cum puteți să spuneți de săptămâni întregi că sistemul sanitar este pregătit pentru pandemie? Cum puteți să negați evidența că spitalele nu au dotări minime măcar pentru protecția personalului medical aflat în prima linie a acestui război? Ce vreți mă, să murim pentru voi? Pentru niște politruci care vă ascundeți prostia prin clădirile guvernamentale și doar mințiți? Ei bine, aflați că nu! Da, am depus jurăminte sacre! Dar nu pentru voi, ci pentru bolnavi! Iar în el ne angajăm și să nu facem rău! Faptul că, eventual, noi ne imbolnavim și apoi putem fi vectori de transmisie pentru alte persoane ne face uneori să refuzăm să mai muncim! Pentru că respectăm prin asta viața noastră și a altora, măi politrucilor. De ce nu aveți curaj să elaborați un protocol unic de funcționare pentru toate spitalele? Vă spun eu: pentru că ar însemna să recunoașteți că trebuie făcute multe testări și mai ales că sunt necesare multe echipamente de protecție! Iar toate astea ar trebui să le asigurați voi, politrucii! Între timp, vă faceți că munciți și ne asigurați că vom avea toate cele de trebuința și noi medicii precum și bolnavii! Dar mințiți cu nerușinare. În încheiere, v-aș da un singur sfat: nu încercați să vă ascundeți prostia și nepăsarea dând vina pe corpul medical! Pentru că s-ar putea să vină ziua în care va lăsăm pe voi să tratați bolnavii! Și o să vă pară rău…” avertizează chirurgul. (B.T.I.) Click pe : https://inpolitics.ro/chirurg-de-la-urgenta-catre-politruci-mintiti-si-va-ascundeti-prostia-prin-cla… […]

 29. Dragii mei, nu va certați, Uniti_va. Romani, maghiari, germani, toți ceratenii tarii, nu va mai lăsați mințiți și tăvălit de politicieni. Aceștia ne mint și ne fura indiferent din ce părți fac parte. Am simțit în pandemie ca nu au făcut nimic pentru noi. Sa ne ferească Dumnezeu de un război. Avem cei mai mulți generali din toată lumea, cărora le dam sporuri de doctorat, chiar dacă 90% sunt plagiat, nu au elaborat nicio strategie de apărare pertinenta, doar bani vor, ne bazam doar pe NATO, dar Biden abia se tine pe picioarele lui și cu mintea, nu știu dacă o mai fi întreaga, asa ca doar sa ajungem carne de tun intr_un eventual război. Cu rusii ne invrajbesc deși cu vecinii trebuie sa te ai întotdeauna bine. Germania, Franța, Ungaria, Polonia, au relații de afaceri cu rusii dar noi ii înjur am, ei au conducători care nu se apleacă în fata dispozițiilor conducătorilor Europei, ei ffac ce este mai bine pentrutara lor. Uniti_va și faceți ce este bine pentru noi toți.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998