CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cianura vine de la Budapesta

0 comentarii / 1297 vizualizări / 19 septembrie 2011

Un detaliu politic, cum este inscrierea unui nou partid, a starnit o adevarata furtuna. Marko Bela, unul dintre cei mai proeminenti lideri ai UDMR, cunoscut pentru cumpatarea sa, declara nici mai mult, nici mai putin ca Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, infiintat de Laszlo Tokes, este o cianura. Trimisa pachet din Budapesta. Sa intelegem ca otrava le-a fost livrata udemeristilor. Direct de catre premierul Viktor Orban. Cum se explica aceasta reactie furibunda? In ce masura se simte UDMR mai amenintat astazi, decat oricand in existenta sa? Ce modificari pot surveni in viata politca?
Daca pragul electoral ramane de 5 la suta, prin aparitia noului partid al lui Laszlo Tokes, este aproape o certitudine faptul ca maghiarii nu vor mai intra in Parlamentul Romaniei. Si nu vor mai participa, in viitor, la nicio constructie guvernamentala. Doar in situatia in care pur si simplu se vor inscrie in alte partide. Dar nici PPMT nu va intra in Parlament. Este o miscare sinucigasa? Ce scop urmareste Budapesta si cum poate fi contracarata aceasta operatie de mare anvergura politica?
Viktor Orban este cel care l-a impins pe Laszlo Tokes in cea mai inalta pozitie detinuta de vreun cetatean roman in Parlamentul European. Cea de vicepresedinte. Ca sa reuseasca, premierul maghiar a cedat chiar pozitia care, de drept, apartinea partidului sau. Laszlo Tokes este omul lui Orban. Partidul pe care l-a creat are un dublu rol. Acela de a anihila forta UDMR, intrucat se stie ca aceasta formatiune politica se afla intr-un conflict declarat atat cu FIDESZ, cat si cu premierul Viktor Orban. Si, in al doilea rand, Orban are nevoie de o masinarie electorala, care peste trei ani sa poata aduce, in favoarea partidului sau, voturile a 30 – 40 de mii de maghiari din Romania, care, intre timp, dobandesc si cetatenia Ungariei. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998