CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Cifre oficiale: Romania sta cu milioane de vaccinuri nefolosite pe stoc

4 comentarii / 2173 vizualizări / 3 august 2021

Informațiile oficiale privind situația vaccinurilor anti-Covid achiziționate de România până acum relevă un umăr îngrijorător de mare de doze rămase nefolosite și care nici nu prea au mari șanse să să fie utilizate înainte de expirare. Mai mult de un vaccin din trei a rămas pe stoc, de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie anul trecut. Dacă ”ritmul” se menține și în viitor, ar însemna că vreo 40-50 de milioane de vaccinuri din cele 120 de milioane contractate de România ar urma să ajungă la gunoi.

Autoritățile au informat sîmbătă despre marele ”succes” al guvernului Cîțu: din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.406.063 de doze pentru 5.000.889 de persoane, dintre care 4.853.485 au primit schema completă.

Pe de altă parte, conform răspunsului furnizat, în urma unei interpelări parlamentare, de către președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, deputatului AUR Lilian Scripnic, zilele trecute, aflăm că, pînă la data de 6 iulie 2021, României i-au fost livrate 16.596.629 doze de vaccin, după cum urmează: Pfizer — 10.932.929, Moderna — 1.366 800, AstraZeneca — 3.374.000.

Dintre aceste doze, România a revîndut 1.170.000 doze de Pfizer Danemarcei și a donat
405.600 doze Republicii Moldova și 50.400 doze Serbiei, vaccinuri AstraZeneca.

Dacă am considera că între 6 iulie, data la care erau valabile cifrele de achiziție, și 31 iulie, data prezentării numărului total de vaccinați, nu s-a mai importat niciun vaccin, rezultă, cum spuneam, cifre îngrijorătoare.
7.190.566 de doze nu au fost folosite pentru vaccinarea românilor.
Scăzînd dozele vîndute ori donate, rămîn 5.564.566, adică peste o treime, neutilizate în vreun fel.
Conform aceluiași Gheorghiță, termenele la care expiră valabilitatea celor mai recente loturi de vaccinuri achiziționate pînă pe 6 iulie (alte loturi au expirat deja) sunt 31 octombrie pentru Pfizer și AstraZeneca și 11 decembrie pentru Moderna.

Pfizer și AstraZeneca însumează 14.306.929 din totalul dozelor cumpărate.
Ceea ce înseamnă că în cîteva luni, tot ce rămîne nefolosit din cele 5,5 milioane achiziționate pînă în iulie va merge la incinerator. Iar, la cum se prezintă lucrurile, e greu de crezut că se vor utiliza prea multe.
Și asta, subliniem, în condițiile în care nu am luat în calcul posibilitatea ca România să mai fi cumpărat vaccinuri și după data de 6 iulie.
De menționat că Valeriu Gheorghiță a refuzat să dea informații parlamentarului despre prețurile la care România a achiziționat vaccinurile și nici despre prețurile la care a revîndut, argumentînd că respectiva chestiune ține de ministerul Sănătății. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Este vizibil că: 1) Vaccinurile „anticovid”, practic, nu ajută cu mai nimic scopului „oficial declarat”
  (cum, dealtfel, era previzibil: sau insuficient dezvoltate, sau depășite de mutații) și 2) cu toate
  acestea, se fac presiuni uriașe pentru creșterea „procentelor” de vaccinare a tuturor „pământeni-
  lor” (vaccinare, nu „imunizare” – cum tendențios ne spune „propaganda oficială”).
  Nu ne putem preface a nu vedea și faptul că numărul accidenelor severe / fatale, prin vaccinare,
  este comparabil cu cel al victimelor reale ale virusului, ceea ce ar trebui să constituie o gravă
  problemă de morală / drept: una e un deces natural, alta e să mori, sau să rămâi cu sechele în
  urma unui act medical impus (chiar și celor sănătoși), fie prin „convingere” (sub o argumentație
  vădit „trasă de păr”), fie prin constrângere.

  Așa stând lucrurile, nu poți să nu te întrebi: pentru ce toate astea?
  Să fie doar „foamea de bani” a „unora”, singura explicație?
  … Sau e cu totul altceva și, vorba cuiva, „nici nu știm ce ne așteaptă”?
  Câți dintre cei ce, azi, „operează” în numele „pandemiei”, știu cu adevărat ce se întâmplă?

 2. Se stie cine sunt creatorii virusului si cine sunt beneficiarii campaniei de vaccinare!!! Firmele de medicamente au impus conditii samavolnice statelor europene si le-au varat pe gat cate 3,5 doze vaccinale pe cap de…”vita furajata”. Dar mai bine sa platim, decat sa moara oameni! Pana acum in Europa au murit 19000 de persoane de la vaccin ( cifre oficiale de pe site-ul european de farmacovigilenta), in timp ce la orice vaccinare cinstita cifra maxima acceptata este de 25-50 de persoane. Foamea de bani, desigur, si profunda imoralitate a capitalismului aflat in faza sa finala !!! Daca nu poate declansa un razboi, atunci macar o pandemie, cu acelasi efect economic., Pfizer nu este la prima sa ESCROCHERIE de nivel mondial. Lipitor este medicamentul cu cele mai mari vanzari din istoria farmaciei…

  • Decat sa colportati balivernele neuropatilor mai bine ati posta un link, ca sa vedem si noi cati au murit de reactii adverse.

 3. Distractiv de tot. România a donat „vaccinuri” Republicii Moldova și Serbiei. Erau aproape de expirare, nu că , brusc, așa i-ar fi venit lui Citu pe chelie. Chestie de imagine. Alea pentru Serbia precis au fost pentru Valahii din Valea Timocului… Și sârbii, la rândul lor, s-au „rupt” în… donații. Către alți.. „frați”. Frați de… echer, compas și sortulet… Cine dracu mai poate crede în vreo pandemie?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998