CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Cifrele dezastrului: cca. 6 milioane de români locuiesc oficial în străinătate

7 comentarii / 4266 vizualizări / 6 februarie 2023

La finele anului 2021, aproape 6 milioane de români, aproape o treime din populația României, aveau oficial domiciliul ori reședința în străinătate, conform datelor furnizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și de MAE, drept răspuns la o interpelare a senatorului PNL Ioan Bumb.

În ceea ce privește comunitățile istorice, pornind de la definiția stabilită de Legea nr. 299/2007, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni estimează dimensiunile acestora la aproximativ 450.000 de persoane în Ucraina, 300.000 de persoane în Serbia, 250.000 de persoane în Bulgaria, 25.000 de persoane în Ungaria, 150.000 de persoane în Macedonia de Nord, 250.000 de persoane în Albania, 100.000 de persoane în Grecia și 20.000 în Kazakhstan.

Iată răspîndirea oficială în lume a celor 5.705.942 români, cu precizarea că cifrele nu includ românii care au obținut cetățeniile statelor respective, pentru că aceștia sunt radiați automat din bazele de date ale statelor respective ca cetățeni străini. În plus, state precum Franța au o politică aparte vizavi de declararea cetățenilor străini, ceea ce explică cei doar vreo sută de mii de români care figurează în Hexagon, deși neoficial ar fi vorba de peste un milion:

(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. 3,2 milioane in Anglia
  -au fost numarati cand au fost nevoiti sa-si ia reshedinta…..

 2. Poate nu-i prea târziu ca să ne amintim că, în ciuda tuturor piedicilor (majoritatea izvorâte din „fricțiunule” războiului rece), aveam o industrie performantă la multe „capitole”, unele chiar „de top”: armament, tractoare și utilaje agricole, utilaj petrolier și petrochimic, construcții navale, electrotehnică și energetică, reluasem și ind. aeronautică, produceam apă grea și prelucram uraniu… Nu mai amintesc sectorul de construcții civile, dezvoltare producție energetică (câți mai știu de proiectul „independența energetică a țării”?) – și câte altele, toate năruite „dintr-un con-dei” de cei ce au pornit „modernizarea României” – „oamenii noi”, care în afară de faptul că „frecaseră menta” „la umbra Comunismului” (dar încasându-și salariile – nu mici), nu făcuseră nimic (de-aia le-a și fost atât de ușor să pună ștampila „fier vechi” peste toată România).

  Un moment crucial pe „drumul tranziției”, a fost atunci când am trecut de la atât de păgubosul ”facem noi tot, Tovarăși”, la și mai păgubosul ”cumpărăm tot, Domnilor”. Tot. De la „ac” și până la „avion”, tot. Căci dacă e „bun și ieftin”, la ce să-ți mai bați și tu capul să faci „ceva ce există”, ca „ăia proștii” care cred că descoperă ei „apa caldă”…
  – Nu nene. E bun? Cumperi, și gata. Și ai scăpat și de tot „balamucul” cu organizarea producți-ei, găsire / cucerire / menținere piețe desfacere (etc.). Asta însemna pentru ei, o „economie modernă”! Adică, o economie care să meargă doar cu proști.
  … Că ne-am pierdut specialiștii, e puțin spus: de fapt, întreaga „elită tehnico-profesională” a fost „măcelărită”, ca să facă loc „neprihăniților anticomuniști”, buni numai la „șmenuri” și „învârteli politice”, mai toți înghesuindu-se „pe treptele televiziunilor” ca să explice poporului „dornic de schimbare”, „inteligentele lor soluții” lor pentru o Românie Modernă.
  Azi, vedem rezultatele. Dar poate nu-i prea târziu…

 3. Datele statistice publicate de M.A.E. reprezintă FAKE NEWS din moment ce pe lista celor 74 de tări nu se află ISRAELUL. Este imposibil ca M.A.E. să nu detină numărul de cetăteni români – evrei din Israel. Prin urmare, M.A.E. a omis să precizeze că lista este doar a ne-evreilor români din diaspora.

  • Să moară mă-ta? Ăia din Judovia sunt „români” de-ai tăi, ca tine? Stai acolo limbiştit, că stai bine, nu te mai da român. Ce, vrei şi tu pensie din România? La muncă cu tine, trogloditule!

   • Pensiile nu sunt pentru stancute si gugustiuci bronzati, ci pentru vulturi.

   • doar pupă în cur la evrei

 4. Ce nu au reusit doua razboaie mondiale, monarhia absoluta, fascismul, nazismul si comunismul in 100 de ani a reusit democratia si capitalismul occidental in 30 de ani. Un Holocaust asupra romanilor.
  Romania este a doua tara pe glob, dupa Siria, la rata de emigrare si depopulare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998