CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine e misteriosul UNPR-ist care a vrut Agricultura ca sa voteze motiunea

0 comentarii / 2140 vizualizări / 27 octombrie 2010

După ce Victor Ponta a dezvăluit, ieri, că un deputat UNPR i-a cerut nici mai mult, nici mai puțin decît ministerul Agriculturii într-un nou guvern, al opoziției, în schimbul votului la moțiunea de cenzură, presa a speculat că acesta e, fără doar și poate, Valeriu Steriu, reputat specialist, vehiculat înainte de remaniere ca posibil titular la Agricultură. Numai că nu Steriu era ”pretențiosul”, ci un cu totul alt personaj.

E vorba, potrivit unor surse uneperiste de încredere, de deputatul Culiță Tărîță, regele Insulei Mari a Brăilei, fost membru marcant al PSD, pînă nu demult, și un mare admirator, totodată, al președintelui Traian Băsescu. Aflat în oarece dificultăți cu afacerile, Tărîță s-a gîndit că un post de ministru, pentru el ori pentru un apropiat al său, l-ar putea scoate din criză, numai că Ponta l-a trimis, sec, la plimbare.

Și, că veni vorba, să ridicăm un colț al perdelei de pe o altă tranzacție politică nostimă, desppre care nu s-a scris pînă acum. O altă figură pesedistă trecută la UNPR este deputata Eugenia Barna, intrată în partid direct de la vîrful structurilor sindicale, ea fiind vicepreședinte al CNSLR Frăția. La momentul ultimei moțiuni de cenzură, Barna s-a dus, aproape în lacrimi, la șefii săi politici uneperiști, pentru a-i informa că sindicatele-mamă o forțează să voteze în favoarea moțiunii, și încă la vedere, și că nu are ce face, fiind vorba de structurile care au creat-o, ca politician. Șefii, oameni înțelegători, au acceptat situația și au recurs la o stratagemă de imagine, în sensul că după votul favorabil, deputata a fost exclusă din partid, ostentativ, dar reprimită pe ușa din dos, ulterior. Acum, pentru a nu mai ajunge între ciocanul sindical și nicovala de partid, Eugenia Barna a găsit soluția magică: o deplasare în afara țării, pe linie parlamentară, astfel ca să nu mai aibă nimeni ce comenta. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998