CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Cine este misteriosul Eugen Petrescu

0 comentarii / 2310 vizualizări / 11 februarie 2011

Vă prezentăm în rîndurile care urmează cîteva informații despre unul dintre cele mai misterioase personaje din politica autohtonă, care ține afișul în scandalul vămilor, de cîteva zile: Eugen Petrescu, omul care ar fi facilitat trecerea unor sume importane de bani dintr-o mînă în alta.

Informațiile intrate în posesia noastră provin din surse demne de încredere din PDL, persoane care au cunoscut îndeaproape viața de zi și de noapte din sediul central al partidului, în Modrogan.

Misteriosul Eugen Petrescu este un bărbat de 67 de ani, bucureștean, slab și cocoșat, arătînd mult mai mulți ani decît în buletin, probabil și grație unor suferințe, între care o boală care îl obligă să facă regulat dializă de decenii întregi. Nu are nicio funcție în PDL, dar are o ”greutate” foarte mare, putînd influența decizii la nivelul cel mai înalt. În CV-ul său figurează posturi grele la vămi precum Otopeni și Chitila, de unde s-a și pensionat cu ani în urmă. Petrescu este nu doar membru al PDL, ci membru fondator, el intrînd în partid chiar înaintea lui Traian Băsescu. Două decenii în care s-a ferit de funcții ca dracul de tămîie. Cea mai strînsă relație o are cu Vasile Blaga, nașul fiicei sale; Petrescu s-a bătut mereu pe burtă cu greul pedelist, pînă la nivelul de înjurături amicale, la o beție. Și, trebuie spus, în ciuda vîrstei și a bolilor, Petrescu a fost un om de bază al celulei de cheflii din Modrogan, că doar nu e partid să nu aibă și așa ceva în dotare. Sursele noastre spun că Petrescu nu era doar inițiatorul petrecerilor, ci și cel care achita, mereu, notele de plată, indiferent că se chefuia la sediu sau la restaurantele din jur. Era plin de bani întotdeauna, iar în perioadele de campanii venea aproape zilnic, la sediu, cu servieta plină de bani și cu o pălărie neagră, cu boruri uriașe, aproape ridicole, trasă pe ochi. Actele oficiale spun că a donat sute de milioane partidului. Gurile rele spun, însă, că fiecare servietă pe care o tîra după el conținea cel puțin un miliard de lei vechi. Și căra multe…O vreme, și-a ”încrucișat” servietele cu bani, prin sediu, cu răposatul afacerist Anghelescu, alt sponsor major, adus de mînă la partid de către Valentin Iliescu, al cărui consilier fusese. Fieful lui Petrescu era, în Modrogan, biroul lui Blaga, unde se retrăgea atunci cînd, seara, la partid apărea și Băsescu. Totuși, cei doi nu au avut o relație proastă: cu ceva ani în urmă, Băsescu personal a propus numirea lui la șefia PD sector 5, în locul lui Cătălin Chiriță, pe care nu îl agrea, dar Petrescu a refuzat categoric. Lui i-a plăcut întotdeauna să acționeze din umbră, neștiut de nimeni, să procure bani, să rezolve probleme, să organizeze partide de vînătoare și chefuri cu muzică și vin bun. În două decenii de fesene-pede-pedele, oameni ca Petrescu au văzut multe. Iar dacă și-ar da drumul la guri, s-ar schimba, probabil, la fel de multe…(Daniela Miclovan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998