CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine este noul boss al TVR, Alexandru Lazescu

0 comentarii / 1405 vizualizări / 29 iunie 2010

Noul Consiliu de Administrație al TVR l-a desemnat pe Alexandru Lăzescu în funcția de președinte director general. Votul a fost de 8-5 pentru Lăzescu, în disputa cu reprezentatul angajaților, Sorin Burtea. Lăzescu a fost validat și de comisiile de Cultură și apoi de plen.

Alexandru Lăzescu este unul dintre numele controversate ale presei, atît grație unor scandaluri în care a fost implicat, cît și grație deselor sale piruete politico-afaceristice. Un credincios al președintelui Emil Constantinescu covertit la băsecianism feroce în ultimii ani, un stîlp al GDS convertit la politica liberală (vicepreședinte al PNL Iași), Lăzescu a fost om de încredere, totodată, al unor afaceriști precum Gelu Tofan ori Sorin Vîntu și se aude că ar fi, pe mai departe, puternic susținut de către mogul, mai ales prin intermediul bossului Rotary Club, Daniel Condurache. El a deținut postul de director executiv al TVR, în perioada CDR, activitatea sa nefiind scutită de diverse acuzații, iar ulterior a devenit membru al CA. În 2005, s-a produs un alt mare scandal, după ce s-a descoperit că Lăzescu mințise în ce privește compatibilitatea cu respectiva calitate, el fiind și director al unui post de radio brașovean, Mix FM, lucru interzis de lege. Deși președintele de atunci al TVR, Valentin Nicolau, atrăgea atenția că era vorba de un caz de competența Parchetului, scandalul s-a mușamalizat, cu ajutorul liberalilor și democraților din comisiile de cultură. Situația s-a repetat, însă, doi ani mai tîrziu, cînd Lăzescu a fost propus de noul său partid, PD, în CA al TVR, dar s-a aflat că era și patron al unui post de radio vrîncean. În ultimii ani, Lăzescu s-a remarcat prin articole favorabile actualului președinte, recompensa de azi venind în mod aproape firesc. Nu demult, el a mai produs un scandal, la Iași, după ce a fost acuzat că nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa postul de director al Departamentului de Jurnalism și Stiințe ale Comunicării din cadrul Facultății de Litere a Universității Al. I. Cuza (UAIC), cazul ajungînd în ancheta Direcției Generale pentru Învațămîntul Superior din cadrul Ministerului Educației.

În fine, cîteva picanterii despre cel propus șef al TVR: în 2000, el a însoțit în Mexic și Brazilia, ca jurnalist, delegația oficială a președintelui Constantinescu. Traseul a inclus și două zile în superba stațiune Cancun, unde toți jurnaliștii s-au repezit să facă plajă sub soarele Caraibelor. Toți, mai puțin Lăzescu, victimă a unei farse crude făcute de amicii Roșca-Stănescu, Emil Hurezeanu, Octavian Știreanu și alți cîțiva pișichieri. Aceștia au pus o jună, membră a grupului, să sune la recepția hotelului unde era cazat Lăzescu, lăsîndu-i un mesaj ca din partea secretarei consilierului prezidențial pe probleme de apărare, Dorin Marian: ”Sunați-l urgent, trebuie să vă sfătuiți într-o problemă de cea mai mare importanță”. E inutil să spunem că, tot restul zilei, sărmanul Lăzescu a stat la recepție, călare pe telefon, isterizînd-o pe secretara lui Dorin Marian, din țară, care nu mai prididea să îi explice că șeful ei nici nu a fost la birou în acea zi și nu știe nimic de niciun telefon de importanță națională. Ca să își ”scoată” ziua de plajă pierdută, a doua zi nu s-a mai dat dus de la soare, ceea ce i-a transformat pielea spatelui într-o sumă de bășici cumplit de dureroase. Noroc cu aceiași amici pișichieri, care i-au sugerat tratamentul potrivit: să își lipească leucoplast pe tot spatele. Probabil că urletul de durere cînd și-a dat jos leucoplastul s-a auzit, peste ocean, pînă în România.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998