CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine ii termina pe Soric, Toba, Fatuloiu?

0 comentarii / 1568 vizualizări / 23 noiembrie 2010

Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de surprinzator. Traian Basescu. Insusi seful statului s-a implicat personal in marea reforma din Ministerul de Interne. Incepand de cand? Chiar din momentul in care politistii l-au huiduit in cursul demonstratiei care a avut loc in fata Palatului Cotroceni. Ca sa vezi cum se face o reforma in tara asta!
Vechi purtator de epoleti, vechi slujbas sub drapel, Presedintele Romaniei nu intelege, nici in ruptul capului, faptul ca Politia s-a demilitarizat demult. De aceea nu mai au politistii grade, ci poarta alte denumiri ierarhice. Daca in mentalitatea sa Politia este inca militarizata, atunci este lesne de inteles de ce Presedintele Romaniei nu accepta ideea ca politistii pot fi si ei, ca toti ceilalti oameni, membri ai unui sindicat. Ca au si ei nemultumirile lor. Legate de salarii si de conditiile de munca. Legate chiar de modul in care se produc diverse schimbari in structurile institutiei. Sau de masura in care sefii sunt instalati in functie nu in baza unor criterii profesionale, ci in functie de comandamente politice. Nu exista oameni ai vreunei institutii, niciunde in lume si nici in Romania, care sa se bucure daca institutia este politizata. Subordonarea politica aduce, peste tot, numai necazuri.
Deci, politistii au organizat o demonstratie cu huo, la adresa sefului statului, care s-a autoidentificat drept presedinte-jucator, asa ca, la randul sau, insusi seful statului s-a implicat in a restructura institutia. S-a implicat sau s-a razbunat. In orice caz, a solicitat mai intai o ancheta legata de modul in care a fost organizata si a decurs manifestatia anti-Basescu, dupa care a asteptat un moment potrivit.
Nici nu a fost nevoie sa astepte prea mult domnul Traian Basescu. Bulgarele, care avea sa provoace avalansa, s-a numit Soric. Acesta, sef al unei politii judetene, s-a facut vinovat ca nu a prevenit savarsirea unui omor, desi atat Presedintele, cat si directorul SRI, afirma raspicat ca serviciul secret a facut avertizarile necesare. Intr-adevar, ele puteau sa ajunga si pe biroul lui Toba si pe biroul lui Fatuloiu si pe biroul ministrului de Interne si pe cel al Presedintelui Romaniei. Dar niciodata nu cad toate capetele. Capetele cad in mod selectiv. A izbucnit un scandal mediatic, in cursul caruia Soric s-a compromis definitiv, au aparut primele iesiri la rampa nepotrivite ale lui Toba si Fatuloiu, ultimul in calitate de sef al Politiei romane, asa ca momentul a fost extrem de potrivit pentru a se organiza, in stil dambovitean, si un flagrant. Flagrantul vine sa confirme afirmatiile Presedintelui, conform carora Politia este mana in mana cu clanurile mafiote. Si uite asa, este compromisa inca o institutie a statului, cu o mana de ajutor forte a insusi sefului statului. Care, de altfel, i-a si demis pe toti trei in direct. La televizor. Pe Fatuloiu, chiar intr-o interventie telefonica la emisiunea sa favorita, Nasul. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998