CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Cine minte cum respira?

1 comentariu / 2539 vizualizări / 30 iulie 2014

Desi eu nu cred in coincidente, exista unele care pot fi de rau augur. De pilda, lansarea unui proiect important in plina calamitate. Regizarea unui mare spectacol si solicitarea de aplauze in mijlocul unei tragedii umane. Eu cred, si sfarsitul acestui an va confirma sau nu acest lucru, ca domnul Victor Ponta ar fi trebuit sa dea curs solicitarii PNL de a nu suprapune marea manifestare a debutului sau in campania prezidentiala peste o tragedie care a lasat sute de familii fara case, care a creat uriase alte pagube materiale si suferinte umane si s-a soldat, pana in prezent, cu doi morti si zeci de raniti. Nu mai putea astepta asa-zisul Consiliul National PSD cateva zile? De ce s-a precipitat domnul Victor Ponta? Si de ce a riscat atat de mult facand, in discursul sau, afirmatii fara acoperire, in urma carora poate fi, din nou, taxat, drept urmare, mincinos?

Intr-un fel, putem vorbi, pe de-o parte, despre cinism si, pe de alta parte, despre o contrafacere. Despre cinism, intrucat momentul lansarii unei candidaturi prezidentiale este un moment electoral si, in acelasi timp, un moment festiv. Macar pentru participantii la el. Si pentru simpatizantii PSD si ai domnului Victor Ponta. Dar multi dintre acestia, intrucat lansarea a avut loc chiar in zona limitrofa localitatilor devastate de ape, sunt primari, consilieri sau simplii cetateni aflati intr-o situatie disperata. Loviti de furia apelor. Dar si de nesimtirea autoritatilor. Si am sa explic indata de ce. Ori, in aceste conditii, este o dovada de lipsa de caracter sa le ceri oamenilor sa te aplaude si sa te sustina.

Iar daca vorbim despre contrafacere, atunci ar trebui sa analizam la rece ce s-a intampla, de fapt, la Craiova. Oficial, a avut loc o intrunire a Consiliului National PSD. Scopul acesteia era de a-l asculta pe Victor Ponta, care declarase ca-si va anunta intentia de a candida si de a cere sprijinul partidului. Urma, prin urmare, ca la capatul discursului sau, Consiliul National sa-si dea un acord de sustinere si sa propuna unui viitor congres al partidului, o aprobare in acest sens. Acordul insa, din cate stiu, conform statului PSD, nu se da prin discursuri colaterale de sustinere sau prin aplauze. Ci prin vot. Numai ca un vot nu putea fi dat in acest Consiliu National. Pentru ca ar fi fost complicat sa–i separi pe membrii Consiliului National de ceilalti participanti. In realitate, la Craiova, au fost adusi cu autobuzul si cu convocatorul 5.000 de persoane, dintre care mai multi primari si consilieri sau reprezentanti ai unor autoritati locale, care ar fi facut mai bine sa ramana in zonele calamitate si sa le dea, acolo, oamenilor o mana de ajutor. Ca urmare, asa-zisul Consiliul National a fost o mascarada. Sau, ca sa fiu elegant cu domnul Victor Ponta, a fost doar o uriasa manifestatie cu caracter electoral. Ea a avut si un slogan lansat cu acest prilej si care, probabil, este sloganul de campanie al domnului Victor Ponta. Expresia “dreptate pana la capat” a fost inlocuita prin “schimbare pana la capat”. Dar acest slogan reprezinta, de fapt, un plagiat. Un plagiat electoral. El a fost lansat si utilizat de fratii nostri de peste Prut in campania electorala. Ma indoiesc ca domnul Victor Ponta a solicitat vreun acord de a utiliza aceasta formula, pentru care este de presupus ca oamenii politici de la Chisinau au cheltuit bani cu o firma de PR. In fine, pentru a incheia aceasta succinta descriere a electoralei lui Ponta, nu am cum sa nu privesc cu umor ultima sa afirmatie din discurs. Dupa ce a sosit cu intarziere la manifestatia de la Craiova, sfatuit fiind de echipa sa de campanie sa treaca, in prealabil, pe la sinistrati, pentru a fi luate cateva imagini alaturi de oamenii aflati in suferinta, domnul Victor Ponta a spus ca se reintoarce printre locuitorii din Novaci, pentru a le da o mana de ajutor si ca spera ca nu vor fi si televiziunile acolo. Dar minunea s-a intamplat. Fix acolo, la Novaci, domnul Victor Ponta a nimerit intr-un studio TV improvizat in aer liber si a participat la un talk-show. Dupa care nu se stie ce a mai facut.

Fapt este ca discursul domniei sale, primul in calitate de prezidentiabil, dincolo de faptul ca a atacat la baioneta, dar totusi subtil tot ceea ce nu este pur sange de roman sau suta la suta ortodox, a cuprins si vreo sapte minciuni. Care dintre care mai interesante. Una privind revizuirea Constitutiei. Alta privind grija pentru protectia oamenilor. A treia referitoare la justitie. A patra, la ideea ca domnia sa nu mai are niciun secret fata de nimeni. A cincea, vizand o prosperitate economica prin redeschiderea tuturor companiilor inchise in trecut. A sasea, prin care PSD a fost si ramane un garant al prosperitatii. Si a saptea, la inchidere, cea privind prezenta fara televiziuni printre oameni din Novaci. Si atunci, cum raspundem la intrebarea: “Cine minte cum respire?” Ii las pe cititori sa dea raspunsul corect. Mint eu sau a mintit domnul Victor Ponta? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. What a great and challenging way to puf off doing what I soulhd be. Here is mine, it was so hard trying to make sure it made sense.Anyway, Ben Carter didn’t even fight. George had insanely, jokingly, keyed Lucile, my nova. Obviously pretty queer; rightly so that uncle Vern went x-rated, yodelling and zealous. Great idea NikAll the best,Alex

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998