CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine se teme de pisicuta?

0 comentarii / 1663 vizualizări / 21 februarie 2013

In fiecare zi, sansele pisicutei cresc. Si, proportional, scad cele ale buldogului. Vasile Blaga se vede confruntat cu trei hadicapuri. Primul este generat de Basescu. Si de influenta acestuia printre membrii PDL. Al doilea, tradarile. Care, in acest partid si nu numai, sunt la ordinea zilei. Si, in fine, al treilea handicap este generat de o noua miscare care se contureaza. Inca un grup. Inca un candidat.
Este in afara oricarei indoilei ca forta lui Traian Basescu exercitata asupra delegatiilor la Congresul PDL isi va spune cuvantul. Intr-o masura mai mica sau mai mare. Nu este vorba doar de semnalul transmis de el si care va fi reluat, cu certitudine, intr-o cadenta frenetica. Intr-o masura destul de mare, cel care ocupa functia de Presedinte al Romaniei dispune inca de mari resurse. El are in mana zaharul si biciul. El poate sa le ofere unora dintre pedelistii care se vor afla la butoane in timpul Congresului o serie intreaga de avantaje, cel mai important dintre ele fiind o polita de asigurare impotriva DNA. Ca doar Morar joaca in curtea lui Basescu. Ca, de altfel, si ANI. Ca sa nu mai vorbim de serviciile secrete. Inclusiv de “Doi si-un sfert”. Iar in oglinda se afla biciul. Nu ar fi pentru prima data cand, mai mult sau mai putin voalat, Traian Basescu ii ameninta pe activistii PDL. Si s-a vazut. Uneori si-a dus amenintarile la capat. Rezultatul fiind supunerea la anchete DNA sau ANI a unor pedelisti recalcitranti. Forta sa de persuasiune, dublata de capacitatea sa de a favoriza ori pedepsi, va smulge din coltii buldogului destul de multe voturi.
Al doilea handicap al lui Blaga il reprezinta evadarile benevole din pluton. Prin tradare. Prin tradare, in urma unor negocieri. Pentru ca Elena Udrea, care controleaza destul de multe grupuri de interese cu conturi burdusite – vezi, de pilda, Florin Popescu si organizatia PDL de Dambovita –, va sti sa-si rasplateasca aliatii. Si ea, la randul ei, dispune nu numai de zaharel, ci si de bici. Cei care merg pe mana lui Blaga, in eventualitatea in care Udrea va castiga, vor fi pedepsiti. Vor sta patru ani la colt, cu genunchii pe coji de nuca. In aceasta categorie l-as include, cu un grad mare de certitudine, pe Cristi Boureanu. El s-a reorientat din interes, nu neaparat de teama sau sub santaj, ci pur si simplu pentru ca a simtit ca Udrea are mai mult vant in panze.
O miscare neasteptata se produce in placile tectonice ale PDL. La numai cateva zile dupa ce Traian Basescu i-a avertizat pe asa-zisii intelectuali si justitiari sa nu se bage in acest razboi, intrucat sunt lipsiti de experienta politica si de priza in organizatii, iata ca, totusi, evenimentul se produce. In jurul Monicai Macovei, frustrata intrucat tocmai a fost invinsa la puncte si tradata de populari, legat de MCV-ul pentru Croatia, iata ca incep sa se stranga tovarasii. Cineva dintre ei, poate chiar ea, se prefigureaza ca un al treilea candidat la sefia partidului. Daca se va intampla asa, cred ca cele mai multe voturi vor fi smulse tot din tabara lui Blaga. Din simplul motiv ca intre Blaga si Udrea oastea de stransura a Monicai Macovei il prefera pe primul. Iar daca va candida separat, atunci buldogul e cel care pierde puncte. In favoarea pisicutei. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998