CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine se vrea Ion Antonescu? Traian Basescu

0 comentarii / 2641 vizualizări / 26 iulie 2011

Inca o declaratie halucinanta a Presedintelui nostru antisistem. Lansata cu ocazia ultimei sale iesiri publice. Si sesizata, din pacate, de prea putini. Domnul Traian Basescu a ajuns la concluzia ca el este conducatorul statului. Si ca, in aceasta calitate, cele trei puteri, legislativa, executiva si judecatoreasca, trebuie sa i se supuna. Halucinant, nu? Si anticonstitutional. Dar nu numai atat. Afirmatia de mai sus demonstreaza ca locatarul de la Cotroceni se straduieste din rasputeri sa ajunga in postura lui Ion Antonescu. Caci numai Ion Antonescu, in istoria Romaniei, si-a arogat calitatea de conducator al statului. In absenta unei constitutii. Intr-o dictatura.
Este adevarat ca domnului Traian Basescu i s-a mai atribuit, inclusiv de catre subsemnatul, calitatea de conducator al statului. Numai ca, de fiecare data, aceasta a fost expresia unei ironii. Il ironizam pe Traian Basescu, aratand ce ar dori el sa ajunga. Nicidecum ce atributii ii confera Constitutia Romaniei. Pur si simplu semnalam pericolul caderii in dictatura. Dar iata ca omul politic a luat gluma in serios.
Iesind pe canalele publice si raspunzand unui interviu dinainte aranjat, Presedintele Traian Basescu a facut luni atat de multe declaratii deplasate, incat aceasta, legata de pretinsa sa calitate de conducator al statului roman, a scapat nenumaratelor analize. Si, totusi, ea mi se pare extrem de importanta. Presedintele Traian Basescu a recunoscut existenta, in statul constitutional roman, a celor trei puteri fundamentale, legislativa, executiva si judecatoreasca, dar le-a negat, contrar Constitutiei, independenta. De ce? Pentru ca a afirmat ca el, fiind conducatorul statului, cele trei puteri trebuie sa i se supuna. Si ca acest conducator al statului, adica el, este plasat deasupra celor trei puteri. Nu aceasta dovada a necunoasterii Constitutiei ma intriga, pentru ca am avut-o si in nenumarate alte ocazii, ci cu totul altceva. Si anume, dorinta, pentru prima data exprimata fara echivoc, de a fi conducatorul statului roman. Aceasta ne intoarce la dictatura. E adevarat, o dictatura intr-un stat care, organizat asa cum a fost “organizat”, a esuat. Si se afla la un pas de disolutie. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998