CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cine sunt viitori sefi ai Radioului si Televiziunii

0 comentarii / 2089 vizualizări / 28 iunie 2010

Desemnarea reprezentanților în Consiliile de Administrație ale Radio și TVR s-a lăsat cu scandaluri și surprize de proporții, în rîndul partidelor politice și al instituțiilor statului implicate.

Tensiuni majore au fost în ședința Biroului Permanent al PSD de azi, unde lista propunerilor partidului trebuia supusă la vot, așa cum se stabilise inițial. Numai că, în ultima clipă, conform informațiilor Inpolitics, realizînd, probabil, că favoriții săi sau ai apropiaților săi ar putea să aibă probleme la vot, Ponta a refuzat să mai supună votului numele respective și a ieșit, nervos, din sala de ședință. În consecință, aleșii PSD au fost doar anunțați presei, nu și votați. Cei 12 fericiți sunt Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan şi Cristi Niţulescu, pentru TVR, iar la Ovidiu Miculescu, Mirela Fugaru şi Ileana Savu, pentru Radio. Ca membri supleanți au fost desemnați, la TVR, Radu Podgoreanu, Alin Ciocîrlie şi Vasile Arhire, iar la Radio Dan Preda, Mircea Pospai şi Mircea Rucăreanu. Aceleași surse afirmă că Dan Preda, actual membru al CA, a declinat, ulterior, politicos, dar elegant, oferta. Dacă despre fosta ziaristă Anne Jugănaru se știe că e o apropiată a cuplului Iliescu-Năstase, Claudiu Brînzan, fost prefect de Galați, cu experiență de presă, este omul de casă al lui Dan Nica, iar Cristi Nițulescu este fost redactor-șef al Știrilor interne ale TVR, în perioada guvernării PSD. Ovidiu Miculescu este tot un fidel al lui Iliescu, dar însușit de Ponta, în ultima vreme, fiind cunoscut și drept soț al ambasadoarei României la ONU, Simona Miculescu. Fosta cîntăreață Mirela Fugaru e o apropiată a lui Năstase, (s-a numărat printre puținii invitați la recenta aniversare a acestuia) fiind singura care își păstrează mandatul dintre toți foștii reprezentanți ai PSD. Ileana Savu este susținută de Marian Vanghelie, a candidat fără succes la alegerile parlamentare din 2008 și a deținut postul de secretar de stat la Protecția Copilului în guvernarea PDL-PSD. Un alt candidat fără succes în alegeri este și supleantul Radu Podgoreanu, fost deputat, cunoscut drept un adversar al fostului lider Mircea Geoană. Mircea Pospai este un cunoscut gazetar oltean, de radio, iar Mircea Rucăreanu este tot om de radio, la departamentul Partide Politice.

La PDL, vedeta lotului este fosta ziaristă Ada Meseșan, șefa biroului de presă al partidului, care ar putea deveni președintele instituției, secondată de Paul Botez (susținut din umbră de Roberta Anastase) și de ziarista Nicoleta Vera, de la Adevărul Holding, iar la Radio Doina Tănase și Mihail Voicu. Guvernul a desemnat-o la Radio pe ziarista Adelina Rădulescu, de la Newsin și pe Cătălin Baba la TVR, în timp ce președinția i-a desemnat pe Maria Țoghină la Radio (foarte probabil va păstra șefia) și pe ziaristul Alexandru Lăzescu la TVR. PNL i-a desemnat pe Lucia Hossu Longin la TVR și pe Stejărel Olaru și Ducu Bertzi la Radio.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998