CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cinism de proporții: Ursula s-a lăudat românilor cu ”distribuirea echitabilă a vaccinurilor”

0 comentarii / 2147 vizualizări / 7 martie 2024

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a autolustruit, în discursul rostit azi la congresul PPE de la București, legat de modul excelent în care ar fi gestionat chestiunea vaccinurilor în pandemie. În urma repartizării ”echitabile” a vaccinurilor, România, reamintim, e dată în judecată de Big Pharma și somată să plătească jumătate de miliard de dolari pentru zecile de milioane de vaccinuri impuse de von der Leyen și rămase neutilizate.

”Uitați-vă doar la ultimii cinci ani: cînd Europa e unită, putem să mișcăm munții. Și aș dori să mulțumesc grupului PPE din cadrul Parlamentului European și ție, Manfred (Webber, șeful EPP n.n.) pentru cîrmuire, pentru că am rămas uniți și am făcut o treabă excelentă. Cînd suntem uniți, putem depăși orice obstacol.
Uitați-vă cum am făcut în pandemie, cetățenii statelor membre mari sau mici au primit vaccinul în același moment. Acestea au fost distribuite în mod echitabil. Am crezut că nu e posibil, dar iată că am reușit împreună” a spus von der Leyen, în aplauzele liberalilor aflați în sală. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998