CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cinism extrem: fanii liberali ai lui Lazar cer reducerea pensiilor magistratilor comunisti

3 comentarii / 3499 vizualizări / 22 aprilie 2019

O veritabilă culme a cinismului în politică a fost atinsă în aceste zile de către liberali. Partidul lui Iohannis, cum se știe, l-a susținut total și necondiționat pe procurorul general Augustin Lazăr în scandalul prigonirii disidenților comuniști și nu a suflat un cuvînt după ce s-a aflat că fostul procuror comunist iese la pensie cu un sac de bani livrați lunar. Și totuși, pe șest, PNL se arată deranjat de pensiile nesimțite ale foștilor magistrați comuniști și cere actualilor guvernanți să ia măsuri de reducere a lor.

Fix cu 48 de ore înainte ca CSM să-i aprobe pensionarea pe cca.30.000 de lei/lunar a lui Lazăr, liberalii au înaintat, prin deputatul Nicolae Giugea, o interpelare nervoasă pe adresa ministrului Muncii și al Justiției Sociale, legată de pensiile prea mari ale unor magistrați.

În interpelarea parlamentară liberală se constată ”din păcate și cu profundă amărăciune” că, în România, există un mare număr de pensii de zeci de mii de lei pe lună.
”Categoriile de beneficiari ai acestor pensii de lux le cunoașteti foarte bine: foști magistrați, foști procurori ai regimului comunist, foști torționari ai regimului comunist, personal navigant sau foști diplomați. Chiar daca Guvemul și-a asumat că va elimina asemenea inechități încă de la începutul anului 2017, nu a luat nicio măsură în acest sens. Mai mult decît atît, dacă pensiile de asigurări sociale de stat se majorează abia din luna septembrie 2019, pensiile de lux de peste zece de mii de euro au fost indexate, ca efect al legilor cu caracter special, de la 1 ianuarie 2019”.

Finalul interpelării e tăios și fără drept de apel:

”În condițiile în care bugetul asigurărilor sociale înregistrează, numai dupa primele două luni ale anului un deficit de peste 1,67 miliarde lei, vă solicit, domnule ministru, să aduceți următoarele precizări:
Ce măsuri concrete ați luat, astfel încăt nicio pensie aflată în plata să nu poată depăși nivelul salariului pentru o funcție similară?”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Chestiunea este de interes public pronuntat, pentru ca s-a sarit cu mult peste limita bunului simt cu pensiile magistratilor, De ce este atat de important pentru societate sa acorde pensii uriase celor care baga oamenii in puscarie si nu artistilor, medicilor sau celor care se ocupa de protejarea padurilor, de exemplu. Fara a nesocoti rolul magistratilor, trebuie avut in vedere ca Romania nu are nevoie de o noua Securitate cu drepturi nelimitate, in dispretul contribuabilului.

    Cat priveste demagogii politicii in discutie, astia sunt niste cacanari, nu liberali.

    • Pentru că magistrații declară ilegale salariile și pensiile mici pentru torționarii comunilști.

  2. Si, totusi, pensiile acestea nesimtite trebuie reduse!Se poate schimba modul de calcul, de exemplu sa se acorde un procent de maxim 55% din venitul inregistrat pe toata perioada lucrata, nu pe ultima luna!Sau, sa se plafoneze orice pensie speciala la maxim 2 salarii brute medii pe economie!Cred ca r fi suficient, nu-i asa?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998