CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cinism extrem: Igas anunta pe fata ca guvernul da bani pentru primariile PDL

0 comentarii / 1525 vizualizări / 6 octombrie 2011

Premierul Emil Boc i-a cerut ieri ministrului Administraţiei, Traian Igaş, să pregătească o hotărâre de guvern prin care primăriile şi administraţiile locale cu „probleme” de funcţionare şi datorii să fie sprijinite de Executiv de la bugetul de stat pentru continuarea activităţii. Bomba a căzut ulterior, Igaș recunoscînd, senin, că banii vor merge, în principal, la primăriile PDL.

Solicitarea lui Boc a fost formulată în şedinţa de ieri a Guvernului, premierul precizînd că actul normativ trebuie prezentat Executivului în şedinţa de săptămâna viitoare. Cîteva ore mai tîrziu, aflat la emisiunea lui Ion Cristoiu, de la B1TV, Igaș a făcut o afirmație năucitoare, întrebat unde vor fi dirijate fondurile de la buget: ”Sunt foarte multe primării care au dificultăți majore în a-și plăti salariile către angajați ori în a-și plăti cota parte care le revine din proiectele europene în derulare. Trebuie să fim foarte clari aici și să spunem că aceste primării se află în special în zona PDL, și am să vă spun și de ce: pentru că, în perioada 2007-2008, cînd a fost acea creștere economică, acel boom economic, primarii PDL nu au primit absolut deloc sume de echilibrare a bugetului local. Au rămas cu restanțe, cu datorii, a urmat o perioadă mai grea, 2009-2010, ani în care au fost foarte puțini bani la dispoziție pentru a putea fi dați către aceste primării, datorită crizei, datoriile s-au acumulat și astăzi avem foarte multe primării, majoritatea, din păcate, din zona PDL, care au intrat în incapacitate de plată”.

Igaș a mai spus că, după adoptarea HG, miercurea viitoare, banii vor ajunge la respectivele primării în maxim două săptămîni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998