CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9700 RON UP | 1 USD = 4.5955 RON UP | 1 GBP = 5.8118 RON UP

Cintecul sirenelor americane: Romania sa dea urgent flota de MIG-uri Ucrainei

48 comentarii / 11495 vizualizări / 17 aprilie 2022

”România ar trebui să-i dea Ucrainei MiG-21 Lancers pe care tocmai le-a consemnat la sol” se arată într-un material publicat de influentul site american de analize militare The War Zone, sub semnătura redactorului-șef Tyler Rogoway.

”Goana frenetică a Ucrainei după avioane de luptă continuă în timp ce invazia Rusiei ajunge în a opta săptămână. Au apărut și au dispărut oferte pentru completarea forțelor aeriene ucrainene cu avioane din epoca sovietică, familiare la operat și ușor de întreținut(…)Dar știrile din România ar putea oferi acum o soluție parțială – deși poate nu ideală pentru unii – la deficitul de luptători al Ucrainei” scrie siteul.

”România a anunțat că își consemnează la sol întreaga flotă MiG-21 LanceR după o serie de accidente, cel mai recent pe 2 martie, și se va concentra pe operarea flotei sale în creștere de F-16, dintre care 17 sunt versiuni AM/BM, cumparate din Portugalia. Mai are încă 36 de F-16 pe drum, din surplusul de stocuri norvegiene. România are aproximativ 27 de MiG-21 operaționale, 19 fiind LanceR-C, iar restul fiind LanceR-B, acestea din urmă fiind pentru antrenamente. Nici piesele de schimb nu sunt o problemă.

În fapt, invazia Ucrainei a arătat că chiar și avioanele de vânătoare vechi se pot dovedi esențiale pentru a împiedica Rusia să câștige superioritatea aeriană asupra unei țări. Aceste aeronave ar trebui să fie imediat oferite Ucrainei, la pachet cu instructaje de urgență și cu suport continuu.

Deși MiG-21-urile României pot părea învechite, ele sunt mai avansate în ceea ce privește avionica și adaptabilitatea decât orice are Ucraina în acest moment. De asemenea, pot folosi aceleași rachete pe care le are deja Ucraina, precum și cele occidentale, dacă este necesar” conchide siteul american. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

48 Comentarii

 1. Firește, e treaba Ucrainenilor, ce vor să facă ei din „tânăra lor țară”. Dar tare bine le-ar fi stat să-și fi „spălat rufele în familie”, și nu să-l trimită pe Zelensky (mână-n mână cu „Unchiul Biden”) să-și atârne „izmenele pătate” pe „gardurile vecinilor” (și prin Parlamentele lumii…), cerând „ajutor”, când toată lumea știe că o discuție realistă cu Moscova, ne-ar fi scutit, pe toți, de multe neajunsuri – de care oricum, nu duceam lipsă.
  –––
  …Gestionarea consecințelor „fricțiunilor” de secole ale „foștilor”, cu mai toate popoarele din jur (acumulate în fosta Unitate Administrativă Țaristă/URSS și moștenite de UKR după anii ’91), ar fi impus politici mult mai cumpătate și, cu tot respectul, „tânăra Ucraina” n-a înțels asta.
  Ba, dimpotrivă: ei consideră că substanțialele cadouri teritoriale pe care li le-au acordat „Rușii” (atunci erau buni ?) – între altele, și ținuturi ce aparțin Românilor – ar fi ale lor „de când lumea”; iar „locuitorii” acestora, de orice neam ar fi, trebuie „ucrainizați” fără întârziere – chiar și cu tunul dacă e nevoie. (apucături însușite din „vremurile apuse”…)
  Iar noi, Românii, care ne-am abandonat Istoria și orice aspirație Națională, precum și orice urmă de Demnitate și de Patriotism, „plângem la mormânt strain” și „ne topim” de grija celor ce ne numesc cotrpoitori de „pământ Ucrainean”…

 2. Sunt total de acord cu ce am citit mai sus și cu multe altele pe care încă sper să le mai scrie cineva. Mă bucur sincer că OBIDA PANDEMIEI nu a afectat toate creierelor românilor încă în viață, că mai sunt români inteligenți și educați, capabili de a-și exprima civilizat opiniile.
  Cât despre MIG-21, despre care face vorbire acel domn BULAI, din U. S. A. ( se poate citi și UNIUNEA SOVIETICĂ AILALTĂ, AVÂNDU-SE ÎN VEDERE CA ÎN IMPORTANTUL ORAȘ AMERICAN SEATTLE TRONEAZĂ O ENORMĂ STATUIE A LUI VLADIMIR ILICI LENIN, ÎMPODOBITĂ CU O COCARDĂ UCRAINEANĂ, ȘI POT PREZENTA POZA FĂCUTĂ CU 22 DE ZILE ÎN URMĂ), spun așa : ” despre partea închinării însă Doamne, să ne ierți”…
  Iar dacă musai fac dovada că fără ele, U. S. A. nu se descurcă în Ucraina, să facem troc un MIG-21 PLECAT ÎN U. S. A., UN F 16 ATERIZAT LA KOGALNICEANU OPERAȚIONAL.
  E greu?
  Nu cred și am dovada: AU UMPLUT CERURILE CU SFÂNTA JAVELINA, de se plâng că le trebuie un cincinal pentru refacerea STOCURILOR. SE
  PARE CĂ SUNT PLINE PARCURILE AERO RECI CU COJI REFOLOSIBILE. PUNEȚI MÂNA BĂIEȚI ȘI LE FACEȚI BUNE DE LUPTĂ CĂ SĂ VĂ RĂMÂNĂ ȘI VOUĂ DUPĂ CE SE VĂ FACE TROCUL!

 3. Lasati-le in buruieni!

 4. Pe acolo nu se aude cintecul de sirena!

 5. iohannis & șleahta de pușlamale pupincuriste amerloce: JOS LABELE DE PE TARA MEA, ROMANIA!

 6. Gata cu Migurile poloneze? S-a pus batista pe țambal ca Polonia n-a pus botul? Sicriiele astea zburatoare de Mig 21, care au omorât o mulțime de piloți, nu sunt bune la nimic. Americii știu asta dar vor sa facă Rusia sa atace Romanica, adică o tara NATO. Si al III-a Război Mondial a început. Deci „aliatul strategic” vrea sa ne bage în gheara ursului. Pentru asta, la kakat cu tot parteneriatul amerloc și toți pupincuriștii lor de pe plaiurile dâmbovițene. Atât valorează populația României pentru ei, carne de tun. Păcat de poporul american ca este condus de asemenea ucigași. Și se mai mira de ce striga Lumea, moarte Americii. Pentru ca ei o pun în situația asta.

 7. Și să rămânem noi fără prețioasele tingiri, pardon, sicrie zburătoare? Cum așa?

 8. […] Deși MiG-21-urile României pot părea învechite, ele sunt mai avansate în ceea ce privește avionica și adaptabilitatea decât orice are Ucraina în acest moment. De asemenea, pot folosi aceleași rachete pe care le are deja Ucraina, precum și cele occidentale, dacă este necesar”, scrie Rogoway în articolul descoperit și tradus parțial pentru români de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics. […]

 9. Potrivit Hotnews din 2 martie 2022: Numărul exact de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR ce mai sunt încă în uzul Forțelor Aeriene Române e ținut confidențial, însă estimările neoficiale arată că în momentul de față Armata se bazează pe circa 30 de astfel de aparate, mai puțin de două escadrile complete [n.r. o escadrilă este formată din 16 aeronave]. În realitate însă, numărul avioanelor MiG 21 LanceR care chiar sunt funcționale și sunt folosite este și mai mic – undeva spre 24-26 de aeronave, precizau pentru HotNews.ro mai multe surse din domeniu în urmă cu câțiva ani, după un alt tragic accident. Tire din anul 2005: La 23 mai 1993 a fost semnat contractul prin care Elbit Systems din Haifa, Israel, se obliga sa modernizeze 110 avioane MiG 21. Contractul era facut prin firma Aerostar Bacau, dar beneficiarul modernizarii era aviatia militara. Cele 110 avioane ar fi trebuit sa fie gata in anul 1997, iar pretul contractului era de 332 milioane dolari. (https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1237543-mig-urile-spulberat-320-milioane-dolari.htm)
  Stire din anul 2022: Compania băcăuană Aerostar a obținut un contract prestări servicii de reparații de complexitate medie și ridicată unele agregate și echipamente, cât și furnizare piese de schimb și componente pentru aeronave de luptă MiG-21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române. În valoare de 18.999.731 de lei, fără TVA (aproape 4 milioane de euro), contractul a fost atribuit de către MApN în urma unei proceduri de negociere fără publicarea unui anunț de participare, se arată în anunțul publicat în Jurnalul european pentru achiziții publice pe data de 14 ianuarie.

  • Delirant ca de obicei! Logoree pe arătură. Dus cu pluta pe Bistriţa.
   Copy-paste, copy-paste, copy-paste, copy-paste ş.a.m.d.
   Nimic original. Nimic interesant. Nimic pe subiect. Ca de obicei.
   Să ai şi tu pe ce să-ţi pui numele deasupra.

  • Nu ne spui că AUR şi Simion au dat pe blat MIG-urile la ţiganii lor cu „fieeer veeechi cumpăăăr“, ca nişte trădători ce sunt, care-i sabotează pe Iohannis, NATO şi Ucraina de dragul Rusiei?
   Îţi trădezi menirea şi nobila misiune?

  • Tovarăşe Militaru, aceşti ruşi nu seamănă cu tovarăşii sovietici. Se gândesc la binele lor, nu la globul pământesc al popoarelor socialiste. Adevărata Uniune Sovietică a rămas doar Ucraina tovarăşului Zelensky, cel mai iubit fiu al poporului internaţionalist, un bun ateu, ca noi. Tovarăşul Zelensky conduce lupta popoarelor pentru victoria socialismului multilateral dezvoltat înfrăţit cu tovarăşii din USA, Uniunea Sovietică Aialaltă.
   Cu salutări tovărăşeşti din iad, unde te aştept cu nerăbdare, cât mai curând – Ceauşescu!

   • Tovarăşe Ceauşescu, greşeşti în privinţa dragului nostru tovarăş Zelensky. El nu mai este ateu, ci spune că a redescoperit iudaismul („, religia care ne-a dat pe noi, cei mai destoinici comunişti („Zelensky invokes judaism to rally support for ukrainian cause“).
    Doar tovarăşul Militaru Vasilică a rămas un veritabil luptător comunist în viaţă, împotriva religiilor retrograde, opiumul popoarelor.
    În ceea ce îl priveşte pe tovarăşul Zelensky, acesta promite mari fapte sovietice şi iudaice, un Israel sovietic chiar („Zelensky says ‘Big Israel’ a model for post-war Ukraine“), unde e draga noastră Ucraină acum, pe care noi tovarăşi am construit-o, ca revoluţionari, după 1917.

    • Tovarăşul Lenin nu ştie ce spune. Eu am cerut evreilor din toată lumea să mă ajute uniţi, căci după războiul cu ruşii trădători ai internaţionalismul voi fac o Ucraină precum un Mare Israel, pentru că eu sunt noul David, iar Rusia e Goliat cel rău, urât şi filistin (palestinian), care merită ucis de un nou erou. Noi suntem seminţia lui David. Noi suntem David tovarăşi. Întreg pământul trebuie să fie moşia noastră de drept.

     • George Simion a zis: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. … Am spus că nu vreau să am antisemiți în partid. … El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară. Omul scrie istorie legionară.“

     • Vasilică, tot dai acest citat din George Simion, care nici măcar nu e autentic (i-ai ”adaptat” conţinutul), dar te simţi bine că ar fi zis Simion ceva despre tine. 1. Aceea nu e o carte „scrisă” de tine. Sunt nişte texte adunate de nevasta-ta la care ai adăugat ideea ta falsă, propagandistică, că legionarii ar fi făcut ”crime” instigaţi de Biserica pe care o urăşti. 2. Adevărul despre tine este altul, prezentat pe blogul profesorului Ion Coja:
      https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

     • „Sunt niște minciuni, că tot suntem noi acuzați că suntem legionari și fasciști, omul acela (cel care a lansat scenariul unei legături între G. Simion și Alina Mungiu Pippidi) este un om care scrie cărți despre legionari“ (cf. https://www.realitatea.net/stiri/actual/george-simion-la-realitatea-plus-asazisele-legaturi-cu-alina-mungiu-pippidi-si-george-soros-sunt-inventii_6203cdd4debe1c5b9c742b30).

     • Simion s-a lepădat public de Mișcarea Legionară.
      De la minutul 31, întrebat de moderator ce căuta la masă cu soroșiștii, George Simion a răspuns: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. … Am spus că nu vreau să am antisemiți în partid.“. Dl. Victor Ciutacu a întrebat: „Domnul Militaru ăsta a fost membru în partidul d-voastră?“ George Simion: „Nu domne, e de la Neamul Românesc, știți povestea că s-au rupt (de AUR-n.n.). Dl. Victor Ciutacu: „Sînt de la Ninel Peia, nu?“.
      2
      George Simion: „Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie
      legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf.
      https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883).

 10. Delirant ca de obicei! Logoree pe arătură. Dus cu pluta pe Bistriţa.
  Copy-paste, copy-paste, copy-paste, copy-paste ş.a.m.d.
  Nimic original. Nimic interesant. Nimic pe subiect. Ca de obicei.
  Să ai şi tu pe ce să-ţi pui numele deasupra.

  • Si totusi tu citesti ce scriu eu!!!

   • Orice nebun şi anormal atrage aţenţia, dar şi repulsia, dezgustul sau scârba.
    Pentru că bâzâie oamenii ca o muscă mare, de aia de căcat.
    N-ai de ce să fii mândru, deşi eşti, ca prostu, se vede.

 11. NIMENI DIN CAMARILA LUI ZELENSKI NU SE INTREABA CE VA FACE CU TOT ARMAMENTUL PE CARE IL CER ACUM LUMII…DUPA…CARE SUNT CONSECINTELE DE DUPA? RACKETII AU APARUT IN UCRAINA!!! APOI S-AU TRANSFORMAT IN BATALIONUL AZOV…

 12. Mașinăria USA …are nevoie de Război este dependenta de acest lucru …..in al doilea Război Mondial când America era în criză au vândut Arme Rușilor si tuturor aliaților săi (asta după ce la înarmat pe Hitler el a fost susținut de USA ) după ce aceasta sa terminat au cules roadelor a devenit ceea mai bogată țară din lume cu pierderi mici … RUSSIA a avut pierderi Uriașe ….iar după USA a continuat înarmarea Orientului ,Vietnam război peste Război invenția Teroristă le-a aparținut pentru a declanșa război oriunde oricând ……va las un articol colosal care explică in detaliu …… folosiți translate (mai ușor de citit) vedeți înțelege inclusiv de ce uneori este necesar războiul https://www.globalresearch.ca/why-america-needs-war/5328631

 13. Elbit Systems din Haifa, Israel s-a ocupat de „modernizarea” a 110 avioane MIG 21 LanceR din care au mai ramas mai putin de 30. „Americanii” le propun românilor sa le trimita pe restul in Ucraina ca sa cada acolo.
  Serviciul Roman de Informatii considera ca acest contract este de fapt o „subminare a economiei nationale”, dar, in 2002, procurorii militari au considerat ca nu trebuie inceputa urmarirea penala. Se pare ca primul avion modernizat in baza contractului cu Elbit s-a prabusit in anul 1999. Pana acum au cazut 8 avioane, asta insemnand ca aviatia militara mai are in dotare doar 102 aparate. Se pare ca modernizarile facute pe bani grei au fost doar o irosire financiara pentru ca aparatele invechite pastreaza toate tarele care i-au facut pe aliatii nostri sa renunte la ele. Conform surselor din acest serviciu, prin modul in care a fost derulat contractul, a fost afectata 40 la suta din flotila de avioane supersonice a Romaniei.(https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1237543-mig-urile-spulberat-320-milioane-dolari.htm)

  • Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în zona Cogealac, judeţul Constanţa, în seara de miercuri, 2 martie 2022, în jurul orei 20.00. Elicopterul IAR 330-Puma trimis în căutarea lui s-a prăbuşit şi el, la mică distanţă, la Gura Dobrogei, la 11 kilometri de Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Cei şapte militari aflaţi la bordul elicopterului şi pilotul MiG-ului au murit. Elbit Systems din Haifa, Israel s-a ocupat de „modernizarea” a 110 avioane MIG 21 LanceR. In 1997 Elbit a cistigat o licitatie pentru perfectionarea elicopterului PUMA 330, contractul fiind incheiat cu IAR Ghimbav. In acelasi an, Elbit face o colaborare cu Intreprinderea de Avioane Craiova si, in fine, cu artileria romana, Elbit dezvolta programul ce are ca indicativ „C3”. Pe linga „A-E”, Elbit s-a implicat si in investitii ca Sorel Software House si Elmet, dar si in PROGRAME DE INSTRUIRE ce tineau de POLITICA DE PRIVATIZARE a fostelor guverne din Romania.

   • ELMET International Bacau a fost infiintata in anul 1998 de fostul director general al AEROSTAR Bacau, Ioan Florin Vornicelu. PREZENTARE ELMET INTERNATIONAL SRL Prelucrari de componente mecanice in industrii de „HIGH TECH” (aviatie, tehnica militara, electronica, aparatura medicala) si „SHEAT METAL” – componente si subansamble pentru piata comerciala (masini de copiat pe panza, tehnica medicala, produse diverse).Certificare ISO 9001/2000 cu Institutul National din Israel.

  • Ce legătură are cu subiectul articolului ceea ce postezi tu compulsiv copy-paste?!
   Nu spui nimic, de fapt, omule, legat de faptul că SUA vrea să ne pună să dăm MIG-urile noastre Ucrainei. Ceea ce faci (şi sub numele tău şi fără nume) nu e un comentariu personal, o părere la articol, e nebunie nefericitule dus cu capul.
   Articolul la care adaugi text în delir e de 1000 de ori mai interesant, deşi de 50 de ori mai mic decât textele vărsate de tine aici în cascadă, luate de pe net.
   Cele 4 fraze ale articolului spun tot, în timp ce tu nu aduci nimic inedit.
   Dacă n-ai tratament, du-te la doctor, spune-i ce faci şi cere!

 14. Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a vizitat marți, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și cu ambasadorul Israelului în România, David Saranga, una dintre fabricile de la Măgurele ale companiei Elbit Systems, pentru a vedea o expoziție de produse realizate în România, pentru Armata României. România este al treilea cel mai mare centru al Elbit după Israel și SUA.

  “Ministerul Apărării Naționale a avut relații contractuale directe cu Elbit Systems pentru o serie de proiecte în cadrul programelor de înzestrare ale Armatei României. Firma israeliană este direct implicată în programul de înzestrare a Forțelor Terestre Române cu PIRANHA 5, iar de la Măgurele pleacă turela telecomandată pentru noile transportoare blindate pentru trupe. Am reiterat, că tot ceea ce presupune înzestrarea Armatei României, trebuie să se concretizeze în cooperare industrială și integrare în industria națională de apărare. În acest sens, demararea unor programe noi de înzestrare, se va materializa prin creșterea implicării operatorilor economici de stat și privați din țara noastră în zona furnizării de produse și servicii pentru Apărare”, a scris ministrul Nicolae Ciucă, pe Facebook, după vizită. https://www.caleaeuropeana.ro/romania-al-treilea-cel-mai-mare-centru-dupa-sua-si-israel-al-elbit-systems-compania-israeliana-care-ar-putea-produce-drone-pentru-armata-romaniei/

  • Israelienii de la Elbit Systems, jucător din industria de apărare cu patru fabrici în România, propun Armatei drone fabricate în România Watchkeeper X, pentru programul de înzestrare UAS-TO . Programul are în vedere înzestrarea cu 7 sisteme UAS tactic-operative clasa II (UAS-TO). Fiecare sistem are trei drone, iar valoarea contractului pentru 7 sisteme este de 300 de mil. de euro. Astfel, o dronă costă aproximativ 14 milioane de euro, împreună cu echipamentele adiacente, transferul de know-how şi tehnologie, mentenanţa etc.

   „Elbit Systems, cu sprijinul U-TacS, oferă producţia, dezvoltarea, asamblarea, integrarea, instruire şi simulări, întreţinere şi reparare, precum şi managementul programului UAS-TO în România, de către industria locală de apărare românească”, menţionează reprezentanţii companiei.

   Dronele produse în România se vor realiza prin colaborarea cu partenerii locali Aerostar, Romaero, AE-Electronics, ELMET şi SIMULTEC, mai anunţă reprezentanţii Elbit.

 15. S o facem in felul urmator. Barter cu americanii, noi le dam Mig-urile, ei ne dau F – uri. Sunt generali romani care se pricep, astfel incat sa nu netraga n piept americanii. Apoi US sa le dea ei ucrainienilor si sa i pupe si n fund..

  • Avioanele F16 pe care le ceri tu sunt niste tinichele. Au circa 40 de ani vechime și o resursă de zbor rămasă destul de mică.
   Tot firma israeliana ELBIT se va ocupa de modernizarea F16 ca si de sovieticele MIG 21. România va cheltui circa 100 de milioane de euro pe echipamente noi și modernizarea avioanelor în țară, la Aerostar, centrul care se va ocupa de operațiunile de modernizare, mentenanță și reparații capitale pentru întreaga flotă de avioane F-16 ale României de acum încolo.
   https://www.hotnews.ro/stiri-defense-25235086-avioane-16-cumpara-romania-din-norvegia-presupune-intreaga-achizitie-aproape-jumatate-miliard-euro.htm

   • Când a zis N. că să ne dea americanii F-urile vechi despre care vorbeşti tu (din acelea vechi). Schimbi vorbele omului doar ca să ai pretext de contrazicere? Compulsivule, ia-ţi medicamentele!

    • Corect, am zis F -uri. De alea bune!

     • F-uri de-alea bune nu serveste Romania. Ai idee cat costa un F 35 ultima generatie?
      Cateva date. Cea mai răspândită versiune, F-35A, va costa 82,4 milioane de dolari în 2020, 79,17 milioane în 2021 şi 77,9 milioane în 2022, a informat Departamentul Apărării Statelor Unite. Deci, toate conservele MIG 21 LanceR lasate la sol nu acopera costul unui F 35!11

     • Al dracu, le răsuceşte în fel şi chip ca să zică că el e deştept şi ăilalţi proşti, că el ştie şi ăilalţi vorbesc degeaba, că numai el, Priceputu’, ştie ce vorbeşte! Sare să-ţi închidă gura, îţi zice de AUR şi de Simion ce nasoi sunt, apoi o ia de la capăt delirant şi compulsiv.

 16. Curioasa sincronizarea dintre comunicatul MApN care spunea ca sunt suspendate toate avioanele, comunicat ce a fost publicat chiar pe 15 apr 2022 (si reflectat in presa relativ imediat)…. si articolul Rogoway care este populat de multe imagini, context, date….. un astfel de articol cere multe ore sa fie documentat si editat. A aparut tot pe 15 apr, cateva ore mai tarziu. Apoi trimis la publicatie si pus in pagina online.
  Este destul de clar ca articolul a fost scris inainte de comunicatul MApN. Ceea ce ar putea face mintile intrebatoare sa chestioneze daca nu cumva suspendarea avioanelor este de fapt o masura de le pretinde „fiare vechi pe care le donam Ucrainei, nu, nu, nu sunt arme ci le donam pentru parti componente”.

  Eh, sa fie donate….. Rusii le vor dobori cu o mare satisfactie si le va creste si mai mult moralul.

  • Generalul Ciuca era la ordin fata de americani, iar acestia i-au spus sa puna la sol MIG-urile, ca sa nu bata la ochi ca le dam ucrainenilor avioanele noastre. Sa se zica ca le dam „tinichele” de care nu mai aveam nevoie.

  • Conducerea ucraineană a făcut apel la guvernul moldovean să transfere Ucrainei aeronavele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Moldovei, MiG-29
   https://www.national.ro/news/moldova-a-refuzat-sa-vanda-ucrainei-avioane-mig-29-presa-759687.html

   • De ce sa le dea? o fi veri buni?
    Nici vorba, cand i o provocat pe rusi n o intrebat pe nimeni.

   • De ce sa le dea? o fi veri buni?
    Nici vorba, cand i o provocat pe rusi n o intrebat pe nimeni.

  • Armata eliberatoare sta foarte bine cu moralul. Camionul cu ceapa si cartofi a fost capturat, dar poate in lunile urmatoare va mai trimita tatuca Pulin cu camion nou, plin cu ceapa si cartofi.

 17. Când a zis N. că să ne dea americanii MIG-urile vechi despre care vorbeşti tu (din acelea vechji). Schimbi vorbele omului, doar ca să ai pretext de contrazicere, bagand si link-uri, mare „specialist”? Compulsivu-le, ia-ţi medicamentele!

 18. […] „România ar trebui să-i dea Ucrainei MiG-21 Lancers pe care tocmai le-a consemnat la sol” se arată într-un material publicat de influentul site american de analize militare The War Zone, sub semnătura redactorului-șef Tyler Rogoway.„Goana frenetică a Ucrainei după avioane de luptă continuă în timp ce invazia Rusiei ajunge în a opta săptămână.Au apărut și au dispărut oferte pentru completarea forțelor aeriene ucrainene cu avioane din epoca sovietică, familiare la operat și ușor de întreținut(…)Dar știrile din România ar putea oferi acum o soluție parțială – deși poate nu ideală pentru unii – la deficitul de luptători al Ucrainei” scrie siteul.„România a anunțat că își consemnează la sol întreaga flotă MiG-21 LanceR după o serie de accidente, cel mai recent pe 2 martie, și se va concentra pe operarea flotei sale în creștere de F-16, dintre care 17 sunt versiuni AM/BM, cumparate din Portugalia. Mai are încă 36 de F-16 pe drum, din surplusul de stocuri norvegiene. România are aproximativ 27 de MiG-21 operaționale (modernizate în Israel), 19 fiind LanceR-C, iar restul fiind LanceR-B, acestea din urmă fiind pentru antrenamente. Nici piesele de schimb nu sunt o problemă.În fapt, invazia Ucrainei a arătat că, chiar și avioanele de vânătoare vechi se pot dovedi esențiale pentru a împiedica Rusia să câștige superioritatea aeriană asupra unei țări. Aceste aeronave ar trebui să fie imediat oferite Ucrainei, la pachet cu instructaje de urgență și cu suport continuu.Deși MiG-21-urile României pot părea învechite, ele sunt mai avansate în ceea ce privește avionica și adaptabilitatea decât orice are Ucraina în acest moment. De asemenea, pot folosi aceleași rachete pe care le are deja Ucraina, precum și cele occidentale, dacă este necesar” conchide siteul american.Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 19. […] Redactorul șef al al site-ului de analize militare The War Zone, Tyler Rogoway, a ținut o „pledoarie” privind necesitatea Ucrainei de a primi flota de MIG-uri a României. Jurnalistul american susține că tot ce înseamnă avioane de luptă deținute de România sunt mult mai eficiente tehnic decât cele ale Ucrainei și, nu în ultimul rând, „mult mai necesare. Mai exact, jurnalistul american lansează un apel pentru sprijinul militar al Ucrainei din partea României, potrivit analizei citate de inpolitics.ro. […]

 20. MiG 21 este unul dintre cele mai bune avioane de lupta de dupa al doilea razboi mondial.Este urat de moarte de catre propaganda occidentala fiindca a dat peste bot maretei aviatii a unchiului Sam in Vietnam.Este cel mai utilizat avion de lupta din toate timpurile.Pacat ca Rusia l-a abandonat ,dupa 60 de ani ar putea fi ,cu adaptarile necesare,unul dintre cele mai competitive avioane de lupta.Oricum ,pentru Romania,asa batran cum este ,e o solutie mai buna decat F 16.Cel putin pe termen scurt.

 21. […] Mai exact, jurnalistul american lansează un apel pentru sprijinul militar al Ucrainei din partea României, potrivit analizei citate de inpolitics.ro. […]

 22. Multi troli rusi aici, multi idioti utili, multi frustrati, multi iubitori de ruble. Oare de ce?

  • Tocmai te-ai descris pe tine: trol, idiot, frustrat şi inutil. Hai scitir prostie!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998