CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciolacu – declarație care poate costa scump: ”Buzăul nu e în Moldova, vă rog frumos să nu mă jigniți!”

0 comentarii / 2100 vizualizări / 26 aprilie 2024

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut ieri o declarație șocantă, care, într-un stat normal, ar putea duce chiar la demisie. Prezent la Timișoara, unde a avut loc o ședință specială de guvern, premierul a răspuns la o întrebare despre regionalizare şi autostrada care leagă Moldova de restul ţării prin fraza ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”.

”Asta e, a venit bănăţeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”, a răspuns Ciolacu într-o conferinţă de presă, lăsîndu-i muți pe proprii colegi de partid prezenți.
Acum cîțiva ani, reamintim, un coleg de partid al lui Ciolacu, l-am numit pe Ioan Rus, a trebuit să demisioneze după ce a spus la TV despre românii care muncesc peste hotare că „au poate 1500 de euro salariu. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastele lor, curve”.
Declarația a fost considerată jignitoare la adresa diasporenilor, iar Rus și-a spălat gafa prin demisie.

Rămîne de văzut cum vor percepe moldovenii – inclusiv de pe celălalt mal al Prutului – stupefianta declarație a premierului, prin care a transmis public că a fi moldovean e o jignire în sine.

Cu doar o zi înainte, la lansarea candidatului Daniel Băluță, liderul PSD declara textual: ”Oamenii politici, printre care mă număr şi eu, am învrăjbit prea mult românii între ei”. A doua zi, a mai făcut un pas în respectiva direcție. (B.T.I.)
(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998