CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Ciolacu și-a tăiat singur craca de sub picioare: ”Modificarea Codului fiscal creează incoerenţă şi instabilitate legislativă”

7 comentarii / 2154 vizualizări / 27 septembrie 2023

În luna iulie, premierul Marcel Ciolacu a dat aviz negativ din partea Guvernului României propunerii de modificare a Codului Fiscal inițiată printr-un proiect de lege depus de mai mulți parlamentari AUR, argumentînd, după cum observa Juridice.ro, că modificările de acest tip trebuie să intre în vigoare după minim 6 luni. În plus, avertiza premierul, Codul fiscal fusese supus în ultimele 6 luni unor dese intervenţii legislative, iar o nouă modificare ar fi fost de natură a crea un climat de incoerenţă şi instabilitate legislativă, contrar principiului stabilității legislative şi principiului statului de drept. Două luni mai tîrziu, același Ciolacu modifică prin OUG Codul Fiscal și după alte cîteva zile, din nou, prin asumarea răspunderii în parlament.

Iată cum suna poziția fermă a premierului, în adresa trimisă parlamentului pe 4 iulie:

”În ceea ce priveşte intrarea în vigoare a soluțiilor propuse, era necesar a se avea în vedere prevederile art. 4 alin. (1) din Codul fiscal potrivit cărora: „Prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

În acest sens, invocăm considerentele reținute de către instanţa de contencios constituțional în Decizia nr. 900/2020:

„Curtea observă că dispozițiile art. 4 din Codul fiscal reprezintă norme imperative, care vizează intrarea în vigoare a actelor normative, aspect care ține de activitatea de legiferare, care, potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, se realizează cu respectarea principiilor generale de legiferare proprii sistemului dreptului românesc. Or, Curtea Constituțională a reţinut în jurisprudenţa sa că, deși normele de tehnică legislativă nu au valoare constituțională, prin reglementarea acestora, legiuitorul a impus o serie de criterii obligatorii pentru adoptarea oricărui act normativ, a căror respectare este necesară pentru a asigura sistematizarea, unificarea şi coordonarea legislației, precum şi conţinutul şi forma juridică adecvate pentru fiecare act normativ. Astfel, respectarea acestor norme concură la asigurarea unei legislații ce respectă principiul securității raporturilor juridice, având claritatea şi previzibilitatea necesare”.

Învederăm că Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost supusă în ultimele 6 luni unor dese intervenţii legislative. Apreciem că o nouă intervenție legislativă asupra aceluiaşi act normativ este de natură a crea un climat de incoerenţă şi instabilitate legislativă, contrar principiului stabilității legislative prevăzut de art. 6 alin. (1) teza I din Legea nr. 24/2000 şi principiului statului de drept prevăzut de art. 1 alin. (3) din Constituţie”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. ,,…Ceva fundamental s-a schimbat la cele mai înalte niveluri de putere din Occident. Semnele sunt peste tot. Guvernul SUA este închis. Trădătorul Mark Milley șef al Pentagonului a fost arestat luni 25 septembrie. Pentagonul va face o curățenie majoră atunci când generalul Charles Q Brown va prelua conducerea pe 1 octombrie, spun surse CIA. Agentul rus Chabad Vladimir Zelensky, care ucidea în masă, a părăsit Washingtonul cu mâinile goale. Rupert Murdoch și Michael Bloomberg demisionează și multe altele.
  Un mare semn de schimbare este publicarea documentelor care arată că pandemia de COVID-19 a fost o operațiune a Departamentului de Apărare al SUA care datează de președintele Barack Obama. „Pentagonul a controlat programul COVID-19 de la bun început și tot ceea ce ni sa spus a fost teatru politic pentru a-l acoperi până la aprobarea vaccinului FDA.” Toți oficialii implicați, începând cu trădătorul Mark Milley, vor fi executați pentru crime de război, promit surse de la Pentagon. De asemenea, sub suprafață, MI6 a dat undă verde pentru atacuri nucleare asupra Washington DC, Geneva și Tel Aviv, cu excepția cazului în care autorii crimei în masă prin vaccin sunt adunați pentru a se confrunta cu tribunalele pentru crime de război. MI6 mai spune că președintele Irlandei și regele Carol al III-lea au primit ordin să apară la BBC pentru a spune că au fost arestați și concediați sumar. Dacă acest lucru nu se întâmplă, șeful public al MI6 Richard Moore spune că „vor face tot ce este necesar, dar legal”. Acest lucru a venit după ce falsul (conform Mossad) regele Marii Britanii Carol al III-lea a participat la o cină cu fosta prostituată juvenilă și președintele sclavilor Rothschild, Emanuelle Macron, unde fiecăruia dintre cei 160 de invitați a primit o sticlă de vin în valoare de 2.772 de euro, pe cheltuiala contribuabililor francezi. Când i-am confruntat cu dovezi ale unui fals Rege Carol și al unui fals Papă Francisc care prezidează crimele de război, familiile P2 Farnese și Orsini au spus că oamenii din spatele acestui lucru sunt Yehuda Teichtal, Aaron Teitelbaum și Riccardo Di Segni, Rabinii-șefi ai Berlinului, New York. și Roma. Dacă acest lucru este adevărat, atunci acești oameni sunt sataniști și nu evrei, pentru că încalcă regula de aur de a face altora așa cum ai vrea ca alții să îți facă vouă. … guvernul SUA rămâne fără bani și urmează să se închidă la sfârșitul acestei luni, chiar dacă ar fi trebuit să aibă „finanțare garantată până în ianuarie 2025”. Forbes raportează că guvernul SUA nu poate reprezenta trezorerie în valoare de 21 de trilioane de dolari. https://www.forbes.com/sites/kotlikoff/2019/01/09/holding-u-s-treasuries-beware-uncle-sam-cant-account-for-21-trillion/?sh=209521d87644 După cum comentează Tucker Carlson: Sistemul nostru se prăbușește în timp real. Urmărim cum se întâmplă asta. Dacă citiți mass-media americană, este vorba despre povești despre Kim Kardashian și multe prostii irelevante despre transexuali și toate chestiile astea.
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/our-system-collapsing-real-time-tucker-carlson-gives-bombshell-interview Acum, sursele CIA ne informează „Ceva mare se prăbușește. S-ar putea să planifice următoarea mutare comună în octombrie, dacă spectacolul de circ Fake Biden nu poate face plățile datorate până pe 15 octombrie.” Într-un indiciu despre ce fel de cascadorie ar putea realiza, administrația Biden plătește imigranții ilegali să zboare direct din orașele lor natale într-un oraș american ales de ei. Aceștia sunt aproape în întregime bărbați de vârstă militară cărora li se oferă legitimații la sosire…’’

  • Mergi și te tratează.

  • impreuna cu creierii tai SPANZURATI.
   Mark Milley, șeful Pentagonului, E BINE MERSI !
   ASA CA DU-TE DRACULUI IN P***A MA-TII, DE UNDE AI IESIT CRETIN.

 2. ,, Un semn clar că valul s-a schimbat în SUA este că Vladimir Zelensky a apărut la Washington cerând 24 de miliarde de dolari și a plecat cu mâinile goale. Iată câteva comentarii ale unor politicieni proeminenți din SUA despre Zelensky. Președintele Camerei Kevin McCarthy: Zelensky a fost ales în Congres? Este președintele nostru? Nu cred că trebuie să mă angajez în nimic. am intrebari pentru el…
  Nu-l lăsa pe Zelensky să te păcălească. Ucraina este coruptă: au anulat alegerile… Au interzis partidele politice, au invadat bisericile, au arestat preoți, așa că nu, nu este o democrație, este un regim corupt.
  Rep. Marjorie Taylor Greene: „Zelensky s-a întors la Washington săptămâna aceasta cerșind dolarii din impozite câștigați cu greu de poporul american. Între timp, tocmai am aflat că și mai mulți bani sunt spălați în Ucraina. De data aceasta, beneficiarii sunt Bill și Hillary Clinton. Oriunde este corupție, există și Bill și Hillary. Un alt comentator a remarcat: Zelensky a vizitat personal Statele Unite, a ținut un discurs la ONU și a venit acasă cu o cantitate de muniție atât de mică încât Pentagonul refuză să ofere cifre, precum și o mână dintre cele mai proaste sisteme de apărare aeriană desfășurate în prezent de o putere majoră.
  În armată am numit-o „a fi aruncat în fața autobuzului”. https://www.zerohedge.com/geopolitical/zelensky-leaves-washington-mostly-empty-handed-amid-mood-shift-west Chiar și presa de propagandă corporativă și-a schimbat tonul. După ce a dat vina pe Rusia, The New York Times a fost nevoit să raporteze că impactul unei rachete pe o piață aglomerată din Ucraina a fost cauzat de o rachetă trasă de Ucraina.’’

  Deja Poponel Zelensky este ascuns sa nu i-o traga ai lui, sa-l faca mici pentru export in Kaufland Romania.
  Apropo: mai cumparati carne ,,de porc’’ ieftina din Kaufland ?
  Ati vazut vreodata slanina si shorici la acea carne ?
  Nici nu o sa vedeti pentru ca este carne de OM.
  Duceti-o la analize. ADN-ul uman difera de ADN-ul animal, chiar daca acea carne miroase a porc atunci cand o prajesti.

  Restaurant cu carne de OM
  https://vk.com/video629036819_456239917
  Oameni tranșați pentru McDonalds și trafic de organe și canibali
  https://vk.com/video629036819_456241068
  Copii români de vânzare…Asa a facut si Negustorul de copii ZoiAnus Klaus
  https://vk.com/video629036819_456239975
  Trafic de organe în Ucraina
  https://vk.com/video629036819_456241284
  Laboratoarele de arme biologice din Ucraina
  https://vk.com/video629036819_456241226
  Răniților din Ucraina li se recoltează organe și apoi sunt declarați morți
  https://vk.com/video629036819_456241115
  În laboratoarele de Adrenocrom copiii sunt maltratați
  https://vk.com/video629036819_456241213
  Vaccinuri tip plasture – NU LE FACEȚI
  https://vk.com/video629036819_456241205
  Pui injectat cu vaccinul ARNm
  https://vk.com/video629036819_456239915
  Moneda Vaticanului
  https://vk.com/video629036819_456239872
  Liderii marionetă NATO sub hipnoză
  https://vk.com/video629036819_456239854
  Copil din India din părinți vaccinați
  https://vk.com/video629036819_456239813
  Proteina spike din vaccinul covid se împrăștie în tot organismul
  https://vk.com/video629036819_456240506
  Filmarea cu înscenarea morții Ceaușeștilor…
  https://vk.com/video629036819_456241202
  Dovada că Michelle Obama este bărbat
  https://vk.com/video629036819_456239918

  • Ma-ta mananca „carne de OM”, dar nu numai de la Kaufland si McDonalds.
   A mancat toate sulele barbatesti din cartier si te prinde si pe tine, ZOAIE.

 3. Daca Ciolanel si-a taiat atat de bine craca de sub picioare, pe langa faptul ca asta dovedeste ca este un ,,Dorel” in politichia CRIMINALA din Romania, trebuie remarcat faptul ca a folosit o drujba de calitate, si asta ar merita sa faceti reclama unei drujbe de nivel profesional, care taie bine chiar daca DOREL Ciolanel nu stie s-o foloseasca.
  Moment publicitar: ,,Iata drujba profesionala cu care si-a taiat singur craca de sub picioare Coiolanel, fiu de securist, tradator si criminal ca toti ceilalti din Casa Poporului Idiot !
  Politrucii o pot folosi si ca sa-si taie craca unui altuia sa nu iasa nicunul din groapa de sobolani, sa se extermine intre ei !
  Folositi-o cu incredere ! Drujla POLITRUKA !”

  • Si esti prea cretin incat sa iti dai seama ca esti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998