CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciolos face praf guvernul pe tema coronavirusului: ”Sa se interzica toate activitatile”

6 comentarii / 5044 vizualizări / 9 martie 2020

Partidul lui Dacian Cioloș face pulbere măsurile pompieristice luate de guvernul Orban în privința epidemiei de gripă, afirmînd, într-un comunicat de presă, că acesta se dovedește incapabil să gestioneze situația.

”Guvernul Orban, încă responsabil pentru soarta cetățenilor români până la instalarea unui nou guvern, continuă seria stângăciilor în privința măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19! Interzis la evenimente, dar doar acelea care au peste 1.000 de participanți. Cât despre plimbările cu metroul, vizitele în mall-uri sau chiar evenimentele cu 999 de persoane, prea puține informații. Abia ulterior, Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a venit cu precizări, spunând că evenimentele la care participă mai puțin de 1.000 de persoane vor fi evaluate de Direcția de Sănătate Publică.

Seria acțiunilor îndoielnice continuă astfel, după celebrele cazuri ale persoanelor care n-au fost izolate sau carantinate corespunzător; miile de cetățeni care n-au fost verificate corespunzător la graniță; lipsa echipamentelor medicale necesare (termoscannere sau termometre) și chiar bizareria de formular prin care statul român pretindea, în aeroporturi, că va ține coronavirusul la distanță. În plus, înainte de a prelua o nouă responsabilitate, aceea de a evalua gradul de risc al evenimentelor la care participă mai puțin de 1.000 de persoane, Direcțiile de Sănătate Publice trebuie să devină cu adevărat eficiente și să își recapete credibilitatea.

Tragem un semnal de alarmă pe care autoritățile trebuie să-l înțeleagă: momentul instaurării măsurilor de prevenție este vital în combaterea răspândirii epidemiei. Nu doar evenimentele cu peste 1.000 de cetățeni să fie interzise, ci toate evenimentele la care participă un număr de persoane, determinat pe baze obiective și medical verificate, ținând cont de contagiozitatea bolii. De asemenea, unitățile de învățământ trebuie să-și suspende cursurile, așa cum UMF „Carol Davila” a înțeles să o facă printr-o decizie luată astăzi. Nu avem timp de alte stângăcii! Vrem oameni responsabili și capabili care să poată coordona în mod ferm acțiunile ce se impun în următoarea perioadă” se mai arată în comunicatul PLUS. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Ciolos asta ce meserie are la baza? Nu cumva e agronom amator (ca nu a profesat, din care intelegem). Si daca da, stie ca discutam despre o maladie infectioasa la oameni, nicidecum despre cornul secarei?

  • A uitat să spună că SRI-ul a umplut instituțiile statului de genul DSP cu nurori pentru soacre, competențe zero, experiențe zero, ani întregi de muls lăptic din cuc.
   Mai greu e când vine pandemia.
   Nici agronomul specializat în băut suc de cuc nu mai știe ce-i cu el.

 2. @ ciolos! Sa moara ma-ta ca asta e parerea ta de dobitoc beutor de urina!

 3. @BTI

  Moșuletele Vasilescu de la BNR a ieșit în presă cu scutec proaspăt. Zice că românii se dau cu fundul de pământ pentru deprecierea leului cu 2 bani.
  Este discurs de prostire a puietului, leul urmează să fie scăpat ceva mai adânc, ce ți-e cu sau fără 2 bani sau 4-5 bani pe zi câteva săptămâni?
  Și minte ca porcul, pune deprecierea leului pe inflație. De fapt, inflația este indusă tocmai de un euro care scumpește coșul de consum, facturi în euro, produse din coșul de bază importate.
  Prost mai e moșul, minte ca porcul securist de la Scînteia și manipulează până și propagandiști securiști cu nuca mică și cu rata mare. :)))))))))))))

 4. @BTI

  52,3 % achitări DNA pe 2019.
  Secția Penală a Securității, DNA, devine emblematică la nivel MUE.

  Nu-i nimic mai funny.

  Frankline, rromule, SPX a deschis cu -7%, vinde terenele și cășile, praful se alege dă iele !!!

 5. Eu urmaresc meciul Franta – Germania, la pauza era cam 3/1 pentru Germania, dar, Franta ar putea prinde sustinere americana, plus aplecarea (!) spre curvasarie care-i califica pentru finale…Pana si-o iau nemtii mai dur, Ciolos si ai lui vor schelalai la luna, acum si fara sustinerea aliatului USR, total ingenuncheat (nu, stiu, ce naiba, am cu apropourile astea sexuale…) de Iohanis, care, totusi n-are cu ce finaliza…Ar fi de circ, daca-ti place genul si nu esti supus in tarisoara…Totusi, ce-l califica pe baiatul de servicii (ale tuturor!) sa-si dea cu presupusul?! Numai in Romania „mortii” politic nu raman ingropati si umbla liber, de-i voteaza oamenii din greseala si ajung sa creada ca exista, ba mai si imput atmosfera si deruteaza garda de mediu…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998