CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cioloș n-a strîns chiar toate gunoaiele: bombă ecologică în coasta Bucureștiului

2 comentarii / 2612 vizualizări / 12 iulie 2016

Pe lîngă multele probleme din interior, capitala României mai are una și la periferi, care periclitează grav viețile și sănătățile a sute de mii de oameni. E vorba de groapa de gunoi Rudeni-Chiajna, care, după cum avertizează deputatul Diana Tușa, într-o scrisoare către guvernul Cioloș, a devenit o adevărată bombă ecologică.

”Indiferent de anotimp, dar cu precădere în sezonul cald, în funcție de intensitatea vântului, aerul întregii zone cuprinse între cartierele Chitila – Bucureștii Noi – Pajura – 1 Mai – Grivița – Băneasa – Crângaşi şi Militari este puternic poluat, pestilențial, uneori chiar irespirabil, ceea ce denotă faptul că normele impuse de legislația de mediu NU sunt respectate de societățile care au ca obiect de activitate colectarea, depozitarea, reciclarea și incinerarea deșeurilor.
Mai mult decât atât, deși Garda de Mediu a constatat că deșeurile sunt depozitate în spații deschise, neacoperite sau direct pe sol, cu nerespectarea obligațiilor impuse de lege, acele societăți își desfășoară activitatea în continuare, afectând grav calitatea mediului înconjurător și sănătatea oamenilor.
Îmi exprim convingerea că pe agenda domniilor lor se va regăsi și acest subiect de maximă importanță pentru cetățenii din București și că vor lua DE URGENȚĂ măsuri astfel încât să fie eliminat disconfortul creat de această problemă de mediu cu impact direct asupra sănătății a sute de mii de bucureșteni” solicită deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Parca el chiar voia sa faca ceva util; consilierii de imagine i-au spus ca e de bon ton sa te vada lumea strangand gunoaiele. Mai sunt si gunoiae cu doua picioare; pe ele cine le strange?

  2. Tara de puturosi asteapta ca alti sa le stringa gunoiul, aventual Prim-ministrul

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998