CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Citu – atac grav la statul de drept: ”Sa eliminam vocile antivaccinare!”

9 comentarii / 5294 vizualizări / 20 aprilie 2021

Premierul Florin Cîțu o comite din nou, de data asta printr-un atac direct și brutal la statul de drept care trebuie să-l trimită, în mod normal, direct la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii. Mai precis, Cîțu anunță public un nou obiectiv, eliminarea vocilor împotriva campaniei de vaccinare.

„Avem nevoie de o campanie corecta de informare, sunt multe informatii in spatiul public care submineaza eforturile campaniei de vaccinare. Singura solutie de a reveni la normalitate, de a avea o viata normala, de a merge la concerte, la teatru, la restaurant, in vacanta, este sa ne vaccinam.

Ceea ce facem noi acum este sa eliminam acele voci care mai exista impotriva acestei campaniei de vaccinare.

Orice voce impotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, submineaza efortul tuturor de a reveni la normalitate cat mai curand” a spus azi premierul, conform Agerpres.

Prim-ministrul ne anunță, mai pe scurt, că oricine are convingerea că vaccinul nu ajută trebuie eliminat, nu e prea clar în ce formă.

Ce ne spune nouă OUG nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, actualizată ulterior prin alte legi? Ne spune că statul de drept e cel care protejează drepturile și libertățile cetățenești.

Art. 1. – (1) În România, stat de drept, democratic şi social, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane reprezintă valori supreme şi sunt garantate lege.
(2) Principiul egalităţii între cetăţeni, al excluderii privilegiilor şi discriminarii sunt garantate în special în exercitarea următoarelor drepturi:
d) drepturile civile, în special:
(vii) dreptul la libertatea de gandire, constiinta şi religie;
(viii) dreptul la libertatea de opinie şi de exprimare;

Cît despre art.2, acesta prevede ce drepturi cetățenești nu pot fi încălcate:

(1) Potrivit prezentei ordonanţe, prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială,

convingeri,

gen, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă, infectarea HIV ori apartenenţă la o categorie defavorizată care are ca scop sau efect restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice.

După cum se vede, îndemnul prim-ministrului nici nu se mai complică cu fleacuri precum discriminarea, ci sare direct la ”eliminarea” celor care au convingeri și exprimări împotriva vaccinării. Va îndrăzni CNCD cel atît de sensibil, de regulă, să se autosesizeze?(Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. N-ar fi cine stie ce atac.
  Mai de graba, atac ar fi ca sa le mentinem netulburate, nu?

  • Și-a suflecat țăranul Mîțu mânecile.

   Prim-ministru – prost, președinte – retardat, media Securității.

 2. @ Cîțu afirmă că nu a fost persoană normală până nu s-a vaccinat, însă votat și prim ministru până să se vaccineze, ? Dacă Cîțu nu merge și nevaccinat la concerte, la teatru, la restaurant, în vacanță, este totuși o chestiune ce ține de deciziile personale ale lui Florin Câțu, ?

 3. & Cîțu zice că dacă e vaccinat este protejat și normal, deci unele „riscuri” ar putea fi pentru cei nevaccinați care merg la concerte ,la teatru, la restaurant, în vacanță, de a se infecta cu virus, deși unii medici au afirmat că durata de acțiune a imunității obținută prin vaccinare ar fi apropiată de cea a imunizării prin obținerea de anticorpi în mod natural , după infectarea cu virus, ?

 4. & Rămân totuși și aspectele despre atribuțiile guvernului referitoare la articolul 35 din Constituție , despre dreptul populației la un mediu sănătos, vaccinarea având rolul de a crește imunitate persoanelor în condițiile unui mediu undei există și probabilitatea ca persoanele să se infecteze cu virus, ?

 5. Daca asta era conditia pentru a deveni normal, poate ca acest nostalgic comunist trebuia vaccinat inaintea examenului de treapta. In felul acesta, repetentul putea sa termine liceul, chiar unul din cele slabe de la Ramnicu Valcea.

 6. […] CNCD cel atît de sensibil, de regulă, să se autosesizeze?” se întreabă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol pentru Inpolitics, după gravul derapaj al premierului Florin […]

 7. Habar nu are despre ce vorbește…
  Soluția finală …ring a Bell!?
  Un specimen expirat de mult….

 8. & Și Nicolae Ceaușescu dădea indicații să se obțină producții record la hectar, ? Ce vremuri, ca amintiri reușește Cîțu să readucă populației, ! În vremea lui Ceaușescu poluarea era însă mai ridicată, ? Remarcați și că măștile reamintesc și de orașele lumii în care poluarea este crescută și populația acelor orașe este nevoită să poarte măști din cauza poluării, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998