CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Citu – executat penal de #Rezisti pe altarul Rosia Montana

0 comentarii / 2682 vizualizări / 22 iulie 2021

Comunitatea Declic a anunțat azi că va depune un denunț penal pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL, relatează DcNews.ro.

”Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Comunitatea Declic este, trebuie spus, cel mai activ jucător din România în lupta pentru blocarea exploatării Roșiei Montane, iar directorul Brădățan a înființat ONG-ul după ce condusese campania ”Salvați Roșia Montana”.
În ultimele zile, Declic a atacat la baionetă guvernul Cîțu pe tema anunțului acestuia că Roșia Montana ar putea fi scoasă de pe lista de patrimoniu a UNESCO, ceea ce ar mări considerabil șansele exploatării minereurilor de acolo.

”Vă solicităm să nu întreprindeți niciun fel de act sau de procedură administrativă prin care să blocați discutarea candidaturii Roșiei Montane la UNESCO din iulie 2021. Vă solicităm să acordați un mandat ferm delegației care va reprezenta Statul Român la reuniunea Comitetului în sensul susținerii fără echivoc a candidaturii Roșiei Montane pentru includere în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO” se arată într-o somație la adresa lui Cîțu de pe siteul ONG-ului.

Cazul Roșia Montana se tranșează peste trei zile, adică duminică, atunci cînd Comitetul Patrimoniului Mondial ar urma să decidă dacă înscrie dosarul ”Peisajul Minier Roșia Montană” în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Denunțul penal al Declic ar urma să fie depus abia de luni încolo.
Cîțu are timp să se gîndească bine pînă duminică.
Șantaj cu denunțuri penale sau simplă coincidență? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998