CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciuca: ”Scoala romaneasca are valoare”; Cimpeanu: ”Scoala romaneasca n-are valoare”

3 comentarii / 2851 vizualizări / 18 iulie 2022

Se zice că după prima zi de școală, micul Nicușor Ciucă s-a întors acasă foarte necăjit: ”Mi-au spus că trebuie să vin și mîine!”. Cinci decenii mai tîrziu, se constată că Nicușor s-a dus degeaba și a doua și a treia zi etc, pentru că nu a înțeles, în general, nimic. Așa se face că, azi, premierul ne-a vorbit despre valoarea școlii românești, în paralel cu ministrul Educației care ne-a vorbit fix despre absența repectivei valori.

Premierul Nicolae Ciucă:

„Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor! Performanţa lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul naţional de matematică, ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti, a dascălilor cu vocaţie şi a elevilor orientaţi spre excelenţă, dar şi nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educaţie. Reforma educației, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minți strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaștere, cercetare și inovare”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

”Schimbăm legile educaţiei pentru că, în ultimii ani, rezultatele sistemului actual au nemulţumit pe toată lumea/întreaga societate, iar analfabetismul funcţional a rămas constant sau chiar a crescut, ceea ce duce, evident, la rezultate slabe în materie de învaţare relevantă pentru o viaţă independentă şi deplină. Schimbăm pentru că trebuie să avem un fundament pentru redarea prestigiului şi demnităţii profesiei de dascăl. Schimbăm pentru că profesorii sunt nemulţumiţi de programe şi de lipsa lor de libertate în crearea de conţinuturi adaptate la nevoile clasei şi ale copiilor cu care lucrează.”

În loc de concluzii, să sperăm că cineva îl va informa pe premier că, statistic, peste 90% dintre olimpicii români se ”integrează” în economiile altor state și că grosul lor provine de la licee private de top ori de la cîteva licee mari și late de stat, specializate de ani de zile în antrenarea de olimpici peste program, plus meditații la greu. Niciunul dintre liceele în cauză nu are profil militar, acelea nu dau olimpici, dau direct premieri, lideri de partid și viitori președinți. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. si 1 mic si 1 bere
    are valoare.

  2. Doi analfabeti functionali sau doi lingai ai „valorilor ue/nato…. N-au tolanit-o destul!

  3. De unde stie Ciuca ca scoala romaneasca este performanta ca el nu a prea trecut pe la scoala cu toate consecintele la vedere !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998