CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciudatenie: pe siteul Interpol, Nicolae Popa inca figureaza pe lista cautatilor

0 comentarii / 2103 vizualizări / 9 septembrie 2010

Deși a fost arestat, cel puțin declarativ, încă de pe data de 2 decembrie 2009, în jurul lui Nicolae Popa, fostul șef al Gelsor, continuă să plutească un mister.

Dincolo de faptul că extrădarea sa din Indonezia este anunțată, de multă vreme, la fiecare 2-3 luni, fără ca acest lucru să se ți întîmple, există și un alt element straniu al poveștii. Mai precis, pe siteul oficial al Interpol, Nicolae Popa continuă să figureze și astăzi pe lista infractorilor dați în urmărire internațională, la aproape un an de la anunțata sa arestare, la Jakarta. Pagina de net dedicată infractorului conține și mențiunea ”ultima modificare a fost efectuată pe 20 decembrie 2009”, deci la aproape o lună după respectiva arestare, cînd, în mod firesc, Interpol ar fi trebuit să fie la curent cu acțiunea respectivă. În treacăt să mai amintim și celebra fumigenă a lui Dan Diaconescu, cel care anunța public, în prima parte a anului, că a fost la Jakarta și i-a luat un interviu lui Nicolae Popa, care va fi difuzat pe OTV, lucru care nu s-a întîmplat nici pînă în ziua de azi. În fine, astăzi, jurnalistul Robert Turcescu, despre care gurile rele susțin că a demisionat recent de la Realitatea tocmai pentru că știa că Vîntu va fi arestat, a declarat telefonic Realității TV că deține o informație bombă, potrivit căreia președintele Indoneziei ar fi semnat actul de extrădare a lui Popa. Întrebat de unde deține informația, Turcescu a închis telefonul, părăsind emisiunea. Singurele informații despre arestare au venit din presa românească și din 2-3 notițe dintr-un ziar indonezian, apărute, însă, mult după presupusa arestare.

Una peste alta, marea întrebare este: poate vreo instituție a statului român să prezinte vreo dovadă clară că Nicolae Popa a fost, cu adevărat, arestat, sau asistăm la o uriașă perdea de fum, întinsă pe multe luni de zile? (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Misterul se adîncește: invitat în direct la Realitatea TV în această seară, Dan Diaconescu a recunoscut că nu a reușit să facă niciun interviu cu Nicolae Popa, în Indonezia și nici să ajungă la acesta. Întrebare: de ce a mințit, în aceste condiții, Diaconescu, atunci cînd a declarat presei că a realizat interviul respectiv?

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998