CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciudățenie! Ucraina dezminte spusele lui Borrell: Nu a început antrenamentul piloților noștri pentru F-16

0 comentarii / 2461 vizualizări / 23 mai 2023

„Mă bucur că, în sfârșit, pregătirea piloților pentru F16 a început în mai multe țări, de exemplu în Polonia. Va dura ceva timp, dar cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a anunțat azi șeful diplomației UE, Josep Borrell, citat de Le Monde. Ciudățenie: imediat după anunț, a venit dezmințirea oficială categorică a ucrainenilor, care spun că piloții nici măcar nu sunt încă disponibili.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au negat, prin purtătorul de cuvânt Yuriy Ignat, informația că piloții ucraineni au început deja antrenamentul cu avioanele de vânătoare F-16.

„Avem grupuri avansate, au plecat deja în țări care ne pot pune la dispoziție locuri de antrenament. Se analizează cum va avea loc acest proces. Piloții înșiși nu sunt încă disponibili. Toată lumea așteaptă”, a spus Ignat.
Purtătorul de cuvânt a menționat că a trebuit de mai multe ori să infirme informațiile despre pregătirea piloților ucraineni.
„De multă vreme, din păcate, am fost nevoit să dezmint de fiecare dată afirmațiile că piloții sunt antrenați în SUA, în Europa. Cam o dată pe lună apar asemenea știri, de fiecare dată trebuie să infirmăm. Prin urmare, nu este nevoie să se dea vreo speranță în plus”, a spus Ignat, citat de siteul ucrainean slovoidilo.ua. El a adăugat, de asemenea, că Forțele Armate nu pot trimite un număr mare de piloți la antrenament pentru că „cineva mai trebuie să lupte”. (B.I.)

foto: Unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998