CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciudatenii: cum a ajuns un medic de dispensar sa recomande dictatura medicala in Romania

15 comentarii / 35905 vizualizări / 10 august 2020

De la începerea pandemiei, pe ecranele TV și în restul presei se pronunță regulat, în calitate de mare specialist în Covid 19, dr.Emilian Imbri, director al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București. În luna iunie, el a fost făcut cetățean de onoare al Capitalei de către primarul general Gabriela Firea în calitate de ”medic de elită”, pentru ca zilele trecute el să șocheze națiunea declarînd că a venit momentul instaurării dictaturii medicale.

Dr.Imbri a explicat poporului multe lucruri, în ultimele luni, uneori aproape cu un aer sumbru.
Prin martie ne spunea că ”Noi va trebui să conviețuim cu acest virus, pentru că a ajuns și la noi și în toată lumea și va rămâne, iar apoi va reapărea în momente prielnice”.

Prin aprilie aflam de la el că ”Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun și poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieșim la liman. Cred însă că m-am pripit și nu e bine să sperăm. E o așteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră”.

Recent, a lovit nuclear, însă:

„A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii.

E vremea dictaturii medicale.

Doctorii trebuie să fie înțeleși și crezuți(…)Trebuie să dispară comentariile acelea « adică de ce nu putem să bem noi pe terase până dimineața, să ne strângem în brațe și să tragem o horă, mai flăcăi?». Pentru că ăștia sunt românii, sunt ca dacii, mor, dar mor cu pumnii strânși cu țărâna în pumn ». Trebuie să dispară aceste gânduri, că «eu merg la mare să mă distrez » (…) E atât de simplu ca, oriunde te duci să porți masca, să te speli pe mâini și să încerci să nu te apropii prea mult, că nu ești în troleibuz, tramvai, poți să ocolești să nu intri taman în îmbulzeală. E atât de simplu”.

Altceva nu ne-a explicat, însă, dr.Imbri.

Cum ar fi faptul că pe o temă atît de sensibilă precum coronavirusul, care dă dureri de cap celor mai mare savanți ai lumii medicale, se pronunță un medic de dispensar comunal, de care e foarte greu să lipești eticheta de ”medic de elită”.
Și care e foarte posibil să dețină ilegal funcția de manager al spitalului Babeș.

Să o luăm metodic:
Emilian Imbri s-a născut pe 3 martie 1954 și a absolvit medicina în 1980.
Conform CV-ului oficial de pe siteul spitalului ”Victor Babeș”, pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori.

Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996. Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă, făcînd studii solide în domeniu, fiind consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta, mai apoi devenind manager al spitalului Victor Babeș.

Faptul că Imbri nu are nicio specializare medicală, nici ranguri universitare, nu ar reprezenta o problemă, legea permițînd ca spitalele să fie conduse inclusiv de juriști sau economiști. Cu o excepție: spitalele care au și secții de cercetare.

Iar Ordinul nr. 1.082/2010 al ministerului Sănătății prevede nemilos, la articolul 1:

”Pentru spitalele clinice în care se desfăşoară şi activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică medicală, managerul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar şi să fie absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii”.

Ori, în Spitalul Babeș se desfășoară activități de învăţămînt şi cercetare ştiinţifico-medicală, iar dr.Imbri nu este, conform aceluiași CV oficial, nici medic primar, nici medic specialist măcar, nici cadru universitar.
Cum a ajuns fostul medic de dispensar comunal ”medic de elită” și manager al unei unități cu ștaif științific precum ”Victor Babeș”, poziție din care recomandă public dictatură medicală, ar fi interesant de aflat de la cei îndreptățiți să lămurească asemenea confuzii. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. De neconceput

 2. Un alt doctor parat, care-i de fapt un antreprenor politic. Mai mult antreprenor politic decat doctor e și colegul Streinu-Cercel, de la Matei Bals. Cel care zicea ca spirtul nu e biocid, ca noul coronavirus n-o s-ajunga în România și ca-i vorba de o raceala banala. Pot sa înțeleg ca tovarășii doctori s-au saturat de halatul de medic și vor o chestiuta la guvern, un post de secretar de stat, eventual ministru. Altceva nu înțeleg. Securitatea asta a noastră nu găsește niște pitecantropi mai frecventabili? Atât de grava e desertificarea care-a cuprins pepiniera de cadre? Foarte deștepții și deștepții au dispărut complet, se pare. La fel aia care-s nici nici. Au rămas doar cretinii și foarte cretinii. În ultima categorie intra și felcerul Imbri, fostul consilier sl duduiei Udrea.

 3. Cu cat esti mai prost cu atat ajungi mai sus. Stiti vreun om eminent ajuns intr-o inalta functie?

 4. se tot intreaba romanii de ce inotam in mlastina,avem si mare si rauri cristaline….
  urmeazaa 2 randuri de alegeri,dupa nume aproape 90% sunt creme de la creme

 5. Exact ca in cele zece reguli de capatai scrise de Chomsky, ideologul lor, al acestor neo-marxisti, acum liberalii, putin timp mai inainte erau leftistii lui Noel Ignatief -mai aproape de anarhisti. Deci cititi Decalogul lui Chomsky si gasiti modul in care se manipuleaza societatea astazi: Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii

  Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real opinia publica, iar apoi oferă soluțiile.

  Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providențială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumata de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumata) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamență preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

  4. Poporul trebuie să creadă ca și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său

  Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea îi înghite tot, dacă e prevenit îi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte

  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepti mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

  6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor

  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să îi ocupe timpul și să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

  Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetățenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă

  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

  9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei

  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma și sunt ușor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare

  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunostințe prin mass-media, astfel ca ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.https://www.dcnews.ro/decalogul-chomsky-prc-e2prc-80prc-93–manipulare-prc-c8prc-99i-control-in-zece-idei_462403.html

 6. Ce petrentii poti ca sa ai de la Pandele Firea sau de la oamenii lor

  • Securiste, primăria o fi încurajat campania anticovid, premiind managerul de la infecțioase, întâmplător un activist comunisto-securist.

 7. Acești neaveniți promovați de TV cu bani de la guvernul antiromânesc fac parte din trupele speciale de prostit românii.care sunt așa de ușor manipulabili …Deep state în full swing. N.B. Un uriaș dispreț și voma pt ctp..
  Prietenii știu de ce…

 8. Lamentari,vaicareli si iar lamentari de la tastatura calculatorului.Suntem o tara de l[Imbri]ci .A se vedea miile de cretini cu masti la gura in aer liber fara sa ii oblige cineva.Daca si in cazul lagarelor de exterminare numite spitale ramanem inerti cine dracului vreti sa ne salveze?Pe baricade a ramas doar doamna cu coasa.Rusine sa ne fie.

 9. Intrebati limbricul,a auzit de Victor Babes?Daca ar invia l-ar bate numai cu nuiaua la cur si apoi l-ar trimite sa curete cotetul porcilor.Dar nici de asta nu e capabil.

 10. Multumiti-i basaului si votati-l inca o data (are voie sa candideze, daca e dovedit ca a facut politie politica, ori, tocmai asta face, adica lasa sa se creada ca ar putea, deci nu-i Petrov…) Imbri e unul din miile de oportunisti care s-au lipit de CDR (care, in cautare de cei 15000 de specialisti, a verificat doar carnetul de partid), la fel ca Zegrean, juristul ceapist ajuns sef la CCR, la fel ca analfabeta juridic Kovesi ajunsa sefa la DNA cu gradele profesionale asimilate carierei politice si confirmate de „onorata instanta” cu dosare la DNA, la fel cu tortionarul si semidoctul Lazar, ajuns sef al Procuraturii prin „scrisorica” strecurata maiestru in dosar de candidat…Cuplul Udrea-Cocos a detinut monopolul analizelor medicale ale sclavilor de export si al reactivilor, era nevoie de „consilierea” unui Imbri…totusi, fara sprijin securistic, individul nu traversa perioada Ponta…si daca tacea, n-am fi aflat niciodata cata elita zace-n doritorul asta de dictatura…Basescu a fost un repetent functional, se lauda cu asta…uitati-va la „intelectualii” lui, la „elita” lingatoare…numai „caractere” si „stiinta de carte”…
  Totusi, de cand a aparut pe planeta molima asta, se intampla un fenomen ciudat – adevaratii specialisti, microbiologii (epidemiologii au un teritoriu limitat de competenta intr-o astfel de situatie) nu sunt lasati sa vorbeasca, la fel si medicii reali de infectioase, virusologii…numai parerologi cu specializari departe de cauza, numai oportunisti administrativi (si) cu o diploma de medicina (nici Faucci nu face exceptie!)…toate tarile s-au confruntat cu decizii politico-pandemice, singura Suedia a refuzat „programul” Ferguson si si-a urmat drumul prescris de medici adevarati…oricat de credul ai fi, n-ai cum sa nu vezi ca pandemia e mai mult politica

 11. […] Ori, în Spitalul Babeș se desfășoară activități de învățământ și cercetare științifico-medicală, iar dr. Imbri nu este, conform CV-ului său oficial, nici medic primar, nici medic specialist măcar, nici cadru universitar.>> (Citește mai mult: Inpolitics.ro) […]

 12. […] oarecare, ci chiar definiția noțiunii de politruc! Însă, cea mai importantă dezvăluire a lui Bogdan Iacob este cea referitoare la biografia sa medicală. Citiți cu atenție: „Emilian Imbri s-a născut […]

 13. […] al ministrului sănătății” dezvaluirea fiind facuta de Tiberiu Iacob pentru inpolitics.ro In concluzie tovarasul Emilian Imbri nu doar ca nu are nici in clin si nici in maneca cu […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998