CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

”Civil” de o zi, Dîncu dă cu bățul prin gardul pensiilor militare

9 comentarii / 3722 vizualizări / 25 octombrie 2022

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, toarnă gaz pe focul scandalului pensiilor militare, folosind drept pretext un mesaj de Ziua Armatei, postat pe Facebook, în care vorbește de nevoia unor pensii echitabile pentru rezerviști, într-un moment cînd se discută reformarea pensiilor speciale impusă de PNRR.

”Armata României a trecut, în ultimele decenii, printr-un amplu proces de modernizare și transformare, reușind să atingă, în multe dimensiuni, standardele NATO. Ridicarea alocărilor bugetare la două procente din PIB, începând cu 2017, a permis demararea unor programe ambițioase de dotare cu tehnică și echipamente de ultimă generație, care să asigure dimensiunile tehnologice necesare noilor provocări din mediul de securitate. Majorarea, începând cu anul viitor, a nivelului de alocări bugetare la 2,5% din PIB va permite accelerarea acestor eforturi.
În același timp, pentru a putea oferi României armata performantă de care are atâta nevoie în aceste momente, pe lângă dotarea cu sisteme și tehnică de luptă performante, este esențială îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale resursei umane – militarii și salariații civili. Performanța profesională de înalt nivel nu poate fi motivată decât prin condiții de muncă la nivelul celorlalte armate NATO, printr-un sistem de salarizare decent, prin pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă” scrie Dîncu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. @ Gică Petrescu a muncit mai mult și a cîștigat mai puțin la pensie , ?

 2. Câți dintre beneficiarii acestor pensii speciale au tras măcar un glonț pentru apărarea României? Vasile Dâncu rămâne doar un politician mediocru. Degeaba au încercat unii să-l proclame un strateg inițiat în probleme de geopolitică.

  • Muchas Palabras Inútiles

  • Mai sifilica! dar pensionarii militari din celelalte tari cate gloante au tras? uite de ce esti considerat de toti un i diot.

 3. Un idiot !!!
  Auzi la el, „ultima generatie”!!!! Care ma, flota de F-16 luata la second de la Portugalia si cea de a „n”-a mina luata de la Norvegia in timpul lui ?! – in sensul asta, bine ca am scapat de el….
  VS Polonia care a achizitionat recent F-35 cu offset !!!! ; da, dar cind Oficialul ppolonez a fost in SUA, a fost primit cu spectacol aviatic, iar lui Klaus i-au dat …. o sapca (a se citi „teapa”)
  … si d-aia sint polonezii cu Vize de State demult samd…. / pai daca noi, pina nu demult am avut drept Ambasador un Securist, ce pretentii sa mai avem ?
  Eu, sincer, nu-mi dau seama cine-l tine pe Dincu asta „in spate” si cum naiba am ajuns noi sa ne fi pricopsit cu astfel de nulitati ? Bine, ca nici cu Fifor….

 4. A, si sa nu uit: acum nu multi ani de Ziua nationala (1 Decembrie) cind era frig si ningea si primele F-16 erau in Ro, s-a spus clar la TV ca ele nu participa la manifestari pentru ca „nu se pot ridica de la sol” asta in conditiile unei vizibilitati excelente si unei usoare fulguieli…..
  Asta e „tehnica de ultima generatie” cumparata pe gramada de bani…. ce sa mai zicem atunci despre cind Doamne-fereste o sa fie nevoie ca aceste „echipamente de ultima generatie” (corect, doar daca ca F-35 sint „din prima”….) sa ne apere in cazul unei conflagratii…..

 5. @ „Stafiile comunismului” încă mai bântuie și cer drepturi ca pe vremea comuniștilor, ?

 6. @ Dacă vaccinarea crește riscul de boală la nevaccinați, că la imunitatea de turmă unii obțin mai multă iar alții mai puțină că nu s-au vaccinat, ? Deci, o procedură de „manipulare” cu tendinșe de „monopolizare” a „imunității de turmă”, la care unor categorii li se acordă „drepturi mai de jmecheri”, ? Oricum imunitatea obținută natural bate tot , ?

 7. nu mai puneti poze cu batrani militari cand scrieti articole despre pensiile speciale. Pensionarii de azi au 40 de ani.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998