CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Clona clonei

0 comentarii / 2029 vizualizări / 23 octombrie 2015

În Statele Unite, comunitatea serviciilor secrete a făcut mari eforturi pentru a se proteja. Între altele a încercat să obţină legi care să-i permită să înfiinţeze societăţi acoperite pe teritoriul naţional. Parlamentul s-a opus. Cu succes. A mai încercat să limiteze dreptul reprezentanţilor puterii legislative de a controla şi ancheta serviciile, atunci când se presupunea că s-au făcut derapaje. Nu au reuşit. Din nou, “comunitatea“ a suferit un eşec. Prima tentativă de a introduce o lege de tip Big Brother a avut loc, tot în Statele Unite. Dar Congresul s-a opus. Atunci când CIA a făcut excese, torturând prezumtivi terorişti, a încercat să respecte legislaţia americană, iar experimentele au avut loc în alte state. Care au încălcat legislaţia care sancţionează tortură. Şi, din nou, tot din Statele Unite, s-a declanşat o vastă anchetă internaţională împotriva acestor practici. Ce legătură există între afirmaţiile de mai sus şi România?
Un stat slab, un stat semi-eşuat, un stat cu o democraţie precară, cel mai adesea schimonosită şi, în acelaşi timp, un stat captiv poate fi transformat într-un laborator experimental. Este cazul României. După ce a fost colonie rusească timp de aproape 50 de ani, după ce a suportat cele mai atroce experimente comuniste, în 1990, România era prototipul unui stat vulnerabil. Care, de teama unei părţi, se preda imediat, cu entuziasm şi necondiţionat, celeilalte părţi. Iar cealaltă parte a fost Alianţa Euroatlantică. Dar predarea necondiţionată are, întotdeauna, un preţ. Uriaş. Şi care este plătit necondiţionat.
Intrarea României în orbita “Marelui Licurici”, cum brutal, dar, în acelaşi timp, corect, s-a exprimat, în urmă cu aproape zece ani, Traian Băsescu, a însemnat un preţ. Preţul a fost transformarea României într-un fel de clonă, nu a Statelor Unite, ci a experimentelor puse la cale de diferite instituţii din Statele Unite. La noi, Legea Big Brother a trecut. La noi, parlamentarii sunt castraţi atunci când se pune problema controlului legislativ asupra modului în care îşi fac datoria sau fac abuzuri serviciile secrete. În timp ce, în Statele Unite, a fost redactat un raport de 30 de mii de pagini privind abuzurile săvârşite împotriva prezumtivilor terorişti, prin încălcarea flagrantă a legislaţiei interne şi internaţionale, în România, iată, încă, oficialii neagă faptul că s-au făcut complici. Şi că au fost organizate locuri de detenţie în care au fost torturaţi, prin încălcarea legislaţiei interne şi internaţionale, prizonieri CIA. În România, nu numai un serviciu secret, ci toate, şi-au înfiinţat societăţi acoperite. Care sugrumă libera concurenţă.
Aşadar, România, iată, funcţionează ca un teren experimental, ca un laborator de încercare pentru diverse experienţe eşuate sau nu ale partenerilor americani. Şi DNA, aşa cum funcţionează, face parte dintre aceste experimente. Nu întâmplător, procurorii DNA, desigur, cei mai importanţi, au fost şcoliţi şi poate înregimentaţi de către partenerii de la Washington.
Această clonă numită România a demonstrat că este perfect posibil, sub pretextul întăririi statului de drept, destructurarea statului de drept. Şi transformarea acestuia într-un stat clientelar. Cum? Prin pulverizarea capitalului autohton din industrie, finanţe, servicii, presă, etc., prin decredibilizarea şi demonizarea Legislativului şi prin punerea la zid, la un zid penal, a Executivului. Şi, în principal, prin subordonarea puterii judecătoreşti. A funcţionat!
Şi acum, dacă există clona, iată că se poate naşte şi clona clonelor. Clona clonelor este Republica Moldova. Republica Moldova se transformă, pe zi ce trece, într-un laborator experimental al clonei. Din nefericire, asta nu durează prea mult. Pentru că domnul Vladimir Putin, ca un bun şahist, nu poate scapă ocazia de a face o nouă mutare spectaculoasă. Şi a făcut-o. Clona clonelor, Republica Moldova, se reîntoarce în inventarul Kremlinului! (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998