CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Clorofila de partid. Si de stat

0 comentarii / 1560 vizualizări / 26 august 2011

Doamna Elena Udrea este un magician. A reusit sa faca ceva maret din clorofila continuta in faimoasa frunzulita. Stiti dumneavoastra. Acea frunzulita care a costat pana acum circa 6 milioane de euro. Un concept pentru asa-zisul brand al Romaniei. Atentie, al Romaniei! Si pentru care s-au risipit enorm de multi bani publici. Ei bine, doamna Elena Udrea a extras clorofila din frunzulita cu pricina si a raspandit-o in intreg spatiul mioritic. Sau, ma rog, intr-o parte a spatiului. In partea PD-L. Si, in acest fel, partidul, pe bani publici, adopta culoarea verde. Abandonand portocaliul. Socotit astazi un blestem. Dupa ce, prin portocaliu, a fost abandonat rosul socialist. Socotit, la vremea respectiva, un alt blestem. Ce semnificatie are aceasta operatie cromatica?
Sa facem recurs la istoria recenta. Traian Basescu, entuziasmat de chinuitul succes al miscarii portocalii de la Kiev, care a avortat, cu un masiv ajutor american, un guvern si o noua putere, ulterior compromise, a insistat, in 2004, ca Alianta DA sa defileze sub portocaliu. Pe atunci, partidul sau era rosu. Si facea parte din Internationala Socialista. Oricum, liberalii au fost pacaliti. Pentru ca portocaliul e mai aproape de rosu decat de galben. Ceva mai tarziu, observand ceea ce se intampla in lume, Traian Basescu a ajuns la concluzia ca merita sa-si cosmetizeze Partidul Democrat. Si astfel, la capatul unei singure nopti, l-a transformat din partid socialist in partid popular. A sarit din stanga-n dreapta. Vorba vine. PD si, ulterior, PD-L nu reprezinta decat un partid clientelar. Al unor grupuri de interese ilegitime. Dar portocaliul s-a lipit manusa de PD-L. Pana cand?
Pana cand Iulia Timosenko, fostul prim-ministru portocaliu, a fost bagata la zdup. Un semn de rau augur pentru PD-L. Asa ca trebuia facut ceva. Incepe, prin urmare, a doua cosmetizare. In forta.
In PD-L s-a dat semnalul. Totul se transforma din portocaliu in verde. Ce conteaza ca este furata culoarea Partidului Ecologist? Ce importanta are ca verdele PD-L se suprapune perfect peste verdele UDMR? Important e sa nu mai fie portocaliu. Clorofila pleaca din frunzulita doamnei Udrea si incepe sa vopseasca partidul. De sus pana jos. Si de jos pana sus. Pe bani publici. Pe cuprinsul intregii Romanii.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998