CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CNA: adio, Dan Diaconescu Direct!

0 comentarii / 2062 vizualizări / 2 octombrie 2012

Liderul PPDD a anunțat luni seara, la B1TV, că va candida în alegeri pentru un post de parlamentar, cel mai probabil în județul Gorj. Odată cu acest anunț, cariera de realizator TV a bossului OTV se întrerupe, în mod normal, cel puțin pînă la jumătatea lunii decembrie, cînd se vor afla rezultatele oficiale ale scrutinului.

Motivul e acela că legislația în vigoare interzice persoanelor care fie numai își anunță candidaturile să activeze și ca moderatori.
Asfel, potrivit deciziei 220 a CNA, din februarie 2011, privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, art. 68, ”Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale”.

Că așa stau lucrurile a confirmat-o azi, pentru Inpolitics, unul dintre membrii CNA, Mihai Mălaimare, care a declarat: ”Odată cu anunțul privind candidatura, Dan Diaconescu nu mai are dreptul de a realiza emisiuni la televiziune. Sunt curios, însă, în ce măsură va și respecta prevederile legii”. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998