CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CNC al PDL: mai multe functii decit membri

0 comentarii / 1553 vizualizări / 7 aprilie 2013

Democrat-liberalii şi-au ales sâmbătă Biroul Naţional Permanent al formaţiunii într-o atmosferă de apatie, diferită de cea de la Convenţia Naţională Extraordinară din 23 martie, marcată de divergenţe între susţinătorii lui Vasile Blaga, reales la şefia PDL, şi cei ai Elenei Udrea, care au contestat rezultatul.

Astfel, fotoliile de prim-vicepreşedinţi ai PDL au fost ocupate, în urma scrutinului de sâmbătă, de către Anca Boagiu, Andreea Paul, Liviu Negoiţă, şi Dorin Florea, liderul Vasile Blaga îndeplinindu-şi dezideratul de a avea în echipă două femei.

Deşi Elena Udrea a fost prezentă la Consiliul Naţional de Coordonare şi a pledat pentru unitate, sciziunile din PDL s-au resimţit prin faptul că cei mai mulţi dintre susţinătorii acesteia nu au obţinut numărul necesar de voturi pentru a accede în funcţii de conducere. Elena Udrea a subliniat, la rândul său, într-o declaraţie făcută presei, că noua conducere a PDL va trebui să-şi asume printre obiectivele principale atât stoparea plecărilor din partid, cât şi intrarea la guvernare în 2016.

În ceea ce o priveşte pe Monica Macovei, care de asemenea a candidat pe 23 martie la şefia partidului, obţinând doar 209 voturi din cele aproximativ 4.500 exprimate, ea a absentat de la reuniune, fiind plecată din ţară. Cel de-al doilea membru de drept în CNC din tabăra reformiştilor, Cristian Preda, a luat parte la reuniune, fără a candida însă la vreo funcţie de conducere.

La CNC de sâmbătă, democrat-liberalii Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Andreea Paul şi Dorin Florea au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL, Gheorghe Flutur a fost reales secretar general, neavând vreun contracandidat. Trezorierul partidului a fost votat Ion Ivaşcu.

Delegaţii i-au ales şi pe cei 16 vicepreşedinţi ai partidului, dintre care opt pe domenii de activitate şi opt pe regiuni. Cei opt vicepreşedinţi pe domenii de activitatea sunt Alin Tişe (politici în administraţie publică, justiţie); Gheorghe Ştefan (politici în agricultură); Alexandru Nazare (politici în economie, mediul de afaceri); Sulfina Barbu (politici sociale, relaţia cu sindicatele); Cristina Dobre (politici în sănătate); Radu F. Alexandru (strategii, relaţii politice, relaţii internaţionale); Raluca Turcan (politici în educaţie, cercetare, cultură, culte); Roberta Anastase (departament imagine, comunicare, mass-media şi purtător de cuvânt).

Acestora li se adaugă vicepreşedinţii regionali Romeo Marius Raicu (regiunea Bucureşti – Ilfov); Ioan Bălan (regiunea Nord-Est); Marian Jean Marinescu (regiunea Sud-Vest Oltenia); Cezar Florin Preda (regiunea Sud-Est); Bogdan Cantaragiu (regiunea Sud); Alin Popoviciu (regiunea Vest); Mircea Hava (regiunea Centru); Ioan Oltean (regiunea Nord-Vest). (Agerpres)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998