CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CNCD bea pe datorie in barurile lui Citu?

2 comentarii / 1576 vizualizări / 9 septembrie 2021

”Cum să ceri președintelui să medieze într-o situație ca în barurile mexicane de la colțul străzii, cu șantaje?” a spus premierul Florin Cîțu aseară, la Digi24.

De aici, numărăm orele pînă cînd Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se va autosesiza hotărît și îl va chema pe premierul Florin Cîțu să răspundă acuzației de discriminare.
Nu de alta, dar CNCD s-a sesizat prompt acum doi ani, cînd primarul general Gabriela Firea a declarat public despre premierul Ludovic Orban că „De când era viceprimar stătea în biroul care era ca un bar de negri”.

Negri, hispanici – minorități care trebuie protejate de discriminări și de discurs al urii.
Prim-ministrul riscă o sancțiune zdravănă.

Ori poate CNCD va considera că ”barul de negri” e deranjant, dar ”cel mexican” e OK să fie folosit ca metaforă cu substrat peiorativ în discursul politic.
Așteptăm cu interes reacția instituției. Dacă va veni, desigur. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Se vede că a rămas ancorat în viața cotidiană americană, și chiar nostalgic uneori, dar nimeni nu înțelege schelălăitul lui Ciolacu din ultima vreme. Parcă ar fi un pudel nervos pe vârful cozii.

  2. Coledzii progresisti ai lui nea Florin – aia care se fac ca nu vad cum multinationalele și reprezentanții lor din politica produc inegalitate pe banda rulanta – ar putea sa-l acuze de rasism din cauza declarației. Evident, în Romania e rasist cine vrea sa crească capacitatea fiscala a statului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998