CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

CNN aruncă bomba: Serviciile americane l-au informat pe Biden despre atacul Hamas cu multe zile înainte

10 comentarii / 4187 vizualizări / 13 octombrie 2023

În săptămânile anterioare atacului terorist din sudul Israelului, comunitatea de informații a SUA a emis cel puțin două rapoarte, bazate parțial pe informații furnizate de Israel, în care a avertizat administrația Biden cu privire la creșterea riscului unui conflict palestino-israelian în Gaza. Aceste informații vin din surse apropiate serviciilor de informații, relatează CNN.

Unul dintre aceste avertismente, datat 28 septembrie, a avertizat pe baza mai multor surse de informații că gruparea teroristă Hamas era pregătită să intensifice atacurile cu rachete de-a lungul graniței. Pe 5 octombrie, CIA a transmis un avertisment general cu privire la creșterea probabilității de violență din partea Hamas. Apoi, pe 6 octombrie, în ziua precedentă atacului, oficialii americani au primit rapoarte din Israel care indicau activități neobișnuite ale Hamas – semne clare că un atac era iminent.

Niciuna dintre aceste evaluări americane nu a oferit detalii tactice sau indicații despre amploarea, dimensiunea și brutalitatea operațiunii masive efectuate de Hamas pe 7 octombrie, susțin sursele. Nu este clar dacă aceste evaluări ale SUA au fost împărtășite cu Israel, care furnizează o mare parte din informațiile pe baza cărora SUA își elaborează rapoartele.

„Problema este că nimic din toate acestea nu era nou”, a declarat una dintre surse. „Aceasta este o situație care a fost întotdeauna regula între Hamas și Israel. Cred că ceea ce s-a întâmplat este că toată lumea a văzut aceste rapoarte și a spus «Da, desigur. Nimic nou».”

Cu toate acestea, evaluările au fost parte a unui val de avertismente la nivel înalt transmise administrației Biden de către comunitatea sa de informații, dar și de către aliații din Orientul Mijlociu, pe parcursul ultimului an. Aceste avertismente au ridicat întrebări cu privire la faptul dacă SUA și Israel erau realmente conștiente de riscuri.
Un ambasador din Orientul Mijlociu în Washington, DC, a relatat că guvernul său a avertizat în repetate rânduri Casa Albă și oficialii de informații americani cu privire la acumularea de arme Hamas și la tensiunile din rândul palestinienilor care urmau să explodeze.

„Armele care există în Gaza depășesc imaginația oricărei persoane”, a avertizat ambasadorul. „Armele care există în Cisiordania, prin intermediul Hamas, devin, de asemenea, o problemă reală, iar controlul Hamas asupra Cisiordaniei este o problemă reală.” a adăugat ambasadorul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. ,,Șeful MI6 a spus: „KM au folosit întotdeauna poporul evreu și iudaismul ca scut uman pentru scopurile lor satanice și nefaste. Am mers pe steag fals aproape imediat după ce am auzit despre asta.” Sursele Mossad au fost de acord că Fâșia Gaza și Cisiordania au fost monitorizate atât de amănunțit de isra-elieni, încât nici măcar un bob de orez nu poate intra acolo fără ca ei să știe despre asta. Cu alte cuvinte, atacul masiv asupra Israelului de către Hamas trebuia să fi fost orchestrat de Netanyahu și slujitorii săi.
  ,,Un alt motiv pentru care Netanyahu a grăbit atacul a fost pentru că serviciile de informații iraniene au marcat o lovitură de stat majoră. ..Ei au obținut o „listă de informații personale și imagini ale oponenților lui Netanyahu pe care le-a ținut cu el, inclusiv Ehud Barak, Benny Gantz și Ehud Olmert”, au spus sursele. „Am obținut și informații speciale din lista jurnaliștilor străini care au primit mită de la biroul lui Netanyahu; Această listă include jurnaliști europeni, americani și israelieni, iar toate informațiile speciale și sumele pe care le-au primit sunt menționate în ea. Netanyahu trebuia să falsească o situație de urgență pentru a se unge drept Dumnezeu rege al Israelului înainte ca această scurgere de informații jenantă să devină cunoscută pe scară largă. Hamas susține că Ucraina le-a vândut armele (finanțate de SUA) pe care le-au folosit în atacul împotriva Israelului… Am fost contactați și de un denunțător israelian care ne-a spus că întreaga lor apărare antirachetă Iron Dome este o fraudă… De fapt, toate exploziile pe care le-am văzut în atmosferă sunt autodistrugeri. Domul de Fier nu a lansat nicio rachetă care ar putea intercepta cel puțin o rachetă trasă din Gaza.”

  khazarii talmudici ( falsii evrei ) care se bat cu evreii adevarati, ard steagul Israelului pentru ca ei vor distrugerea Israelului si crearea Khazariei Mari in Ucraina. https://twitter.com/i/status/1711357723789459763

  Cum cad blocurile in Israel ,,atacate’’ la fundatie: https://twitter.com/i/status/1711407193776439415
  https://twitter.com/i/status/1710612277261459514 https://twitter.com/i/status/1710710816805134505

 2. Un lucru este cert- hamas lupta impotriva palestinienilor, a celor pe care in mod mincinos clameaza ca ii apara. Principala lor preocupare sunt atacurile teroriste; cu asta se hranesc.

 3. […] Sursa; inpolitics.ro […]

 4. Cert este că ești proastă. Te pomenești și că Israel luptă pentru pentru palestinieni.

 5. Exact ca la Pearl Harbour !!!
  Iar au muscat !!!!!!!!

 6. Totul s-a intanplat cu acordul Izraelului. Cu aceasta ocazie Izraelul își va mari teritoriul. Suntem convinși ca nu dupa mult timp Gaza va fi teritoriu Israelian. Izraelulul pas cu pas . Cred ca de la ei s-a inspirat navetistul. Numai ca în cazul Izraelului totul se face pentru el, iar în cazul nostru, totul s-a făcut și se face pentru alții.

  • Sau ti-a intrat aroganta autoimportantei in cap si esti doar acelasi prost infumurat care n-are ce face sambata si in viata lui, in general?!

  • Suntem convinşi.

  • idiotule .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998