CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CNSAS aruncă bomba: Cataramă nu a fost nici informator, nici colaborator al Securității

4 comentarii / 3569 vizualizări / 3 mai 2023

Omul de afaceri Viorel Cataramă – fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 – n-a fost nici colaborator, nici informator al Securității, ci doar a dat note de serviciu către Întreprinderea de Comerț Exterior „Tehnoforestexport”, a declarat azi, în fața instanței de judecată, chiar reprezentantul CNSAS, relatează ziare.com.

Curtea de Apel București se va pronunța pe data de 18 mai în procesul legăturilor lui Viorel Cataramă cu Securitatea. Viorel Cataramă s-a ales cu o adeverință de la Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) pe data de 30.10.2019, în plină cursă pentru fotoliul de la Cotroceni, în urma unei proceduri obligatorii pentru toți cei care candidează la președinție. Acesta se aștepta la un verdict clar din partea CNSAS, însă Consiliul și-a nuanțat poziția. În adeverință, cercetătorii CNSAS au menționat negru pe alb că lui Viorel Cataramă „nu i se poate atribui calitatea de colaborator/lucrător al Securității, în sensul legii”, dar că acesta a dat note informative pe vremea când lucra la ICE „Tehnoforestexport”, iar documentele au fost găsite în arhiva Securității. Locul întreprinderii lui Viorel Cataramă în ierarhia Securității
Ca o paranteză, în regimul comunist nu existau firme private, iar exporturile în străinătate se realizau prin „întreprinderi de comerț exterior”, care țineau de Securitate.
Viorel Cataramă a atacat documentul CNSAS în instanță, iar din 2019 se tot judecă pe tema legăturilor lui cu Securitatea.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Totusi, a fost ofiter al DIA !
    Ceea ce nu se pune !

    • Avea doar calitate de „PFA” care semna cu pseudonimele „Viorel”, „ W” sau „Voicu” și-i reclama pe directori că întârziau livrările și puneau prețuri la care nu reușea el să vândă. Drept urmare a primit aproape gratis fabrica reclamată din Beiuș, a vândut produse sub prețul de fabricație, a fuzionat-o cu Elvila, apoi a spart-o în 2 SRL-uri care n-au mai plătit impozite și taxe, iar ultimul administrator a fost Omul Străzii. Nici CAS pentru grupe de muncă n-a plătit vreo 30 ani & Bancorex & SAFI … Totul plătim noi toți, el e imaculat, și-l alegem Președinte …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998